Βγαίνουμε μπροστά: Προετοιμάζοντας τους ανθρώπινους πόρους για την επόμενη μέρα

Κλειστή τηλεδιάσκεψη

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 22 Απριλίου 2020 η κλειστή τηλεδιάσκεψη με τίτλο «Προετοιμάζοντας τους ανθρώπινους πόρους για την επόμενη μέρα». Η ενέργεια ανήκει στο πλαίσιο της δέσμης πρωτοβουλιών του skywalker.gr «Βγαίνουμε μπροστά».

Οι συμμετέχοντες ομιλητές ήταν διακεκριμένα στελέχη του ανθρώπινου δυναμικού, εξαίρετοι ακαδημαϊκοί, θεσμικοί και σύμβουλοι. Πρόκειται για τους ακόλουθους αλφαβητικά:

 • Μαρία Γάτσου, Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΕΤΕ
 • Μαρία Γεωργαλά, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, DEA Επικοινωνίας & Πληροφορίας, GCDF, Career Design
 • Μιχάλης Δρίτσας, Διευθυντής του Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων,
 • Βασίλης Κροκίδης, Πρόεδρος ΕΒΕΠ
 • Αιμιλία Λυμπεράκη Besson, Εμπειρογνώμονας νέου management HR, ΔΒΜ-Απασχόλησης & Ευρωπαϊκών Πολιτικών, ΕΚΔΔΑ & Εμπειρογνώμονας Erasmus+, IKY
 • Δημήτρης Μαχαιρίδης, HR Business Partner,Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε.
 • Δημήτρης Μεγρέμης, HRD Senior Specialist OTE
 • Νικόλαος Μπίρης, HR Manager, Ioniki Sfoliata
 • Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ
 • Κωνσταντίνος Παπαχατζής, HR Director, Consulting Firm Anadeixi
 • Πέτρος Πολυχρόνης-Παιδοψυχίατρος, Θεραπευτής Οικογένειας και Ομάδας, Διευθυντής του ΑΚΜΑ
 • Σπύρος Τρύφωνας, HR Director, ManpowerGroup
 • Δημήτρης Φυντάνης, Διευθυντής Επιχειρησιακής Συνέχειας,skywalker.gr

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε η Training & Business Development Director του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος», Μαρία Γιαμπουλάκη.

Ο στόχος της κλειστής προς το κοινό διαδικτυακής συζήτησης ήταν ο προβληματισμός, ο εντοπισμός αναγκών και προκλήσεων, καθώς και η εύρεση πιθανών λύσεων κάτι που επιτεύχθηκε κατά γενική ομολογία.

Η συζήτηση κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες:

 1. Ο κόσμος την επόμενη μέρα
 2. Τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις
 3. Ενδεχόμενες λύσεις αντιμετώπισης

Οι συμμετέχοντες ομιλητές υπογράμμισαν πως η επόμενη ημέρα απαιτεί αναμφισβήτητα ετοιμότητα και κατάρτιση στελεχών. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός κάνει περισσότερο επιτακτική την ανάγκη για ανάπτυξη ή βελτιστοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Παράλληλα στον ορίζοντα φαίνονται νέες μορφές απασχόλησης, κάτι που χρειάζεται να ληφθεί υπόψη. Η εργασία από το σπίτι είναι μια μορφή η οποία θα μας απασχολήσει αναφορικά με τη λειτουργικότητά της και το εύρος εφαρμογής της, σίγουρα όχι μόνο σήμερα ή στο βραχυπρόθεσμο μέλλον. Η ανθεκτικότητα, η ευελιξία, το multitasking και η ικανότητα ηγεσίας είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που καλούνται να εντοπίσουν και να καλλιεργήσουν οι επιχειρήσεις την επόμενη μέρα στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Εξίσου στον ακαδημαϊκό χώρο η πρόκληση συνεχίζει να κινείται σε ψηφιακό πλαίσιο τόσο από άποψη υποδομών και εργαλείων όσο και από άποψη εκπαίδευσης των διδασκόντων.

Η αξία της συνέργειας κυριάρχησε στη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη ως μια ουσιαστική πρόταση για την επόμενη μέρα. Η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και η εύρεση πολιτικών με σκοπό την αύξηση ρευστότητας για τη στήριξη των επιχειρήσεων προτάθηκαν ως οι πρωταρχικές πρακτικές που χρειάζεται να εφαρμοστούν. Τέλος, τονίστηκε η σημασία της διαχείρισης των σχέσεων και των συγκρούσεων που θα προκύψουν και η ανάγκη για σεβασμό με δεδομένη την αλλαγή στο πλαίσιο αλλά όχι στο περιεχόμενο.

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης οι προσκεκλημένοι ομιλητές, η συντονίστρια και οι διοργανωτές συμφώνησαν να επαναληφθεί η συγκεκριμένη ενέργεια ανοιχτή, αυτή τη φορά, προς το κοινό.

Ως εκ τούτου, το skywalker.gr διοργανώνει στις 30 Απριλίου 2020, ημέρα Πέμπτη 14.00-17.00, διαδικτυακή ημερίδα, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο ευρύτερο οικοσύστημα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού να την παρακολουθήσει αλλά και να υποβάλει ερωτήσεις.


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework