ΑΝΕΚ Lines: Τριπλή εθελοντική δράση προσφοράς ζωής και ελπίδας

Η ΑΝΕΚ Lines, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που δημιουργούν τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχεται η κοινωνία αυτό το διάστημα και κατανοώντας τις σοβαρές ελλείψεις μονάδων αίματος στο νησί, πραγματοποίησε την Τετάρτη 18/8 τριπλή δράση εθελοντικής προσφοράς ζωής και ελπίδας.

Συγκεκριμένα, στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στα Χανιά πραγματοποιήθηκε η 17η εθελοντική αιμοδοσία και συγκεντρώθηκαν δείγματα για δωρεά μυελού των οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος».

Εθελοντές από όλη την πόλη, καθώς και εργαζόμενοι της εταιρίας, συμμετείχαν ενεργά στην αιμοδοσία, αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα. Οι 33 πολύτιμες μονάδες αίματος θα διατεθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για να καλύψουν τις σοβαρές ελλείψεις που σημειώνονται αυτή την εποχή, ανακουφίζοντας τις ανάγκες συμπολιτών μας που είναι θύματα τροχαίων ατυχημάτων, πάσχουν από αιματολογικές νόσους κ.λπ., προσφέροντας ελπίδα.

Παράλληλα και για πρώτη φορά σε συνεργασία με τα κομμωτήρια Art n’ Beauty της κας Κατερίνας Μπιτσάκη, μικρές εθελόντριες, κορίτσια και κύριοι δώρισαν τις κοτσίδες τους για να φτιαχτούν περούκες για καρκινοπαθείς από τους Συλλόγους «Άλμα ζωής» και το «Ευ ζω».

Ο πρόεδρος της ANEK Lines Γιώργος Κατσανεβάκης δήλωσε: «Στην ΑΝΕΚ Lines πιστεύουμε διαχρονικά στην εθελοντική αιμοδοσία. Με καθημερινό προορισμό να συμβάλλουμε απτά στην ανακούφιση των αναγκών των συμπολιτών μας που χρειάζονται αίμα και αναγνωρίζοντας ότι οι ανάγκες στα νοσοκομεία μας είναι αυξημένες ιδίως το καλοκαίρι, είμαστε περήφανοι που σήμερα καταφέραμε να συνεισφέρουμε μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία, επιβεβαιώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ότι η προσφορά είναι στο αίμα μας».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης» Δέσποινα Ροδουσάκη υπογράμμισε: «Η εθελοντική αιμοδοσίαείναι πράξη προσφοράς και ευθύνης. Είναι μια πράξη που βοηθά ουσιαστικά τα νοσοκομεία μας και τους συνανθρώπους μας που νοσούν. Σήμερα συγκεντρώσαμε όλοι μαζί 33 μονάδες αίματος και με αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας χαρίζουμε ελπίδα. Η συμβολή της ΑΝΕΚ είναι καταλυτική, καθώς ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί το κοινωνικό σύνολο για μια ανιδιοτελή δράση ζωτικής σημασίας».

Η διευθύντρια των κομμωτηρίων Art n’ Beaty κα Κατερίνα Μπιτσάκη, αφού συνεχάρη την ANEK Lines για τις πρωτοπόρες κοινωνικές δράσεις της, επεσήμανε πως: «Η δωρεά μαλλιών από τους συμπολίτες μας είναι μια κίνηση αλτρουισμού προς τους καρκινοπαθείς. Δεν κοστίζει τίποτα και το μόνο που απαιτεί είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά μακριά μαλλιά και θετική διάθεση προσφοράς». Η κα Μπιτσάκη έκλεισε λέγοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρία για την ευκαιρία που μου έδωσε να συνδράμω κι εγώ με τη σειρά μου στον σκοπό αυτό».

Στην κοινή προσπάθεια προώθησης και ενημέρωσης της αιμοδοσίας παρόντες ο γνωστός σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, που επιμελήθηκε αφιλοκερδώς το τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα της εκδήλωσης (https://vimeo.com/586706998/6d8959b053), και η δημοφιλής Μελίνα Ασλανίδου με τις αναρτήσεις που πραγματοποίησε μέσω των λογαριασμών της στα social media.

Σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του Covid (μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις).

Η ANEK Lines σε όλη της τη διαδρομή αυτά τα πενήντα και πλέον χρόνια αποδεικνύει την ευαισθησία της και τον σεβασμό της προς την κοινωνία και τον τόπο. Σε κάθε δύσκολη συγκυρία δίνει ενεργά το παρών με στόχο να αμβλύνει τις ανάγκες που ανακύπτουν, προσφέροντας από καρδιάς. Με πυξίδα την αισιοδοξία και προσανατολισμό την ελπίδα στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των συνανθρώπων μας.

Όλοι μαζί #MIAOMADA!

Λέξεις κλειδιά: 

ΑΝΕΚ Lines
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr