Στο τέλος των προπτυχιακών σπουδών όλοι βρισκόμαστε στο ερώτημα:

«Και τώρα τι γίνεται;

Πρέπει κανείς να υποβάλλει στον εαυτό του ορισμένες ερωτήσεις που θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει καλύτερα τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του και να κάνει μια σωστή επιλογή. Μερικές απ’ αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να είναι οι ακόλουθες:

Είμαι πρόθυμος να δεχτώ συμπληρωματική εκπαίδευση για να εξασφαλίσω καλύτερη θέση; Εδώ υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτεί κανείς. Πρώτα απ’ όλα αν ενδιαφέρεται για μεταπτυχιακά. Αν όχι, υπάρχουν πολλές εταιρίες που προσφέρουν συστηματική εκπαίδευση στους εργαζομένους τους, είτε εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας.

Μ’ αρέσει να είμαι εργοδότηες του εαυτού μου ή θα’ θελα να εργαστώ με κάποιον άλλον; Αν κανείς ενδιαφέρεται να δημιουργήσει δική του δουλειά, θα ήταν καλό να απασχοληθεί στην αρχή σε κάποια επιχείρηση του κλάδου που προτιμά για να πάρει τις απαραίτητες γνώσεις.

Μ’ αρέσει εργασία ομαλή, προκαθορισμένη, ρουτίνας ή με εναλλαγές, αιχμές, εκρήξεις ενεργητικότητας; Παρακολουθώντας γνωστούς και φίλους σε διάφορους εργασιακούς χώρους ο υποψήφιος μπορεί να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα των σχετικών απαιτήσεων.

Είμαι πρόθυμος να εργαστώ μακριά από το σπίτι μου ή να μετακινούμαι για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα; Πολλές επιχειρήσεις ζητούν από τους νεοπροσληφθέντες να ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα ή στο εξωτερικό. Επίσης υπάρχουν εργασίες που από τη φύση τους περιλαμβάνουν πολλές μετακινήσεις, όπως αυτή του πωλητή.

Είμαι πρόθυμος να εργαστώ για λιγότερα χρήματα αλλά σε μια δουλειά που μ’ αρέσει; Συχνά συμβαίνει να επιλέγει κανείς μια εργασία με χαμηλότερο μισθό από άλλες γιατί πιστεύει ότι αποτελεί σημαντική προϋπηρεσία γι’ αυτό που θέλει να κάνει στο μέλλον.

Έχω μια προτίμηση μεγέθους επιχείρησης, τομέα (ιδιωτικό ή δημόσιο) ή είδους επιχείρησης (βιομηχανία, παροχής υπηρεσιών, εμπορική); Αν κάποιος έχει κάνει μια αρχική επιλογή μπορεί να εστιάσει τις προσπάθειές του στο να γνωρίσει καλύτερα και να προσεγγίσει το συγκεκριμένο χώρο.

Φαντάζομαι τον εαυτό μου ν’ αλλάζει συχνά εργασιακό περιβάλλον ή προτιμών μια πιο σταθερή δουλειά; Υπάρχουν επιχειρήσεις ή οργανισμοί που προσφέρουν προοπτικές ανάπτυξης στους εργαζομένους, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια

Πηγή: Συμβουλευτικός Οδηγός Σταδιοδρομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework