...

11ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Youth Entrepreneurship Summer Program (YES)

Το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer Program – YES Program), το οποίο διοργανώνεται φέτος για 11η συνεχή χρονιά, είναι το πρώτο θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από ελληνικό πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Έχει ως στόχο να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα και να εκπαιδευτούν οι μαθητές λυκείου σε έναν νέο τρόπο σκέψης ο οποίος ενισχύει την καινοτομία και την επιχειρηματική υλοποίηση ιδεών. Μέχρι σήμερα 550 μαθητές από 220 σχολεία (65% από Αττική, 35% από επαρχία) έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα με υποτροφία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές-τριες λυκείου που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επιχείρηση και την επιχειρηματική διαδικασία. Ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών που θέλει να ακολουθήσει ένας μαθητής (διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά, πολυτεχνικές σχολές, νομική, ιατρική κ.λπ.), η συμμετοχή του / της στο πρόγραμμα βοηθά στην καλύτερη κατανόηση του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και στη διεύρυνση των δυνατοτήτων του / της ως μελλοντικού στελέχους μιας επιχείρησης, ενός οργανισμού ή ως δημιουργού μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι μαθητές-τριες έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται στους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, ενώ η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τους δίνει ένα επιπλέον χρήσιμο πιστοποιητικό.

...

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαθήματα από ακαδημαϊκούς διδάσκοντες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και τη διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και επεξεργασία και ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου μιας νέας επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες συντάσσοντας το επιχειρηματικό πλάνο για μια δική τους ιδέα και στο τέλος βραβεύονται οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες.

Στους συμμετέχοντες χορηγούνται υποτροφίες με βάση την επίδοσή τους σε ειδικές εξετάσεις. Πρόκειται για τεστ δεξιοτήτων που αξιολογεί την αναλυτική ικανότητα του μαθητή σε μαθηματικό και λεκτικό επίπεδο (τύπου GMAT). Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος, καθώς και η ημερομηνία των εξετάσεων, θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος https://yes.aueb.gr/

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 30/5/2020 μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση yes@aueb.gr ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.yes.aueb.gr

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr