...

www.all-athens-hotels.com

e-mail: aha@otenet.graha@all-athens-hotels.com

Σταδίου 24, 105 64 Αθήνα – τηλ.: 210 3235485 – φαξ: 210 3235033

Ημερίδα «Υπηρεσίες και Στρατηγικοί Συνεργάτες Ξενοδοχείου»

Με ενδιαφέρουσα θεματολογία και εντυπωσιακή συμμετοχή εκπροσώπων εταιριών και ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 η ημερίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού με τίτλο «Υπηρεσίες και Στρατηγικοί Συνεργάτες Ξενοδοχείου» στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Center.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση του είδους που πραγματοποιεί η Ένωση στο πλαίσιο των δράσεών της με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των ξενοδοχείων σε θέματα της αγοράς ανά συνεργαζόμενο κλάδο και τομέα. Έχουν προηγηθεί δύο ανάλογες εκδηλώσεις στον τομέα της «Εξοικονόμησης Ενέργειας» (το 2014), όπου η Ένωση βραβεύτηκε με βραβείο «Οικόπολις 2015», αλλά και στο θέμα της «Ανακαίνισης των Ξενοδοχειακών Μονάδων» (το 2016) (σ.σ. στο site της Ε.Ξ.Α.Α.Α. υπάρχουν αναλυτικές περιγραφές αυτών των εκδηλώσεων http://www.all-athens-hotels.com/attica/webpage/activities).

Το θέμα «Υπηρεσίες & Στρατηγικοί Συνεργάτες Ξενοδοχείou» επιλέχθηκε καθώς τα ξενοδοχεία καλούνται να υιοθετήσουν την καινοτομία και στον τομέα των υπηρεσιών και να προσφέρουν ό,τι αναζητά στις διακοπές ή στο επαγγελματικό ταξίδι του ο σημερινός διεθνής ταξιδιώτης, ο οποίος έχει πλήθος παραστάσεων απ’ όλο τον κόσμο και αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις. Κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, για να λειτουργεί επιτυχώς και να προσφέρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες, οφείλει να προσαρμόζεται συνεχώς στα σύγχρονα δεδομένα και στις διεθνείς τάσεις. Το ίδιο το ξενοδοχείο δε αυτό καθαυτό αποτελεί έναν «ζωντανό οργανισμό» με στελέχη, εξειδικευμένο προσωπικό, με φορολογικές, λογιστικές κ.ά. υποχρεώσεις. Χρειάζεται επομένως όλα εκείνα τα αναγκαία «εργαλεία», την εξειδικευμένη υποδομή, αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους, ώστε να εκτελεστούν σωστά και απρόσκοπτα οι λειτουργίες και οι υποχρεώσεις του.

Ως σύμμαχοι, αλλά και σύμβουλοι των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, λειτουργούν συχνά οι εξωτερικοί συνεργάτες και προμηθευτές του, εταιρίες από διαφορετικούς κλάδους η καθεμία, που εξειδικεύονται σε έναν τομέα και έχουν εστιάσει σε αυτόν σε βάθος χρόνου.

Τα οφέλη μιας τέτοιας –συχνά σε μακροχρόνια βάση– συνεργασίας μεταξύ ξενοδοχείων και εταιριών της αγοράς είναι ευνόητα: οι καλές και εξειδικευμένες υπηρεσίες ανά τομέα συμβάλλουν σε ένα συνολικά καλύτερο σε ποιότητα αποτέλεσμα, άρα σε ένα καλύτερο τελικό προσφερόμενο προϊόν στον τουρίστα με όλες τις θετικές συνέπειες.

Στην εκδήλωση της Ε.Ξ.Α.Α.Α., η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τις αιγίδες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις εταιρίες οι οποίες κλήθηκαν να παρουσιάσουν στους ξενοδόχους ιδέες, πρακτικές λύσεις, αλλά και τα νεότερα στον κλάδο που εκπροσωπούν ενδεικτικά για τους τομείς τους.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. και πρόεδρος της Ε.Ξ.Α.Α.Α. επί σειρά ετών κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης και ασκών χρέη προέδρου κ. Απόστολος Μουσαμάς.

Στην ημερίδα, την οποία συντόνισε ο κ. Ηλίας Κακούρης, μηχανολόγος μηχανικός, επιστημονικός σύμβουλος Ε.Ξ.Α.Α.Α., τοποθετήθηκαν με στοχευμένες ομιλίες οι:

  • κα Αγγέλα Δήμου (HR consultant, KSM Human Resources Ελλάς Α.Ε.Π.Α.), η οποία ανέπτυξε το θέμα «Υπηρεσίες προσωπικού».
  • κ. Μιχάλης Ζερβογιαννάκης (managing partner, HBPO, σύμβουλος, Up Hellas S.A.), ο οποίος μίλησε για τις λεγόμενες «Διατακτικές Σίτισης», μία καινοτόμο λύση για το ξενοδοχείο.
  • κ. Γιώργος Αντωνιάδης (security solutions & services manager, Intrasoft International S.A.), ο οποίος περιέγραψε το σύνθετο θέμα των προσωπικών δεδομένων και τα «βήματα για τη συμμόρφωση με τον GDPR».
  • κ. Δημήτρης Σερίφης (CEO, Nelios.com), ο οποίος εξήγησε γιατί είναι «πιο κρίσιμος από ποτέ ο συντονισμός της στρατηγικής πωλήσεων με το digital marketing του ξενοδοχείου».
  • κ. Στέλιος Στυπίδης (sales manager, ENGIE Hellas A.E.), ο οποίος πρότεινε τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών και τη «μετατόπιση της ενέργειας από κέντρο κόστους σε κέντρο οφέλους».
  • κ. Κωνσταντίνος Καλογιάννης (Β2Β sales manager, ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική Α.Ε.), ο οποίος μίλησε για την «ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο», αλλά και τα «πολλαπλά οφέλη της συνεργασίας με τον ΗΡΩΝ»
  • κ. Άγγελος Ματσούκας (business unit manager, ROLCO BIANIL A.E.), ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα του εξωτερικού συνεργάτη της μονάδας ως «συμβούλου».
  • κ. Γεώργιος Αγριτέλης (υποδιευθυντής διευθύνσεως Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων) ο οποίος, μιλώντας εκ μέρους της Alpha Bank, ανέλυσε τις προτάσεις της τράπεζας για τη μικρομεσαία επιχείρηση: «Alpha Τουριστική Επιχειρηματικότητα: Προοπτική , Προκλήσεις, Στρατηγική».
  • η κα ‘Ελενα Δέδε (co-founder & business developer, Woof Club), η οποία περιέγραψε τον «pet-friendly» τουρισμό και τη σημασία της προσαρμογής των μονάδων προς μία πιο φιλική αντιμετώπιση.

Ευχαριστούμε θερμά τους επίτιμους φορείς του ξενοδοχειακού κλάδου, τους προσκεκλημένους προέδρους των λοιπών τοπικών ενώσεων, τις συμμετέχουσες εταιρίες και τους εισηγητές, τον μέγα χορηγό, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές, αλλά και τους συμμάχους επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Μέγας χορηγός: ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε. & ENGIE Hellas A.E.
Χορηγοί: KSM HUMAN RESOURCES ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Π.Α., UpHellas S.A., INTRASOFT International S.A., ROLCO BIANIL A.E., ALPHA BANK Α.Ε., NELIOS.com
Υποστηρικτές: WEBHOTELIER & PRIMALRES, DELIVERBACK.com, CITY CONTACT, SKYWALKER.gr, KONE A.E., OLIVE TREE SPA, WOOF CLUB
Σύμμαχοι επικοινωνίας: GTP, ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, TOURISM TODAY, TRAVELLING, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/APO.gr, TOURISM PRESS, TORNOS NEWS

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework