Κυριακές στην Τεχνόπολη

Είμαι παιδί και έχω δικαιώματα!

20 Νοεμβρίου 2016

Ποια είναι τα δικαιώματά μου; Πώς ένα αόρατο κορίτσι θα καταφέρει να ζει όπως αξίζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου; Γιατί είμαστε όλοι μοναδικοί;

 

Οι Κυριακές στην Τεχνόπολη γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε όλη την οικογένεια.

Στις 11:00 φτιάχνουμε δικές μας ιστορίες μαζί με τη Γιολάντα Κουάξ το βατραχάκι, τη μικρή Σιμένα, το σκυλάκι της και πολλούς ακόμα συναρπαστικούς ήρωες.Στη συνέχεια φέρνουμε στην επιφάνεια το δικό μας εσωτερικό παιδί μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει ο Εκδοτικός Οργανισμός «Πάπυρος» και το Free Press Τaλκ. Η ομάδα Nannuka καλεί τους μικρούς μας φίλους να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να ζωγραφίσουν για τη γνώση, ενώ ένα ατύχημα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μας κάνει να καταλάβουμε πως όλοι είμαστε μοναδικοί.Τέλος, ανακαλύπτουμε πώς ένα αόρατο κορίτσι καταφέρνει να ζει όπως αξίζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου μέσα από μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού της παιδαγωγικής ομάδας Μικρές Ιστορίες.

Το πρόγραμμα της ημέρας αναλυτικότερα

«Φωνάξτε το στους τέσσερις ανέμους: Τα παιδιά έχουν δικαιώματα»

Διαδραστικό εργαστήριο από τον εκδοτικό οργανισμό Πάπυρος και την ομάδα Θέατρο ΡΕΤΡΟ’

Ώρα: 11.00

Αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού (ισόγειο)

Η Γιολάντα Κουάξ το βατραχάκι, η μικρή Σιμένα και το σκυλάκι της, ο μικρός που τον έλεγαν «Κανένα», η γάτα του δρόμου, οι μικρές νεράιδες και τα σπιτάκια τους, το αλογάκι ο Μουντζούρης, η μικρή Αυγουστίνα, τα γλυκά που πιάσαν τον πόλεμο μες στην κουζίνα, η ψείρα Τιμπούρθια και τα παιδιά της Διάφανης Χώρας καλούν τους μικρούς μας φίλους να σκεφτούν τι είναι τα δικαιώματα μέσα από τις δικές τους μοναδικές ιστορίες.

Με αφετηρία το βιβλίοΦωνάξτε Το στους Τέσσερις Ανέμους: Τα Παιδιά Έχουν Δικαιώματα των OlgaDrennen καιAnaInisCastelli (εκδόσεις Πάπυρος), αφηγητή τον Χρήστο Σιορίκη και συνοδοιπόρους την ομάδα Θέατρο Ρετρό και τη Γαρυφαλλένια Μαρουλή, τα παιδιά παίζουν, τραγουδούν, ζωγραφίζουν και στολίζουν την Κυριακή μας ανακαλύπτωντας τα δικαιώματά τους.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 7 ετών και διαρκεί περίπου 90’.

 

«Όταν το παιδί ήταν παιδί…»

Πάνελ και ανοιχτή συζήτηση από τον εκδοτικό οργανισμό Πάπυρος και το FreePressΤaλκ.

Ώρα: 11.00

Αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού (υπόγειο)

Συμπεριφερθείτε στο παιδί σας όπως θα θέλατε να του συμπεριφερθούν όταν μεγαλώσει οιάνθρωποι που τότε θα το περιβάλλουν. Το παιδί καθρεφτίζεται σε σας.

Όταν κάποιος γίνεται γονιός, τότε έρχεται στην επιφάνεια το δικό του εσωτερικό παιδί, των δικών του παιδικών χρόνων. Έρχεται ξανά σε επαφή με το παρελθόν του, τα τραύματά του. Τότε μπορεί είτε να υποκύψει και να τα αναπαραγάγει είτε να έρθει αντιμέτωπος με αυτά και να σπάσει τον φαύλο κύκλο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού καλούμε τους γονείς σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέματα όπως το δικαίωμα του παιδιού στην αυτοδιάθεση, στην αξιοπρέπεια, στην αποδοχή, στην ανιδιοτελή αγάπη, στην εκπαίδευση.

Τη συζήτηση συντονίζει η Αννίτα Λουδάρου, ψυχαναλύτρια και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Στο πάνελ συμμετέχουν η Αγγελική Κανελλακοπούλου, διευθύντρια του Γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, η Γεωργία Σαββίδου, μητέρα παιδιού με αυτισμό χωρίς λειτουργικό λόγο, η Αντιγόνη Γύρα, που φιλοξενεί στο σπίτι της μια οικογένεια προσφύγων.

*Η συζήτηση απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και διαρκεί περίπου 90’.

 

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τη γνώση!»

Εικαστικό εργαστήριο από την ομάδα Nannuka.

Ώρα: 11.00

Αίθουσα: Παλαιοί Φούρνοι (πατάρι)

Η ομάδα Nannuka δημιουργήθηκε από γονείς για γονείς. Έμπνευσή τους οι δυσκολίες που οι ίδιοι αντιμετώπισαν ως γονείς στην αναζήτηση του ιδανικού ανθρώπου για δημιουργική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και όραμά τους να βοηθήσουν τις οικογένειες να κάνουν την καθημερινότητα τους πιο εύκολη. Με ενθουσιασμό, μεράκι και πολλή αγάπη δουλεύουν όλοι μαζί για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Αυτή την Κυριακή στην Τεχνόποληοι παιδαγωγοί της Nannuka ενθαρρύνουν και βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να ζωγραφίσουν με θέμα το δικαίωμά τους στη γνώση.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και στους γονείς τους.

 

«Είμαστε όλοι μοναδικοί!»

Αφήγηση και εικαστικό εργαστήρι από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Ώρα: 12.00

Αίθουσα: Παλαιοί Φούρνοι (κεντρικό κομμάτι)

Γιατί τσακώνεται ο λιθάνθρακας με το μαντέμι και το τούβλο στους φούρνους του εργοστασίου;

Τα υλικά αποκτούν φωνή και τα παιδιά ακούν την ιστορία τους μαθαίνοντας για το πρώτο στάδιο της γραμμής παραγωγής του φωταερίου. Ένα ατύχημα μας κάνει να καταλάβουμε πως όλοι είμαστε μοναδικοί.

Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, ένα εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά, κάρβουνο και πηλό, στο οποίο τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους έργο τέχνης με έμπνευση από τον χώρο του εργοστασίου.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 9 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

 

«Ξέρεις τι χρειάζομαι;»

Θεατρική αφήγηση από τις Μικρές Ιστορίες με τη συμμετοχή των παιδιών.

Ώρα: 13.00

Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο

Ένα τεράστιο πανί απλώνεται στον χώρο με δεκάδες εικόνες που θα γίνουν ιστορίες μέσα από λέξεις και σκέψεις των παιδιών. Τι χρειάζομαι για να νιώθω ασφαλής; Πώς ένα αόρατο κορίτσι θα καταφέρει να ζει όπως αξίζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου;

Πρόκειται για μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από την παιδαγωγική ομάδα Μικρές Ιστορίες με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού. Μέσα από προβολές, μουσική και τεχνικές μυθοπλασίας, τα παιδιά θα συμμετέχουν στην εξέλιξη του παραμυθιού, θα αναρωτηθούν για τα δικαιώματά τους και θα παρουσιάσουν ένα δικό τους τέλος σε ένα θεατρικό εργαστήρι που θα στηθεί εκείνη τη στιγμή.

Κείμενο-αφήγηση: Κατερίνα Ανωγιαννάκη (παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, συγγραφέας)

Εμψύχωση: Μαρία Αλβέρτη (παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής), Μάριος Παραδείσης (ηθοποιός)

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 10 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και στο Παρατηρητήριο είναι ελεύθερη μέχρι τις 14:00.

Απαραίτητη η κράτηση: 213 0109 300, Δευτέρα–Παρασκευή: 10.00–17.00

Attend στο event εδώ.

...

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

213 0109300, press@athens-technopolis.gr

...

Πρόσβαση: Μετρό - σταθμός Κεραμεικός, τρόλεï γραμμή No. 21 (από Ομόνοια), στάση Φωταέριο, Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, στάση Φωταέριο

...

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2019 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework