Προκήρυξη αγώνα δρόμου 20 km στη Μεσσήνη
(στα χνάρια της Ιστορίας: Αρχαία Μεσσήνη-Νέα Μεσσήνη, Νησί)

O Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης (ΣΑΜ) σε συνεργασία με τον δήμο Μεσσήνης θα διοργανώσουν αγώνα δρόμου 20 km και 5.000 m τρεξίματος / δυναμικού βάδην. Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου στη Μεσσήνη.

Αγώνας δρόμου 20 km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Εκκίνηση: Αρχαία Μεσσήνη, από Κεντρική Πλατεία Άνω Μαυρομματίου

Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης (βλέπε χάρτη διαδρομής ΕΔΩ)

Ώρα εκκίνησης: 18:00-18:10

Απόσταση αγώνα: 20 km

Για τη διεξαγωγή του αγώνα θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS.

Σταθμοί υποστήριξης: Στον δρόμο των 20 km θα υπάρχουν 4 σταθμοί υποστήριξης (4, 8, 12 και 16 km), καθώς και στον τερματισμό, με κρύο εμφιαλωμένο νερό και ενεργειακά gel.

Εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19 οι διοργανωτές θα φροντίσουν να εφαρμοστούν οι οδηγίες που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ και τη ΓΓΑ για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων έτσι:

  • η εκκίνηση, που έχει πάντα συνωστισμό σε έναν αγώνα τρεξίματος, θα γίνει με πολλαπλές τμηματικές εκκινήσεις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ατομική επίδοση στα 10 ή 20 km των δρομέων, για να περιοριστούν οι προσπεράσεις στη διαδρομή. Η κάθε εκκίνηση θα περιλαμβάνει 5 αθλητές που θα τηρούν την απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους και θα πραγματοποιείται κάθε 10 δευτερόλεπτα.
  • στον χώρο του τερματισμού στην Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης οι δρομείς θα απομακρύνονται από την περιοχή τερματισμού αφού παραλάβουν με ασφαλή τρόπο, χωρίς μεσολάβηση εθελοντών, το μετάλλιο τερματισμού και τα δώρα της διοργάνωσης, ενώ θα απαγορευτεί η παρουσία θεατών στην περιοχή τερματισμού.

Τελετή απονομών: Είναι μόνο για τον δρόμο των 20 km και θα γίνει για την αποφυγή συνωστισμού, για τους 6 άνδρες στις 21:00 και για τις 6 γυναίκες στις 21:10.

Χρονομέτρηση-αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. H τελική κατάταξη θα γίνει με τον καθαρό χρόνο τερματισμού, καθότι, με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων αποφυγής συνωστισμού στην εκκίνηση, η διάρκεια της εκκίνησης θα είναι περίπου 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του τερματισμού θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευτούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο) αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι αγωνιζόμενοι στον δρόμο των 20 km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 ή και νωρίτερα (≥18 ετών).

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής των 20 km τίθεται χρονικός περιορισμός 3 ωρών. Έπειτα από αυτό το χρονικό όριο οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθειά τους θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της Τροχαίας Μεσσηνίας.

Βραβεύσεις-έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους έξι πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες). Οι δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο των 20 km θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, ηλεκτρονικό αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και τεχνικό (dryfit) t-shirt.

Ασφάλεια αγωνιζομένων-υγειονομική κάλυψη: Για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 2 διαδρομές θα φροντίσει το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και η Τροχαία Καλαμάτας, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος και στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για τη δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετάσχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

Παράλληλος αγώνας

Αγώνας 5.000 m: Παράλληλα με τον δρόμο των 20 km θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου / δυναμικού βάδην 5.000 m. Σε αυτόν καλούνται να πάρουν μέρος αθλούμενοι και αρχάριοι δρομείς. Η εκκίνηση θα δοθεί από την Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης στις 19:00, ενώ στο ίδιο σημείο θα είναι και ο τερματισμός (βλέπε χάρτη διαδρομής ΕΔΩ). Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και ηλεκτρονικό αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ανήλικων δρομέων είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο: για δήλωση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ, ή με φυσική παρουσία στον κ. Πουλάκο Ιωάννη (694 5003291).

Κόστος συμμετοχής:

Για τα 20 km 10 ευρώ

Για τα 5 km 3 ευρώ

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή στο αντίστοιχο αγώνισμα, πρέπει να γίνει κατάθεση του αντιτίμου συμμετοχής στον παρακάτω λογαριασμό τραπέζης, όπου στο όνομα καταθέτη θα συμπληρωθεί το ονοματεπώνυμο του δρομέα που θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο δρομικό αγώνισμα:

Δικαιούχος Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης

Εθνική Τράπεζα, IBAN: GR 8201 1041 3000 0041 3005 24778

Αρ. λογ.: 41300524778

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τον δρόμο των 20 km και των 5.000 m λήγει την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 στις 24:00. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων οι διοργανωτές δεν θα δεχθούν νέες δηλώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον κ. Πουλάκο Ιωάννη στο 694 5003291 ή τον κ. Ψαλίδα Γεώργιο στο 697 4061582.

Πρόγραμμα διοργάνωσης

Σάββατο 22-8-2020

10.00-14.00: Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου, Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης

16.00: Αναχώρηση λεωφορείων από Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης για χώρο εκκίνησης αγώνα 20 km (Αρχαία Μεσσήνη, Άνω Μαυρομμάτι)

17.15: Αναχώρηση τελευταίου λεωφορείου για χώρο εκκίνησης

18:00-18:10: Εκκίνηση αγώνα 20 km

19.00: Εκκίνηση δρόμου 5.000 m

21.00-21.15: Απονομή επάθλων

21.30: Λήξη αγώνων

Υψομετρικό προφίλ διαδρομής αγώνα 20 km

...

Λέξεις κλειδιά: 

Μεσσήνηαγώνας δρόμου
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework