...

«Βραδιά του Ερευνητή»

Μία γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα σε εκατοντάδες πόλεις της Ευρώπης

Γνώρισε τη μαγεία της έρευνας!

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 (17:00-24:00)

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254

Με ελεύθερη είσοδο

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μία μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα με σύνθημα «γνώρισε τη μαγεία της έρευνας» η φετινή βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254) και στο Πολυτεχνείο, καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Λάρισα, Πάτρα, Κόρινθο, Πύλο και Κρήτη στις 29 Σεπτεμβρίου.

 

Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμούς και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης, όσο, και κυρίως, στο ευρύτερο κοινό δίνοντάς του την ευκαιρία μίας άμεσης προσέγγισης με τους ανθρώπους της επιστήμης.

Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά στον Ελληνικό Κόσμο, επτά μικρότερες εκδηλώσεις θα προηγηθούν της κεντρικής για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων/συνδιοργανωτών: συγκεκριμένα στην Αθήνα λίγο πριν τις 29 Σεπτεμβρίου τα ερευνητικά κέντρα: Εθνικό Αστεροσκοπείο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.), Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. (στην Ανάβυσσο) και το Ινστιτούτο Παστέρ θα ανοίξουν τους φιλόξενους χώρους τους, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης το ενυδρείο του ΕΛΚΕΘΕ θα περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Βραδιά του Ερευνητή www.rengreece.com

Επικοινωνία: contact@rengreece.com

... Με την υποστήριξη της ΕΕ στo πλαίσιo των δράσεων Marie Skłodowska‐Curie

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework