Στην Αnek Lines γιορτάζει με άρωμα Κρήτης και η Ένωση Κρητών Σελίνου Αττικής «Η Έλυρος»

H Αnek Lines για τέταρτη συνεχή χρονιά φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία την ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Σελίνου Αττικής «Η Έλυρος» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στη «ναυαρχίδα» του στόλου της «Ελ. Βενιζέλος». Η καθιερωμένη πλέον συνάντηση τιμήθηκε για μία ακόμα φορά από εκατοντάδες Κρητικούς, που κάθε χρόνο γιορτάζουν μαζί την έναρξη του έτους με άρωμα Κρήτης και την ξεχωριστή φιλοξενία των ανθρώπων της Αnek Lines.

Η εκδήλωση φέτος ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου συγγραφέα, δημοσιογράφου και λαογράφου Γιάννη Σκουλούδη, ο οποίος μέσα από δρώμενα που πάνω από όλα σέβονταν την παράδοση άφησε το δικό του αποτύπωμα στις συναντήσεις της Ένωσης και των Κρητών γενικότερα.

Κατά την έναρξη ο πρόεδρος της Ένωσης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μεταξύ άλλων τόνισε: «Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι και φέτος είμαστε όλοι εδώ για να γιορτάσουμε με ήχους και χρώμα παράδοσης. Οι ρίζες μας, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας είναι που μας ενώνουν και κρατούν άσβεστη τη θύμηση της Κρήτης μέσα μας. Ευχαριστώ θερμά και πάλι την Αnek Lines, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας και στηρίζει τις εκδηλώσεις μας με φροντίδα και μεράκι».

...

Εκ μέρους της Αnek Lines o πλοίαρχος του «Ελ. Βενιζέλος» κάπτεν Απόστολος Αποστολάκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους με ευχές για τη νέα χρονιά και εξέφρασε την περηφάνια του που «η Αnek γίνεται η φιλόξενη “γέφυρα” η οποία ενώνει το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα, μεταφέροντας την Κρήτη και τις αρχές της σε κάθε ταξίδι και λιμάνι, στηρίζοντας ως αρωγός δράσεις που σέβονται την παράδοση και τον πολιτισμό».

Το κέφι απογείωσαν σε κρητικούς ρυθμούς τα παραδοσιακά χορευτικά της Πολιτιστικής Ένωσης «Κρήσσες» με τις χαρακτηριστικές πανέμορφες αυθεντικές τοπικές φορεσιές.

Οι προσκεκλημένοι στο «Ελ. Βενιζέλος» της Anek Lines απήλαυσαν την περίφημη κρητική φιλοξενία της εταιρίας, πεντανόστιμα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, διασκέδασαν, χόρεψανκαι αντάλλαξαν θερμές ευχές για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Για άλλη μία χρονιά τα πλοία της Αnek έγιναν ο φιλόξενος τόπος συνάντησης για τους Κρήτες και τους φίλους της Κρήτης. Για άλλη μία χρονιά στα πλοία της Αnek αντήχησαν παραδοσιακά ακούσματα του τόπου και πλημμύρισαν με αρώματα από αυθεντικές ελληνικές, κρητικές γεύσεις. Για άλλη μία φορά η Αnek ενώνει την Κρήτη με όλο τον κόσμο, διατηρώντας ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση του τόπου, που περνoύν από γενιά σε γενιά.

Αnek Lines: Υπερήφανα συνεχίζουμε με πλώρη το μέλλον!

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework