H μαθητική «επιχείρηση» ECOWAVEΑ.Ε. από τη Θεσσαλονίκη εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας JA Europe Company of The Year Competition 2020 που θα αναδείξει την Καλύτερη Μαθητική «StartUp» της Ευρώπης.

Ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι για διάκριση είναι οι μαθητές της Α’ Λυκείου από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, «στελέχη» της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης EcoWaveΑ.Ε., που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον31oΠανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας του JA Europe «The Company of the Year Competition 2020» που θα αναδείξει την Καλύτερη Μαθητική «StartUp» της Ευρώπης. Ο διαδικτυακός διαγωνισμός φιλοξενείται από τοJuniorAchievementΠορτογαλίας και η virtual & live τελετή των βραβεύσεων θα μεταδοθεί στις24 Ιουλίου στις 16:00στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.jacompanyoftheyear.org.

...

Η ομάδα EcowaveΑ.Ε. είναι η νικήτρια του 1ουΠανελλαδικού βραβείου του JuniorAchievementGreece, το οποίο απένειμε διαδικτυακά στα παιδιά στις 8 Μαΐου 2020η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.Νωρίτερα, τον Μάρτιο, τα παιδιά είχαν κατακτήσει το πρώτο βραβείο στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης στοMediterraneanCosmosκαι τους το είχε απονείμει η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό η ΕcoWaveΑ.Ε. θα αναμετρηθεί με40 ομάδεςαπό όλη την Ευρώπη με το καινοτόμο προϊόν της, το «Bio-Veil», το πρώτο απολύτως βιοαοποικοδομήσιμο ρολό χαρτιούγια τα εξεταστικά κρεβάτια νοσοκομείων, ιατρικών κέντρων, ιδιωτικών ιατρείων, φυσικοθεραπευτηρίων και κέντρων αισθητικής. Στο ρολό «Bio-veil»,η αδιάβροχη επένδυση που έχει το χαρτίδεν είναι από πλαστικό-όπως στα ρολά που χρησιμοποιούνται τώρα- αλλά από φυσικές πρώτες ύλες, όπως άμυλο, σιτάρι και φυτικά έλαια. «Σύμφωνα με τον νόμο, τα ιατρικά απόβλητα αποτεφρώνονται ή απλώς πετιούνται και έτσι είτε θα κάνουν 400 χρόνια να εξαφανιστούν από τη γη, είτε θα υπάρχουν ως μικροπλαστικά στην ατμόσφαιρα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΕcoWave A.E. Θοδωρής Μάντσης και τόνισε:«Το δικό μας οικολογικό ρολό μέσα σε δύο μήνες εξαφανίζεται, γίνεται λίπασμα και δεν αφήνει κανένα οικολογικό αποτύπωμα. Μελλοντική μαζική παραγωγή τουBio-Veilθα μειώσει σημαντικά τη χρήση πλαστικού στον ιατρικό χώρο και αυτό ακριβώς είναι το όραμά μας».

Τον Μάϊο, κατά τη βράβευση της ομάδας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη και επαίνεσε τα παιδιά τονίζοντας ότι το προϊόν που δημιούργησανείναι επίκαιρο γιατί αποτελεί συνεισφορά στην αναβάθμιση του υγειονομικού υλικού. «Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν προβλήματα στα νοσοκομειακά απόβλητα, τα απορρίμματα των νοσοκομείων είναι τοξικά. Τα παιδιά βρήκαν μια λύση που ενισχύει το νοσηλευτικό προσωπικό και προστατεύει το περιβάλλον, καθώς το ρολό που δημιούργησαν είναι βιοαποικοδομήσιμο», τόνισε.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας έδωσε μεγάλη χαρά και δύναμη με τα λόγια της. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την ομάδα μας και την Ελλάδα», δήλωσαν τα 5 «στελέχη» της ΕcoWave που θα διαγωνιστούν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, Θοδωρής Μάντσης, Μαρία Μπατζόλη, Αναστασία Πράτανου, Βάλια Αλευρίδου και Γιώργος Γκούλης. Το καινοτόμο ρολό χαρτιού που εμπνεύσθηκαν τα παιδιά έχει ενθουσιάσει τους γιατρούς στους οποίους έχει παρουσιασθεί ενώ έχει συναφθεί συμφωνία με την ιταλική εταιρεία Novamont για να αρχίσει να το παράγει με στόχο να βγει άμεσα στην αγορά. Στο πλευρό των παιδιών από την αρχή της σχολικής χρονιάς ήταν οι καθηγήτριεςΕιρήνη Χάψαλη και Μαρία Δαμαλή, η διεύθυνση του σχολείου καθώς και σύμβουλοι-εθελοντές και χορηγοί. Για την προετοιμασία τους για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό συμβούλευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες μέσω webinars, τα στελέχη της Citi Ελλάδος, Kωνσταντίνος Τσουρής, Ιωάννης Βοΐλης, Σωκράτης Γαλανάκης και Βασίλης Τζάκος. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την καινοτόμα ιδέα τους, τη σκληρή, καταπληκτική δουλειά τους και την ωριμότητα που επέδειξαν σε μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος Εικονική Επιχείρηση του JA Greece Ελένη Χελιώτηκαι κατέληξε: «Η ομάδα είναι δυνατή και πολύ “δεμένη” με πάθος για το προϊόν τους και την επιχειρηματικότητα. Εκ μέρους όλης της ομάδας του Junior Achievement Greece και είμαι βέβαιη όλων των Ελλήνων, εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία!».

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Γιαννέτου
Δημοσιογράφος
Διευθύντρια Επικοινωνίας Junior Achievement Greece
6932192633 – maria.giannetou@jagreece.org

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework