...

Η παράσταση «Εκείνος κι Εκείνος»από τη θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout»

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society επιστρέφει! Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την παράσταση «Εκείνος κι Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο πραγματεύεται τη ζωή δύο περιθωριακών ηρώων που δημιούργησε ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς και πρωτοπαρουσιάστηκε στην ελληνική κρατική τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ζωντάνεψαν με το τεράστιο υποκριτικό τους ταλέντο οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος και Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Οι δύο ήρωες περπατάνε στην πόλη αέναα. Συζητάνε, γελάνε, απορούν, τρομάζουν, θαυμάζουν. Για όλα έχουν γνώμη και όλα τους απασχολούν.

Ποιοι είναι; Είναι άστεγοι; Είναι διάσημοι; Είναι αποτυχημένοι;

Σημασία δεν έχει ποιοι είναι. Σημασία έχει τι λένε κι έχουν πολλά να πουν, πιστέψτε μας!

Στη δική μας θεατρική μεταφορά, με τη σκηνοθετική ματιά του Παναγιώτη Δορλή, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιλέξαμε να δώσουμε σε δύο γυναίκες. Δύο άνθρωποι. Η Ορθοδοξία και η Δήμητρα. Εκείνος ο άνθρωπος κι Εκείνος ο άνθρωπος. Τις πλαισιώνουν κι άλλοι Άνθρωποι. Οι πλέον κατάλληλοι για να αποτυπώσουν την πραγματικότητα της περιθωριοποίησης, της αποχής και της απόγνωσης. Έρχονται για να μας δείξουν ότι η δύναμη, η θέληση και αρκετές δόσεις χιούμορ είναι ικανά για να σε επαναφέρουν από όποιο τέλμα.

Χωρίς κοινωνικό στίγμα, χωρίς ταυτότητα φύλου, ανθρώπινα και καθολικά, οι ήρωές μας ψάχνουν, αναρωτιούνται, προβληματίζονται. Πάνω απ’ όλα, στέκουν γενναία απέναντι στις χειρότερες δυσκολίες και τις αντιμετωπίζουν με διάθεση και χιούμορ.

Με χαρά σας προσκαλούμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, να αναρωτηθούμε, να προβληματιστούμε, να γελάσουμε, μα κυρίως να θυμηθούμε ξανά να είμαστε Άνθρωποι.

Δωρεάν ηλεκτρονικό εισιτήριο:Για την παράσταση «Εκείνος κι Εκείνος» της θεατρικής ομάδας αστέγων «Walakbout» τηςEqualSociety μπορείτε να παραλάβετε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο κάνοντας εγγραφή εδώ:https://bit.ly/36hRWmT (eventora).

Αντί εισιτηρίου: Μια σακούλα τρόφιμα για να στηρίξετε τη δομή κοινωνικού συσσιτίου «Ανθρώπων Γεύματα» της EqualSociety.

 

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Δορλής

Διανομή

Δήμητρα Αρβανίτη

Χρήστος Ζαββός

Θεοδώρα Μπελέρη

Χριστόφορος Παπαντάκος

Ορθοδοξία Σκούρα

Μαρία Στάμου

 

Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

 

Ημερομηνία : Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Ώρα : 21.00

Διεύθυνση: Ιωαννίνων & Καπανέως

Κολωνός

 

Η Equal Society κατά την ημέρα της παράστασης θα τηρεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr