Οι διακρίσεις βάσει φύλου είναι δυσάρεστο να συμβαίνουν, οι δράσεις που συμβάλλουν στο να πάψουν οι διακρίσεις όμως, ειδικά όταν η διοργάνωσή τους έρχεται από την Google, μας χαροποιούν και μας κάνουν να βλέπουμε το μέλλον των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο πιο αισιόδοξα.

Με τον τίτλο «Telling Our Story» η εκδήλωση που διοργάνωσε το πρόγραμμα της Google Women Techmakers, σε συνεργασία με το Google Developers Θεσσαλονίκηςκαι τονδήμο, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης στις 13 και 14 Μαΐου. Το Skywalker στήριξε το διήμερο event ως χορηγός επικοινωνίας και παραβρέθηκε με χαρά στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται παράλληλα σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Παρακολουθήσαμε γυναίκες αθλήτριες, CEOs, δημοσιογράφους, μηχανικούς, διευθύντριες, designers, coaches και ακαδημαϊκούς να μας αφηγούνται ιστορίες έμπνευσης με σκοπό να εμψυχώσουν και να παροτρύνουν άλλες γυναίκες να αναδείξουν τον εαυτό τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Ακούσαμε πάνω από 20 ομιλητές, οι οποίοι μας έκαναν να αναρωτηθούμε γιατί οι γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας είναι λίγες, τι ρόλο παίζουν τα στερεότυπα στη ζωή μας, γιατί οι γυναίκες συχνά δεν κυνηγούν τα όνειρά τους, γιατί είναι τόσο λίγες οι ηγέτιδες;

Ακόμη μάθαμε τις πιο σημαντικές τεχνικές διαπραγμάτευσης που μπορούμε να ακολουθήσουμε πριν κλείσουμε κάποια επαγγελματική συμφωνία, πώς να δημιουργήσουμε ένα σωστό personal branding, πώς να εκπαιδευτούμε μέσα από τις ανοικτές πηγές που υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο, πώς οι δεξιότητες που ήδη έχουμε μπορούν να μας βοηθήσουν στο ψηφιακό μάρκετινγκ και πολλά πολλά άλλα χρήσιμα και άμεσα εφαρμόσιμα tips.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αμφότερες τις μέρες της εκδήλωσης δόθηκε έμφαση στο ουσιαστικό networking, γεγονός που προσέδωσε στην όλη εμπειρία μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και ένα παράθυρο συνέχειας για το μέλλον!

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework