ΜΑΡΙΝΑ ΝΗΣΟΥ ΛΕΡΟΥ

Η εταιρεία «Μαρίνα Νήσου Λερου, Εύρος Ν.Α.Ε.», ιδρύθηκε το 1989, όταν και αποκτήθηκε η βραχώδης έκταση  έναντι του γραφικού λιμένος του Λακκί. Η τοποθεσία που επελέγη για την κατασκευή της μαρίνας αλλά και της επισκευαστικής ζώνης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό σημείο του κόλπου του Λακκί, με στίγμα εισόδου  - GPS: 37o 07'42.30" N - 26o 51'20.50" στο σημείο όπου κατά τη διάρκεια της ιταλικής κατοχής (1913-1943) οι Ιταλοί είχαν τη βάση των υδροπλάνων τους. Αξίζει δε να αναφερθεί, ότι το  Λακκί, ως ο μεγαλύτερος φυσικός κόλπος της Ανατολικής Μεσογείου, κατά τη διάρκεια της Ιταλικής κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα, από το 1913 έως το 1943, αποτέλεσε ναυτική βάση αλλά και βάση των υδροπλάνων των Ιταλών. Σε αυτή λοιπόν την ιδιόκτητη έκταση, δημιουργήθηκε μια νέα σύγχρονη μαρίνα καθώς και μια άρτια εξοπλισμένη επισκευαστική ζώνη. Ήταν η πρώτη μαρίνα και επισκευαστική ζώνη που δημιουργήθηκε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ευρισκόμενη στο πλέον ασφαλές σημείο του κόλπου του Λακκί, το οποίο και προστατεύεται από όλους του ανέμους (συμπεριλαμβανομένου και του Σιρόκου/Εύρου),  η Μαρίνα Λέρου αποτελεί το ιδανικό «ορμητήριο» για μοναδικές αποδράσεις σε μια ιδιαίτερα όμορφη αλλά και ενδιαφέρουσα περιοχή, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Ο ιδιόκτητος, περιφραγμένος και φυλασσόμενος χώρος των 45.000 τ.μ αποτελείται από  μια σύγχρονη μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού έως 220 σκαφών, με 5 νέες πλωτές προβλήτες πλήρως εξοπλισμένες με νερό, ηλεκτρικό 220 &380V (από 16 έως 32 αμπέρ), μόνιμα συστήματα αγκυροβολίου (ρεμέντζα) καθώς και δωρεάν ασύρματο internet σε κάθε θέση, καθώς και από μια  άρτια εξοπλισμένη επισκευαστική ζώνη, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει 600 σκάφη.

Ο ύψους 50 μέτρων γρανιτένιος βράχος ο οποίος περιβάλει τη χερσαία ζώνη, σε συνδυασμό με τον μήκους 500 μ., πλάτους 20.μ. και ύψους 2,70 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας κυματοθραύστη, παρέχουν την απόλυτη προστασία έναντι κάθε ανέμου (συμπεριλαμβανομένου και του Σιρόκου), είτε στην ξηρά είτε στη θάλασσα. Τέλος, στην ανατολική πλευρά της μαρίνας, κατασκευάστηκε ένας νέος μώλος για την φιλοξενία superyachts και megayachts έως 50 μέτρα.

(Εάν επιθυμείτε να αποθηκεύσετε το σχεδιάγραμμα της μαρίνας  καθώς και το χάρτη της πόλης του Λακκί, παρακαλώ πατήστε εδώ.)

Αγγελίες

Κλάδος: Διάφορες
Έτος ίδρυσης:
Αριθμός εργαζομένων:
Ιστοσελίδα: http://www.lerosmarina.gr
Εμφάνισε ανά σελίδα
Ταξινόμηση ανά
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2019 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework