TRYGONS AE

Ίδρυση, Εγκαταστάσεις & Τεχνολογία

Η TRYGONS A.E ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Σαρασίτη, μηχανολόγο μηχανικό με βιομηχανικό οικογενειακό ιστορικό και μεγάλη αγάπη για τις πρωτοποριακές κατασκευές. Πρόκειται για κατασκευαστική εταιρεία στον κλάδο των ενισχυμένων πλαστικών (composites), με έδρα στο Βιο.Πα. Κερατέας σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ. περίπου.

...

Η κυρίως δραστηριότητα της εταιρείας αφορά στην κατασκευή και εμπορία σκαφών (δικών της και για λογαριασμό τρίτων), πλαστικών τμημάτων σκαφών, καθώς και καταδυτικού εξοπλισμού (βατραχοπέδιλα, ψαροντούφεκα, κ.ά.) από υαλοΰφασμα και ανθρακόνημα.

Η εταιρεία διαθέτει παραγωγικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που περιλαμβάνει – ενδεικτικά – 3 ρομπότ (για κατασκευές έως και 15μ), CNC Mikron VCP 1000, Φούρνο Autoclave, Φούρνους (θερμ. 1,20 & 6,00 KW – χωρητικότητας έως 15μ), Μηχάνημα Μέτρησης Αντοχής Υλικών και άλλα.

Εξειδίκευση & Τεχνογνωσία, Παγκόσμια Ρεκόρ & Εμβέλεια

Η εξειδίκευση της TRYGONS είναι στην επεξεργασία των ενισχυμένων πλαστικών. Το πλεονέκτημα της εταιρείας είναι ο μοναδικός συνδυασμός επιμέρους τεχνικών με σκοπό την υψηλού βαθμού αυτοματοποίηση και κατασκευή αυτοσχέδιων μηχανημάτων για τη μείωση του κόστους παραγωγής, ο σχεδιασμός και η κατασκευή εξειδικευμένης και πρωτότυπης αυτόνομης γραμμής παραγωγής, αλλά και η κατασκευή ανθρακονημάτινων προϊόντων υψηλής δυσκολίας.

Ως προς τα καλούπια συγκεκριμένα, η TRYGONS έχει βελτιστοποιήσει το χρόνο κατασκευής τους, τη διάρκεια ζωής και την ακρίβεια διαστάσεών τους, ενώ χρησιμοποιεί και εξειδικευμένες τεχνικές ελέγχου και θέρμανσης των καλουπιών.

Αποτέλεσμα είναι το υψηλής αισθητικής τελικό φινίρισμα εξωτερικής επιφάνειας πλαστικού (class A surface), η κατασκευή μεγάλων μονοκόμματων προϊόντων χωρίς ενώσεις και η δυνατότητα απαλοιφή της γραμμής “διαίρεσης” των καλουπιών με πολύ χαμηλό κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει εξειδικευμένο R&D με αποδεδειγμένη αξία από σπουδαία επιτεύγματα - παγκόσμια ρεκόρ. Το 2007 η TRYGONS οργάνωσε και υποστήριξε με τον εξοπλισμό της παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης (από τον Πρωταθλητή Herbert Nitsch), ενώ το 2013 πέτυχε ρεκόρ οικονομίας με σκάφος.

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει κατόπιν παραγγελίας διάφορα αξιόλογα projects εξέλιξης με σκοπό την παραγωγή, όπως ορθοπεδικά, εξαρτήματα ιστιοπλοΐας, οπτικά, κ.ά, ενώ σημειώνει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως Αμερική, Κίνα, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, κτλ. Ως προς τη διαχείριση ποιότητας, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001 2015 και έχει ενσωματώσει σειρά συστηματικών ελέγχων σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.

Σκάφη Αναψυχής & Ρεκόρ Οικονομίας

Η TRYGONS κατασκευάζει σκάφη αναψυχής με την καινοτόμο τεχνολογία vacuum infusion (έκχυση εν κενώ), ενώ έχει κατασκευάσει 100% ανθρακονημάτινο (carbon fiber) σκάφος 14μ.

Τα σκάφη της εταιρείας συγκεντρώνουν παγκόσμιο ενδιαφέρον χάρη στον ριζοσπαστικό τρόπο κατασκευής τους, την πλεύση τους (1/3 του βάρους των συμβατικών), την πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμων, αλλά και τον καλαίσθητο σχεδιασμό.

Ένα τέτοιο σκάφος, το EcoRunner 590, τον Σεπτέμβριο του 2013 πέτυχε ρεκόρ οικονομίας, αφού διάνυσε 105 περίπου μίλια με ταχύτητα από 18 έως 22 κόμβους με κατανάλωση μόλις 24 λίτρα καύσιμα. To επίτευγμα προβλήθηκε αρκετά, κίνησε παγκόσμιο ενδιαφέρον και έφερε σημαντική αναγνώριση στην εταιρεία.

Είσοδος στην Αυτοκινητοβιομηχανία

Πρόσφατα, η TRYGONS ξεκίνησε συνεργασία με γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία του εξωτερικού εισχωρώντας σε έναν από τους μεγαλύτερους κλάδους παγκοσμίως. Το έργο που έχει αναλάβει αφορά στην μαζική παραγωγή εξαρτήματος φορτηγών για έναν από τους ηγέτες του χώρου. Αποτελεί το σημαντικότερο έργο στην ιστορία της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να τη φέρει σε νέα επίπεδα στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Πρωτοποριακές Συνεργασίες

Τέλος, ενδεικτικές της παγκόσμιας αναγνώρισης της TRYGONS είναι συνεργασίες, όπως αυτή με το Energy Observer, του πρώτου ενεργειακά αυτόνομου πλεούμενου (καταμαράν) υδρογόνου που κινείται αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κάνει τον γύρο του κόσμου για οικολογικό σκοπό. Το σκάφος EcoRunner της TRYGONS, που είχε σημειώσει παλιότερα το ρεκόρ οικονομίας, επιλέχθηκε ως βοηθητικό στο καταμαράν και το συνοδεύει στον διάπλου.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

TRYGONS Α.Ε.
Οικόπεδο 6, ΟΤ 1053
Βιο. Πα. Κερατέας
Τ.Κ. 19001
Κερατέα
τηλ. 2299068649

Αγγελίες

Κλάδος: Βιομηχανίες
Έτος ίδρυσης:
Αριθμός εργαζομένων:
Ιστοσελίδα: http://www.trygons-tech.com
Εμφάνισε ανά σελίδα
Ταξινόμηση ανά
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework