Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε ο 10ος διαδικτυακός ανοιχτός διάλογος του YES Forum, ολοκληρώνοντας έτσι εν όψει του καλοκαιριού την πρωτοβουλία της ομάδας μας που γεννήθηκε ένεκα του κορονοϊού, προσδοκώντας την αδιάκοπη επικοινωνία νέων και στελεχών, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Οι διαδικτυακές αυτές συζητήσεις ήρθαν σίγουρα για να μείνουν, αφού ο επόμενος κύκλος θα συνεχιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη συζήτηση ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Πατέρας και Γιώργος Αλεξανδράτος, οι οποίοι συνδέθηκαν απευθείας από την εβδομαδιαία τους συνάντηση για θέματα ναυτιλίας, ανάμεσα στα οποία βασική προτεραιότητα έχουν τα θέματα ναυτικής εκπαίδευσης και ένταξης της ναυτιλίας στα σχολεία.

...

Το θέμα την παρουσίασης των προοπτικών επαγγελματικής σταδιοδρομίας αποτελεί θεμέλιο λίθο του οράματος του YES Forum. Πρώτο βήμα προς την υλοποίησή του είναι η συμμετοχή του YES Forum σε παρουσιάσεις και ημέρες καριέρας με τη συμμετοχή 10.000 μαθητών συνολικά. Ένα μεγαλύτερο βήμα όμως είναι η ένταξή του στην ατζέντα των αρμόδιων φορέων και υπουργείων. Και οι τρεις εκπρόσωποι παρακίνησαν τους νέους να διερευνήσουν τις πολλαπλές ευκαιρίες που μπορεί να τους προσφέρει το ναυτιλιακό cluster στην Ελλάδα.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στη συζήτηση ήταν ο εκδότης και δημοσιογράφος του «NAFS Magazine» Νίκος Δούκας, η καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Θανοπούλου, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της XRTC Γιώργος Ξηραδάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της TST International S.A. Κώστας Ρόκκος, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους νέους που συμμετείχαν την άποψή τους για τις επιπτώσεις, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που επέφερε η πανδημία στη ναυτιλία, την αγορά και στον τρόπο εργασίας αλλά και στην κοινωνία. Ο συντονισμός έγινε από την Concept Founder του YES Forum και CEO της Navigator Shipping Consultants Ltd. Δανάη Μπεζαντάκου.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν ακόμα ο πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σεραφείμ Κάπρος, ο πλοίαρχος Ε.Ν., μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, capt. Γιώργος Γεωργούλης, ο διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών, πλωτάρχης Παντελεήμων Βατούσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες.

Η ναυτιλιακή κοινότητα έναντι αυτού του «αόρατου εχθρού» τους τελευταίους μήνες, παρά τις πρωτόγνωρες και αντικειμενικές δυσκολίες που έφερε ο Covid-19, στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων με συνεχή και αδιάκοπη δουλειά, συντονισμένες προσπάθειες, ψυχραιμία και γρήγορες αποφάσεις. Ο ναυτιλιακός κλάδος δεν σταμάτησε λεπτό να δουλεύει, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας όλα τα επαγγέλματα και τους φορείς που κλήθηκαν στην πρώτη γραμμή για την περίθαλψη και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.

Το YES Forum, μέσα από τη σειρά αυτών των διαδικτυακών συζητήσεων, όπου συμμετείχαν συνολικά 1.000 νέοι, 30 ομιλητές και παρακολούθησαν 10.000 νέοι, κατάφερε να ενημερώσει, να φέρει σε επαφή τη νέα γενιά με εκπροσώπους της αγοράς εργασίας, να κινητοποιήσει και να περάσει το μήνυμα της ενότητας και του κοινού στόχου, ακόμα και στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες που ζούμε τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, με αποκορύφωμα τη συζήτηση της 27ης Ιουλίου, όπου βρέθηκαν να συζητούν για το μέλλον των νέων και της ναυτιλίας καταξιωμένα στελέχη του κλάδου, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι ΑΕΝ, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και νέοι που θέλουν να εργαστούν ή μόλις έχουν αρχίσει να εργάζονται στον κλάδο.

Η ομάδα του YES FORUM εύχεται καλό και ασφαλές υπόλοιπο καλοκαιριού με περισσότερα «ναι» στη δράση τους.

Λέξεις κλειδιά: 

YES Forum
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework