Αύριο Τετάρτη 1/4/20 θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του συστήματος Εργάνη προκειμένου οι εργαζόμενοι να υποβάλουν την αίτηση για τη λήψη του εφάπαξ βοηθήματος των 800 ευρώ. Πρόκειται για εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν είτε εξαιτίας του υποχρεωτικού «λουκέτου» της επιχείρησης είτε εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του τζίρου της.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τα προσωπικά στοιχεία τους στην ιστοσελίδα supportemployees.yeka.gr. Μόλις αυτά ταυτοποιηθούν, θα ακολουθήσει η έγκριση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ. Μάλιστα όσοι εργάζονται σε επιχείρηση που έκλεισε λόγω κρατικής απόφασης (σ.σ. υποχρεωτικό «λουκέτο») δικαιούνται και έκπτωση 40% στο ενοίκιο της πρώτης κατοικίας.

Από την πλευρά τους οιεργοδότες καλούνται να συμπληρώσουν στην Εργάνη την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησής τους έως και τις 10 Απριλίου. Η προθεσμία κανονικά εξέπνεε σήμερα Τρίτη 31/3. Ωστόσο δόθηκε παράταση 10 ημερών για τη διευκόλυνση των πολιτών. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 295.246 αιτήματα αναστολής λειτουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργοδότες δικαιούνται την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ, καθώς και έκπτωση 40% στο ενοίκιο του χώρου εργασίας, εφόσον εμπίπτουν στην περίπτωση του υποχρεωτικού «λουκέτου».

Παράλληλα, όσοι εμπεριέχονται στους Κώδικες Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνουν παράταση τόσο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όσο και στην καταβολή του ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση των εργοδοτών περί αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης συνιστά απαραίτητηπροϋπόθεση προτού οι εργαζόμενοί της προβούν στη δική τους αίτηση.

Sputnik Ελλάδας

Λέξεις κλειδιά: 

Κορονοϊόςεπίδομα
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework