Ξεχωρίζουν από το χαμόγελο και τη θετική τους διάθεση. Είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και ακόμα και αν δεν ξέρουν πώς, βρίσκουν τελικά τον τρόπο και τα καταφέρνουν. Αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε ένα σκοπό γιατί πιστεύουν ότι μετράει. Τους αρέσει να είναι μέλη μιας ομάδας. Είναι άτομα «εμπιστοσύνης» και αφοσιωμένα στο πόστο που τους έχει ανατεθεί. Έχουν στο μυαλό τους έναν στόχο και βάζουν όλη την ενέργειά τους για να τον πραγματοποιήσουν, έστω και αν ξέρουν ότι η «ανταμοιβή» τους δεν είναι υλική αλλά πρόκειται για την ικανοποίηση ότι συμμετείχαν σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από τους ίδιους.

Είναι εθελοντές. Και όταν αποτελούν μέρος μιας διοργάνωσης κάνουν πραγματικά τη διαφορά.

Όλη η ομάδα που «κρύβεται» πίσω από το πρώτο TEDx του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του TEDxNKUΑ «λειτουργεί» εθελοντικά. Γιατί πιστεύει στη δύναμη που έχουν οι ιδέες να αλλάξουν τον κόσμο.

Πολλά είναι τα άτομα της ομάδας που έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν ενεργά με τον εθελοντισμό, όπως η speakers manager Χρισαλένια Ρασάνη και ο sales coordinator Ιάκωβος Μπάλλας. Η εμπειρία τους θα μπορούσε να συνοψιστεί σε μία φράση: «Είναι μοναδικό να προσφέρεις». «Όλα ξεκίνησαν από απλή περιέργεια να δω πώς στήνεται ένα μεγάλο event και εξελίχθηκαν σε νέες φιλίες και δυνατές εμπειρίες. Οι εθελοντές βάζουν τα δυνατά τους για να προσφέρουν μια ξεχωριστή μέρα σ' ένα σωρό ανθρώπους που αναζητούν τη γνώση και το κίνητρο για να γίνουν καλύτεροι», περιγράφει η Χρισαλένια η οποία έχει υπάρξει εθελόντρια και σε άλλα TEDx συνέδρια. Ο Ιάκωβος ήρθε σε επαφή με ανθρώπους πολύ διαφορετικούς από εκείνον με τους οποίους μοιράζονταν ένα κοινό «την αγάπη για προσφορά». Η εθελοντική εμπειρία τον δίδαξε πολλά: «Με βοήθησε να γίνω καλύτερος σε θέματα οργάνωσης και συσπείρωσης μιας ομάδας και ανέπτυξε αρκετά τις κοινωνικές μου δεξιότητες».

Μπορείς και εσύ να ζήσεις από κοντά το πρώτο TEDxNKUA, να περάσεις μια αξέχαστη ημέρα, γνωρίζοντας καινούρια άτομα και να γίνεις ένα «κομμάτι» της γνώσης που προσφέρει το πρώτο συνέδριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμπλήρωσε την αίτησή σου, εδώ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους εθελοντές θα είναι ανοικτές μέχρι τις 11 Μαρτίου.

 

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework