PAPPAS ELEVETOR

Ποιοι είμαστε

 
Η PAPPAS elevators είναι Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων προϊόντων και υπηρεσιών σε ανελκυστήρες και κυλιόμενες κλίμακες.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1979, απασχολεί σήμερα πάνω από 100 άτομα προσωπικό και υποστηρίζει τεχνικά πάνω από 4500 ανελκυστήρες. Διαθέτει  
 
Η PAPPAS elevators διανύει τον τρίτο κύκλο ανάπτυξης της όπου αυξάνει διαρκώς το μερίδιο της στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα διαμορφώνει έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα. Ήδη από το 2012 λειτουργεί υποκατάστημα στην Αλβανία (PAPPAS Ashensor) ενώ εξάγει ολοκληρωμένα συστήματα ανελκυστήρων στις υπόλοιπες Βαλκανικές Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Κατάρ. 
 
  • Υδραυλικοί Ανελκυστήρες

Οι Υδραυλικοί Ανελκυστήρες αποτελούν την τεχνολογία που επικρατεί στις Εγκαταστάσεις Νέων Ανελκυστήρων τα τελευταία 25 χρόνια.

Βασικά εξαρτήματα της εγκατάστασης είναι το έμβολο και η μονάδα ισχύος που αποτελείται από τον ηλεκτροκινητήρα, την αντλία λαδιού και το μπλοκ βαλβίδων. Η κίνηση του θαλάμου γίνεται ελαιοδυναμικά. Η αρχή λειτουργίας βασίζεται στην ανύψωση του εμβόλου με λάδι που παρέχεται από την αντλία ενώ οι επιθυμητές συνθήκες κίνησης εξασφαλίζονται με τη ρύθμιση των βαλβίδων.

Προσφέρουν δυνατότητα αυτόματου απεγκλωβισμού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, χαμηλά επίπεδα θορύβου, υψηλή αξιοπιστία και μεγάλο κύκλο ζωής. Τα υδραυλικά ασανσέρ δεν έχουν περιορισμούς ως προς το χώρο του μηχανοστασίου, ούτε απαιτούν την ύπαρξη χώρου στην ανωδομή του φρέατος. Η ευελιξία στην τοποθέτηση του μηχανοστασίου και η ευκολία στην εγκατάσταση είναι στοιχεία που σταθμίζουν ιδιοκτήτες και εγκαταστάτες. Για την βέλτιστη αξιοποίηση του υπάρχοντος χώρου και την επιλογή της ανάρτησης απαιτείται μελέτη εφαρμογής.

Τα πλεονεκτήματα των υδραυλικών ανελκυστήρων τους κατατάσσουν στην κορυφή των προτιμήσεων ιδιωτών, μηχανικών και κατασκευαστών για εγκαταστάσεις σε μονοκατοικίες και πολυκατοικίες.

Είμαστε στη διάθεση σας για πιθανές ερωτήσεις για τα Υδραυλικά Ασανσέρ, κάποιες από τις απαντήσεις των οποίων θα βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις για ασανσέρ.

  • Μηχανικοί Ανελκυστήρες

Οι Μηχανικοί Ανελκυστήρες ονομάζονται επίσης ηλεκτροκίνητοι ή ανελκυστήρες έλξεως και αποτελούν σήμερα το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα ανύψωσης.

Βασικό εξάρτημα ενός μηχανικού ασανσέρ είναι η μηχανή πάνω στην οποία είναι προσαρμοσμένη η τροχαλία τριβής. Τα συρματόσχοινα της τροχαλίας καταλήγουν από την μια πλευρά στο θάλαμο και από την άλλη στο αντίβαρο. Πολλές φορές παρεμβάλλονται επιπλέον τροχαλίες για την καλύτερη μετάδοση της κίνησης. Οι μηχανές μπορεί να έχουν μειωτήρα (Geared) ή να μην έχουν (Gearless) και να αναπτύξουν μια ή δυο ταχύτητες. Συνίσταται η οδήγηση της μηχανής από inverter (VVVF) για τέλεια λειτουργικά αποτελέσματα.

Η σωστή μελέτη εφαρμογής αποτελεί προϋπόθεση για την βέλτιστη προσαρμογή του μηχανικού ανελκυστήρα στο χώρο και στις ανάγκες του πελάτη, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα πολλαπλά οφέλη από τη χρήση του.

Υψηλές ταχύτητες και καλύτερη εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης σε συνδυασμό με εξοικονόμηση ενέργειας είναι προδιαγραφές που απαιτούνται σε ένα πολυώροφο επαγγελματικό κτίριο και επιτυγχάνονται με την εγκατάσταση ενός μηχανικού ασανσέρ.

Είμαστε στη διάθεση σας για πιθανές ερωτήσεις για τα Μηχανικά Ασανσέρ, κάποιες από τις απαντήσεις των οποίων θα βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις για ασανσέρ.

  • Ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο

Υπάρχει πλέον λύση στο πρόβλημα χώρου για την τοποθέτηση του μηχανοστασίου που αντιμετωπίζουν οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί μελετητές ενός κτιρίου.

Ο ιδιώτης σε μια μονοκατοικία θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσει το δωμάτιο του μηχανοστασίου ως μια επιπλέον αποθήκη. Ο κατασκευαστής σε μια μεζονέτα γνωρίζει ότι τα 2-3 m2 που θα κερδίσει από το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα μπορεί να τα πουλήσει και να έχει ένα σημαντικό όφελος. Η ανάγκη καλύπτεται με τον Υδραυλικό Ανελκυστήρα χωρίς Μηχανοστάσιο.

Για τα Υδραυλικά Ασανσέρ υπάρχει η λύση ενός compact μηχανοστασίου. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο, μεταλλικό ερμάριο (ντουλάπα) που ενσωματώνει την μονάδα ισχύος και τον πίνακα ελέγχου. Είναι πιστοποιημένο προϊόν και εναρμονίζεται απόλυτα με το πρότυπο για τα Υδραυλικά Ασανσέρ EN 81.2.

Ο μελετητής ενός πολυώροφου επαγγελματικού κτιρίου διαπιστώνει την ανάγκη περιορισμού των βοηθητικών χώρων προς όφελος των κύριων. Θα προτιμούσε το Μηχανικό Ασανσέρ που θα προδιαγράψει να μην έχει μηχανοστάσιο ή τροχαλιοστάσιο στην ανωδομή για λόγους αισθητικούς και πρακτικούς. Η ανάγκη αυτή καλύπτεται με τον Μηχανικό Ανελκυστήρα χωρίς Μηχανοστάσιο.

Η μηχανή τοποθετείται σε ειδική βάση εντός φρέατος και ο πίνακας ελέγχου σε μεταλλικό ερμάριο δίπλα από την θύρα ορόφου του τελευταίου ορόφου. Πιστοποιημένη λύση και ιδανική περίπτωση όπου δεν μπορεί να υπάρξει μηχανοστάσιο πάνω από το φρεάτιο.

  • Κυλιόμενες Κλίμακες /Διάδρομοι

Σε εμπορικά malls, αεροδρόμια, Super-market, πολυκαταστήματα, πλοία και χώρους δημόσιας χρήσης όπου υπάρχει απαίτηση για συνεχή ροή και εξυπηρέτηση του κοινού μεταξύ διαφορετικών ορόφων κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση Κυλιόμενων Κλιμάκων και Διαδρόμων.

Οι Κυλιόμενες Σκάλες και διάδρομοι της εταιρείας PAPPAS elevators & escalators εξυπηρετούν τη μετακίνηση ατόμων με απόλυτη αξιοπιστία και ασφάλεια. Οι  υψηλές προδιαγραφές  των Κλιμάκων και των Διαδρόμων PAPPAS ανταποκρίνονται στα αυστηρότερα πρότυπα και ικανοποιούν την ανάγκη για συνεχή μεταφορά των επιβατών. Για το λόγο αυτό τις επιλέγουν κορυφαία brands παγκοσμίως όπως η IKEA και τα Carrefour!

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής του πλάτους της Σκάλας ενώ το μήκος της εξαρτάται από την υψομετρική διαφορά των ορόφων που ενώνει. Μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση είναι η 35ο. Οι Κυλιόμενοι Διάδρομοι εγκαθίστανται κυρίως για να εξυπηρετηθούν επιβάτες που μεταφέρουν καρότσι. Για δεδομένη υψομετρική διαφορά καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μήκος από τις Κυλιόμενες Σκάλες αφού η κλίση τους φτάνει μόνο μέχρι τις 12ο.

Οι αισθητικές επιλογές για τον σχεδιασμό Κλίμακας/ Διαδρόμου είναι κυρίως λαμαρίνα, inox, γυαλί. Λεπτομέρειες όπως η ταχύτητα κίνησης, τα φωτοκύτταρα, η προστασία από περιβαλλοντικές συνθήκες είναι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος.
Επικοινωνήστε με τους μηχανικούς της εταιρείας PAPPAS elevators & escalators για προδιαγραφές και προσφορά Κυλιόμενων Κλιμάκων και Διαδρόμων.

  • Ανύψωση Αυτοκινήτων / Parking

Η πολεοδομική νομοθεσία και η σύγχρονη απαίτηση των ιδιοκτητών ακινήτων για εξασφαλισμένη θέση parking σε συνδυασμό με την έλλειψη επάρκειας χώρων καθιστούν τα Συστήματα Ανύψωσης και Στάθμευσης Αυτοκινήτων αναγκαία.

Οι μηχανικές θέσεις στάθμευσης διπλασιάζουν τις υπάρχουσες θέσεις στάθμευσης στην pilotis ή στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές. Τα Αναβατόρια Αυτοκινήτων αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις καλύτερη και πιο οικονομική λύση για την πρόσβαση σε υπόγειους χώρους από μια ράμπα αυτοκινήτων. Ειδικές λύσεις parking με περιστροφή (pivot) ή μεταφορά του αυτοκινήτου αποτελούν μονόδρομο σε στενά υπόγεια.

Σε πολυώροφα κτίρια ή σε κτίρια parking απαιτείται Ανελκυστήρας Αυτοκινήτων και όχι Αναβατόριο. Οι ειδικές απαιτήσεις των κτιρίων αυτών προϋποθέτουν μηχανήματα υψηλής αξιοπιστίας. Σκεφτείτε τις δυσλειτουργίες και την οικονομική ζημιά σε parking που η μεταφορά των οχημάτων γίνεται με ασανσέρ όταν αυτά παρουσιάζουν συχνές βλάβες. Η εταιρεία PAPPAS elevators & escalators διαθέτει την τεχνογνωσία αφού έχει εγκαταστήσει και υποστηρίζει τεχνικά πολλούς ανελκυστήρες αυτοκινήτων.

Κρίσιμα σημεία κατά τον σχεδιασμό ενός κτιρίου είναι οι ελάχιστες απαιτούμενες διαστάσεις του φρέατος για την εγκατάσταση Συστήματος Ανύψωσης και Στάθμευσης Αυτοκινήτων, καθώς και η προσβασιμότητα σε αυτό.

  • Αναβατόρια φορτίων / φαγητών

Όταν η μεταφορά φορτίου γίνεται χωρίς τη συνοδεία ατόμου τότε μιλάμε για Αναβατόριο Φορτίων.

Μπορούν να εγκατασταθούν τόσο εντός όσο και εκτός κτιρίου. Είναι πολύ πιο απλά συστήματα από τα ασανσέρ και συνήθως ενώνουν 2 – 3 στάθμες. Η ταχύτητα κίνησης είναι πολύ πιο μικρή από τους ανελκυστήρες. Είναι τις περισσότερες φορές υδραυλικά συστήματα ανύψωσης και αντί για θάλαμο χρησιμοποιούν πλατφόρμα με κάγκελο προστασίας από πτώση στις πλευρές που δεν υπάρχουν θύρες. Δεν υπάρχει τρόπος χειρισμού του Αναβατορίου από την πλατφόρμα αλλά μόνο από τους ορόφους που εξυπηρετεί (κλήση – αποστολή – stop).

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά το χειρισμό τους και συνίσταται η ύπαρξη εκπαιδευμένου χειριστή για την αποφυγή ατυχημάτων.

Τα Αναβατόρια φαγητών είναι συνήθως ηλεκτροκίνητα με θάλαμο και θύρες από ανοξείδωτο χάλυβα (INOX) για υγειονομικούς λόγους. Επειδή τοποθετούνται σε μαγαζιά εστίασης, διασκέδασης, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κ.α. είναι αθόρυβα και εστίαση στο design.

  • Συστήματα Ανύψωσης ΑΜΕΑ

Οι δυσκολίες προσβασιμότητας ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικές δυσκολίες αποτελούν πλέον παρελθόν, ακόμα και όταν δεν μπορεί να εγκατασταθεί ανελκυστήρας.

Τα εμπόδια ξεπερνιούνται εύκολα με τις ειδικές κατασκευές για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ). Ανάλογα με την περίπτωση προτείνουμε το κατακόρυφο αναβατόριο Silver, την πλατφόρμα για κίνηση αναπηρικού αμαξίδιου σε σκάλες υπό κλίση V64 και V65, και για πιο στενές σκάλες το «καρεκλάκι» Ischia και Capri.

Αν είστε εργολήπτης δημόσιων έργων ή διαχειριστής δημόσιου κτιρίου γνωρίζετε ότι είναι πλέον υποχρεωτικό να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ στα δημόσια κτίρια. Στα κτίρια που έχει πρόσβαση το ευρύ κοινό όπως ξενοδοχεία, νοσοκομεία, πολυκαταστήματα, κινηματογράφους, θέατρα η αυτονομία ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο αποτελεί ζητούμενο. Σε μια ιδιωτική κατοικία που διαμένει άτομο με κινητικές δυσκολίες η λύση ενός συστήματος μεταφοράς ΑΜΕΑ είναι αναγκαία όταν δεν υπάρχει και δεν μπορεί να τοποθετηθεί ανελκυστήρας.

Τα επόμενα χρόνια το ποσοστό των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων θα αυξηθεί κατά 20%, σύμφωνα με μελέτες. Η ανάγκη για ευέλικτες λύσεις ανύψωσης ΑΜΕΑ γίνεται διαρκώς μεγαλύτερη.

Δουλειά μας είναι να προτείνουμε το προϊόν που ταιριάζει λειτουργικά και αισθητικά στην περίπτωσή σας. Όλα τα συστήματα είναι σχεδιασμένα με έμφαση στη λεπτομέρεια και περιλαμβάνουν τεχνολογίες αιχμής σε συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας καθώς και στο σύστημα οδήγησης.

Είμαστε στη διάθεση σας για πιθανές ερωτήσεις, κάποιες από τις απαντήσεις των οποίων θα βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις.

Αγγελίες

Κλάδος: Τεχνικές-Κατασκευαστικές
Έτος ίδρυσης:
Αριθμός εργαζομένων:
Ιστοσελίδα: http://www.pappaslift.gr
Εμφάνισε ανά σελίδα
Ταξινόμηση ανά
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr