ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ

Η ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. είναι σήμερα η κορυφή της πυραμίδας των Εταιρειών του Ομίλου ΜΠΗΤΡΟΣ, η Εταιρεία, που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της, πλειοψηφικά και μη, πακέτα μετοχών σημαντικού αριθμού  επιχειρήσεων, με δραστηριότητα κυρίως στους κλάδους της μεταλλουργίας και της ανάπτυξης ακινήτων.

Η Εταιρεία ιδρύθηκε στον Πειραιά το 1945, από τον Ιωάννη Μπήτρο, πατέρα του σημερινού της Προέδρου, με τη μορφή της ατομικής επιχείρησης εμπορίας προϊόντων σιδήρου.

Με τη νομική μορφή της ανώνυμης εταιρείας λειτουργεί από το 1957, υπό την επωνυμία "ΜΠΗΤΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε.". Κατά την 65χρονη ιστορία της διέγραψε μια αξιοσημείωτη αναπτυξιακή τροχιά με αποτέλεσμα να κατακτήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κατεργασίας και εμπορίας χαλυβουργικών προϊόντων. Το 1990 η Εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

To 2000 μετεξελίχθηκε σε εταιρεία συμμετοχών. Η μετεξέλιξη αυτή πραγματοποιήθηκε με την απόσχιση του μεταλλουργικού κλάδου της ΜΠΗΤΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε. και την εισφορά του σε άλλο νομικό πρόσωπο, που ονομάστηκε ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.

Η έδρα της είναι ο Δήμος Ασπροπύργου, Λ. ΝΑΤΟ 100, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία.

Οργανόγραμμα Ομίλου

management_chart.png

Μέσα σ' έναν κόσμο, που μεταβάλλεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, μέσα σ' ένα επιχειρηματικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, χρέος των επιχειρηματιών και των διοικήσεων των επιχειρήσεων είναι να βελτιώνουν διαρκώς το επίπεδο ανταγωνιστικότητας των εταιρειών τους. Με εμπνευσμένο στρατηγικό σχεδιασμό μακράς πνοής, με οργάνωση και προγραμματισμό, με σύνεση αλλά και δυναμισμό και αποφασιστικότητα.

Με αυτό το πνεύμα οικοδομείται η MΠHTPOΣ του 21ου αιώνα:

 • Ένας όμιλος εταιρειών, με δραστηριότητα τόσο στο χώρο των μετάλλων όσο και σε άλλα πεδία αιχμής του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Με δυναμική και σύγχρονη δομή και διοίκηση και πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην οργάνωση και την παραγωγή.
 • Ένας Όμιλος, ο οποίος διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο σκηνικό, που διαμορφώνεται στην αγορά των μετάλλων, τόσο στη χώρα μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
 • Ένας Όμιλος, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιλεγμένους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προοπτική.
 • Ένας Όμιλος, ο οποίος λειτουργεί με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα οργάνωσης και διοίκησης και στηρίζεται σε υψηλού επιπέδου έμψυχο δυναμικό.
 • Ένας Όμιλος, τέλος, ο οποίος σέβεται και τιμά τον πελάτη, το συνεργάτη, το μέτοχο και λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής του ευθύνης.

Στο μισό και πλέον αιώνα της διαδρομής μας στο επιχειρηματικό στερέωμα κατορθώσαμε πολλά. Για ένα, όμως, αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι: ότι κερδίσαμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όσων μας γνώρισαν ή συνεργάστηκαν καθ' οιονδήποτε τρόπο μαζί μας.

Στόχος μας είναι, με τις επιλογές μας και την καθημερινή μας πρακτική, να δικαιώνουμε και να διευρύνουμε την εμπιστοσύνη αυτή.

Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας. Η δημιουργία του κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος και κουλτούρας που προάγουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη, τη συνεργασία και την αναγνώριση για την προσέλκυση των κατάλληλων υποψήφιων, παράλληλα με τη δημιουργία κινήτρων για την διατήρηση του προσωπικού αποτελούν βασικές αρχές για τον Ομιλό μας.

Λειτουργούμε με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα οργάνωσης και διοίκησης και το ανθρώπινο δυναμικό μας αποτελείται από άτομα με εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση, με όραμα, φιλοδοξίες και διάθεση για δημιουργία σε έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο Ομιλο εταιριών.

Προσφέρουμε στους ανθρώπους μας την ευκαιρία να διαχειριστούν νέες προκλήσεις, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας και να καλλιεργήσουν δημιουργικό τρόπο σκέψης.

Οι άνθρωποί μας έχουν την ευκαιρία να αναδεικνύουν στο εργασιακό τους περιβάλλον τις ικανότητές τους, να θέτουν συνεχώς στόχους αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την εκπλήρωσή τους.

Οι παροχές μας προς τους ανθρώπους μας και τις Οικογένειές τους:

 • Ποικίλες κοινωνικές και εορταστικές εκδηλώσεις.
 • Ασφάλεια ζωής/ατυχήματος/απώλειας εισοδήματος.
 • Πρόσθετα προγράμματα νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 • Είμαστε πάντα κοντά τους όταν μας έχουν ανάγκη.
 • Πλήρως εξοπλισμένο εστιατόριο στις εγκαταστάσεις των Αθηνών με μικρή χρηματική συμμετοχή των εργαζομένων.
 • Σταθερή και ουσιαστική παρουσία ιατρών Εργασίας.

Αγγελίες

Κλάδος: Χρηματοοικονομικές
Έτος ίδρυσης: 1945
Αριθμός εργαζομένων:
Ιστοσελίδα: http://www.bitros.gr
Εμφάνισε ανά σελίδα
Ταξινόμηση ανά
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr