Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Το πνευματικό δικαίωμα είναι η πνοή σε κάθε δημιουργική έκφραση. Είναι η αδιαπραγμάτευτη συνθήκη με την οποία ο δημιουργός μπορεί να ορίσει το έργο του και να ζήσει με αξιοπρέπεια από την εργασία του. Είναι η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον δημιουργό και την αγορά, η οποία συνδιαλέγεται μαζί του και διαμορφώνει τους όρους εργασίας του, παρουσιάζοντας δημόσια το έργο του. Είναι μία υπόσχεση τιμής για τον Πολιτισμό μας που πρέπει να κρατήσουμε ακέραιη, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι τους καρπούς της στο μέλλον.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ / autodia, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων μουσικών έργων, εγκαινιάζει έναν δημιουργικό διάλογο γύρω από αυτήν τη δυναμική σχέση ανάμεσα στον πνευματικό δημιουργό και την κοινωνία, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συνθέτες και στιχουργούς, τους φορείς και τους επιχειρηματίες, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη δραστηριότητά της, σε ένα νέο πλαίσιο εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Ο Νόμος 2121/93 δίνει το δικαίωμα στους δημιουργούς να μπορούν να αναθέτουν σε Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας τη διαχείριση και την προστασία τού περιουσιακού δικαιώματος των δημιουργών και των εξουσιών που απορρέουν από αυτό. Για τον λόγο αυτόν δημιουργήθηκε το 2003 η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ/autodia, ως συνέχεια και διάδοχος του παλαιότερου εισπρακτικού φορέα της Ένωσης Μουσικοσυνθετών & Στιχουργών Ελλάδος (ΦΕΚ 323/18-3-2003).

Ο Οργανισμός είναι συνεταιρισμός (Αστικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης) πραγματικά αυτοδιαχειριζόμενος, ο οποίος διοικείται από τη Γενική Συνέλευση των μελών του και το Διοικητικό του Συμβούλιο που αποτελείται από δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς- ή εκπροσώπους τους. Δεν είναι ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρία και στόχος της είναι η με κάθε τρόπο προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα, καθώς και η προάσπιση των συμφερόντων των μελών της.

Το πνευματικό δικαίωμα είναι η πνοή σε κάθε δημιουργική έκφραση.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ/autodia επιδιώκει με κάθε τρόπο την εμπέδωση σε όλους της σημασίας του πνευματικού δικαιώματος στην πολιτιστική παραγωγή του τόπου, διότι χωρίς δημιουργούς δεν υπάρχει Πολιτισμός, με σεβασμό πάντα προς τον Έλληνα επιχειρηματία, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές του. Ο Οργανισμός αυξάνει καθημερινώς τον αριθμό των μελών του, αφού σιγά σιγά γίνεται σε όλους συνείδηση ότι οι δημιουργοί πρέπει να πάρουν πλέον τον οικονομικό έλεγχο του έργου τους στα χέρια τους.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ / autodia έγινε ομόφωνα τακτικό πλέον μέλος της CISAC, της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης για τα Εκτελεστικά Δικαιώματα, την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 στη Λισαβόνα, μετά από ψηφοφορία της Γενικής της Συνέλευσης. Επιπλέον, την επομένη, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, η Γενική Συνέλευση της BIEM, της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης για τα Μηχανικά Δικαιώματα που έγινε επίσης στη Λισαβόνα, έκανε ομόφωνα δεκτή την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ως μέλος της.

Η εμπιστοσύνη της CISAC και της BIEM προς την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ / autodia επιβραβεύει τις προσπάθειες του Διοικητικού της Συμβουλίου να μπορέσει ο Οργανισμός να καταστεί παγκοσμίως μια αληθινά αξιόπιστη εναλλακτική λύση στην είσπραξη των Πνευματικών Δικαιωμάτων για τους συνθέτες και τους στιχουργούς στην Ελλάδα.

Μετά από 15ετή ενεργή παρουσία στη συλλογική διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, πλέον, καθιερώνεται και από τη διεθνή κοινότητα ως ο θεσμικός και έγκυρος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης στην Ελλάδα, μέλοςτης CISAC, αποτελώντας έτσι έναν φορέα μακράς πνοής για το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο.

Διοικητικό συμβούλιο

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ/autodia πήρε άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στις 6 Μαρτίου 2003 (ΦΕΚ 323-18.3.2003) σύμφωνα με το Νόμο 2121/1993 περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Ο νόμος αυτός δίνει το δικαίωμα στους δημιουργούς να μπορούν να αναθέτουν σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και προστασίας τη διαχείριση και την προστασία τού περιουσιακού δικαιώματος των δημιουργών και των εξουσιών που απορρέουν από αυτό, δηλαδή τα μηχανικά δικαιώματα (ποσοστά) από τις πωλήσεις των δίσκων τους και δικαιώματα από τη δημόσια εκτέλεση των έργων τους από τα ΜΜΕ, κλπ.
Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ λειτουργεί βάσει του καταστατικού της που μπορείτε να κατεβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί: ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα εξής:

Πρόεδρος: Αντύπας Νίκος, Συνθέτης
Αντιπρόεδρος: Παπαϊωάννου Μακρή Χρύσα, Κληρονόμος δικαιωμάτων Γιάννη Π. Παπαϊωάννου
Γενική Γραμματέας: Διονυσία Ανδρικοπούλου, Εκδότρια (D-Version Music Publishing)
Ταμίας: Αβατάγγελος Μιχάλης, Συνθέτης / Στιχουργός
Μέλη: Γλέζος Γιάννης, Συνθέτης - Ζούδιαρης Νίκος, Συνθέτης / Στιχουργός - Πιτλόγλου Νίκος, Συνθέτης - Kακάνη Αμαρυλλίς, Εκδότρια (Sony/ATV Music Publishing) - Κούρτης Νίκος, Εκδότης (F.M. Digital Tunes Limited)

Τα μέλη του νέου Εποπτικού Συμβουλίου είναι τα εξής:

Πρόεδρος: Σταυρινουδάκης Μιχάλης, Συνθέτης / Στιχουργός
Μέλη: Φάμπας Βαγγέλης, Εκδότης (Massive Productions), Χατζησταύρου Άρης, Συνθέτης / Στιχουργός

Γενικός Διευθυντής: Γιάννης Σταθακόπουλος.

Αγγελίες

Κλάδος: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-Θεσμικοί Φορείς
Έτος ίδρυσης:
Αριθμός εργαζομένων:
Ιστοσελίδα: https://www.autodia.gr/
Εμφάνισε ανά σελίδα
Ταξινόμηση ανά
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework