...

Έχω µία ιδέα! Πώς µπορώ να την κάνω πράξη; Πως µπορώ να βρω χρήµατα;

...

Τα περισσότερα start-ups ρωτούν το ίδιο πράγµα: “Έχω µία καλή ιδέα. Πώς θα βρω χρήµατα;”. Πώς λοιπόν υλοποιείς την ωραία ιδέα σου ώστε να φτάσεις στην φάση που θα µπορείς να προσεγγίσεις επενδυτές; Ας δούµε πώς.

Πριν παρουσιαστείς µπροστά σε κάποιον επενδυτή, σιγουρέψου ότι έχεις κάνει την απαραίτητη επιχειρηµατική µελέτη και έχεις κάνει τα παρακάτω βήµατα:

ΟΜΑ∆Α

Βρες άλλους που πιστεύουν στην ιδέα σου και θέλουν/µπορούν να εργάζονται µαζί σου, ώστε όλοι µαζί, ο καθένας στο είδος του να υλοποιήσετε την ιδέα και να την κάνετε µια καταπληκτική επιχείρηση.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ψάξτε την ιδέα σου στο Google, βρείτε ποιος άλλος την έχει υλοποιήσει και πώς. Όταν τους βρείτε καταγράψτε τι κάνει ο καθένας για να διαφοροποιηθείτε και να γίνετε καλύτεροι.

VALUE PROPOSITION

Βρείτε πώς διαφοροποιείστε από τους ανταγωνιστές σας σε όλα τα επίπεδα (όχι µόνο στο προϊόν). Για παράδειγµα πώς το site/app/προϊόν είναι διαφορετικό, πώς καινοτοµείτε στην τιµολόγηση ή τα έσοδα, πώς καινοτοµείτε στην διανοµή, πώς κάνετε πολύ πιο έξυπνη προβολή, πώς είστε καλύτερη οµάδα ή έχετε πιο σηµαντικούς συµβούλους από τους άλλους.

REVENUE MODEL

Υπολογίστε µε βάσιµες υποθέσεις πώς και πότε θα βγάλετε χρήµατα.

GO TO MARKET STRATEGY

Σκεφτείτε µία συγκεκριµένη στρατηγική marketing. Συγκεκριµένα αποφασίστε πώς α) θα φέρετε τον πρώτο κόσµο να µάθει το προϊόν σας, β) πώς θα µετατρέψετε τους επισκέπτες σε χρήστες, γ) πώς θα µετατρέψετε τους χρήστες σε πελάτες και τέλος δ) πώς θα διατηρήσετε τους πελάτες σας.

YOUR PRODUCT

∆ηµιουργήστε το πρώτο προϊόν σας. Το site σας, το app σας ή οτιδήποτε είναι αυτό που θέλετε να φτιάξετε και λανσάρετέ το. Κρατήστε το απλό για αρχή, µην χάσετε πολύ χρόνο προσπαθώντας να το κάνετε τέλειο.

PROOF OF CONCEPT

Εφαρµόστε την στρατηγική marketing που µελετήσατε παραπάνω για να προωθήσετε και να διανείµετε το προϊόν σας και να φέρετε επισκέπτες, χρήστες ή πελάτες. ∆είτε τι δεν δουλεύει. ∆ιορθώστε το. Αν η στρατηγική σας και η σκληρή δουλειά αποδώσει καρπούς θα φέρετε τους πρώτους λίγους χρήστες ίσως και πελάτες. Αν όχι πάτε πίσω στα προηγούµενα βήµατα και κάντε διορθώσεις.

Αν φτάσατε ως εδώ έχετε καταφέρει να δηµιουργήσετε µία οµάδα, ένα προϊόν, µία στρατηγική για να φέρετε κόσµο και κάποιο µικρό ή µεγάλο αποτέλεσµα. Ίσως βγάζετε και κάποια χρήµατα! Well done! Έχετε µία πραγµατική µικρή επιχείρηση!

Τώρα οπλιστείτε µε πολλή αυτοπεποίθηση και ταπεινότητα. Είστε έτοιµοι να πάτε σε επενδυτές και fund να ζητήσετε χρήµατα για να αναπτυχθείτε.

Καλή επιτυχία!

Αποστόλης Αϊβαλής, Business Strategist

 

...
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2018 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework