ΔΙΑΚΟΝΙΑ

ΔΙΑΚΟΝΙΑ

H φιλοσοφία μας:

Όραμά μας, κανένας συνάνθρωπός μας να μην αντιμετωπίζει μόνος του το βάρος της ασθένειας, της εγκατάλειψης, και της μοναξιάς, γιατί ο καθένας μας έχει δικαίωμα στην υποστηρικτική παρουσία και αγάπη ενός ανθρώπου δίπλα του, ανεξάρτητα από κάθε είδους διαχωρισμό.

Μέχρι το όραμα να γίνει πραγματικότητα, στόχος μας είναι η Εθελοντική Διακονία Ασθενώννα αποτελέσει φάρο ευαισθητοποίησης στο πνεύμα και τις αρχές του εθελοντισμού και στη φροντίδα των μοναχικών και εγκαταλελειμμένων συνανθρώπων μας.

H ιστορία μας:

Συναισθανόμενος την ανάγκη του μοναχικού ασθενή στο νοσοκομείο, ο π.Βασίλειος Κοντογιάννης εφημέριος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών, ξεκίνησε συστήνοντας άτυπο δίκτυο εθελοντών με την επωνυμία Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Ε.Δ.Α.Ν.Ι.).

Το 2003, διοργανώθηκε στο Αμερικάνικο Κολέγιο ημερίδα με θέμα «Συμπαράσταση αγάπης στο νοσηλευόμενο αδελφό μας» από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στα πλαίσια της οποία προσεκλήθησαν οι παριστάμενοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ε.Δ.Α.Ν.Ι.

Η Ε.Δ.Α.Ν.Ι., επί μία τετραετία εξελισσόταν – αναπτυσσόταν με την άτυπη οικονομική συνεισφορά, την πολύτιμη γνώση και την επιστημονική εμπειρία εθελοντών συνεργατών.

Τον Μάιο του 2007 επιδιώκοντας τη νομότυπη οικονομική υποστήριξη της Ε.Δ.Α.Ν.Ι. συγκροτήθηκε Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών», του οποίου το καταστατικό επικυρώθηκε με την υπ΄ αριθμ. 26825/16-5-2007 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αγγελίες

Κλάδος: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-Θεσμικοί Φορείς
Έτος ίδρυσης:
Αριθμός εργαζομένων:
Ιστοσελίδα: http://www.diaconia.gr/
Εμφάνισε ανά σελίδα
Ταξινόμηση ανά
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework