Συμμετοχή στην 11η Πανελλήνια Εμπορική Μαθητική Έκθεση

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, οι 21 συνεργαζόμενοι μαθητές «επιχειρηματίες» από το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας έλαβαν μέρος στην 11η Πανελλήνια Εμπορική Μαθητική Έκθεση με την εικονική επιχείρηση 3S School Synergy Snacks (Σνακ Σχολικής Συνεργασίας).

Η έκθεση έγινε στο Εμπορικό Κέντρο «Τhe Mall Athens» στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, «Εικονική Επιχείρηση» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece).

Ο εκπαιδευτικός σκοπός της έκθεσης είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το αγοραστικό κοινό και να διαθέσουν προς πώληση τα προϊόντα τους, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να διαπιστώσουν την ανταπόκριση που έχει η μαθητική τους επιχείρηση και να διαθέσουν τα όποια κέρδη σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι νεαροί «συνεργαζόμενοι επιχειρηματίες» παρουσίασαν τη δημιουργική και επιχειρηματική τους δράση στους συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, σε καθηγητές και στους περαστικούς πελάτες τους. Μίλησαν για τα επιχειρηματικά τους σχέδια, στους κριτές των περιπτέρων της έκθεσης και παρουσίασαν το προϊόν και τις δράσεις τους σε εκπροσώπους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το προϊόν της επιχείρησης βρήκε για άλλη μια φορά ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους επισκέπτες της έκθεσης, λόγω της ποιότητας, της εντυπωσιακής συσκευασίας του, αλλά και της προσιτής του τιμής. Οι μαθητές και των δύο σχολείων ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την πώληση και την προώθησή του, μοιράζοντας παράλληλα σχετικό προωθητικό υλικό, καθώς και ερωτηματολόγια διερεύνησης ικανοποίησης των πελατών τους. Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν και φέτος για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενών οικογενειών και των δύο σχολείων.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το περίπτερο της επιχείρησης, το οποίο επιμελήθηκε μαζί με τους μαθητές του, ο καθηγητής εικαστικών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου κ. Γιώργος Σκαβάρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εικονικής επιχείρησης και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί του προγράμματος επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον κ. Ηλία Μαμαλάκη και στον αρτοποιό κ. Νίκο Δασκαλάκη για τη συμβολή τους στον σχεδιασμό και την παραγωγή της μπάρας δημητριακών, καθώς και για τη συμμετοχή τους στην παραγωγή του βίντεο προώθησής της.

Ευχαριστούν επίσης θερμά τους χορηγούς, υποστηρικτές και συνεργάτες τους:

Την εταιρία Diplaris για τη χορηγία και τον σχεδιασμό της συσκευασίας, τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Lidl, την εταιρία Capro, την εταιρία Alfa Nut, τους Μύλους Αχαΐας και τη Μελισσοκομία Τσιμινη για την προμήθεια πρώτων υλών, την εταιρία γραφικών τεχνών και ψηφιακών εκτυπώσεων Έψιλον για τον σχεδιασμό και την εκτύπωση του έντυπου υλικού, την εταιρία Εννέα για τον σχεδιασμό του λογότυπου, την εταιρία συσκευασίας και εξοπλισμού Prepac και την εταιρία Βάμβακας για τη χορηγία επαγγελματικού εξοπλισμού συσκευασίας, την εταιρία τεχνολογίας τροφίμων Estia Lab I.K.E. για την επιμέλεια της συσκευασίας, τις εταιρίες Impress, Kardasis, Σοφρωνά ΕΠΕ και Packaging Services για τη χορηγία ειδών συσκευασίας, την εταιρία γραφικών τεχνών Βλασσόπουλος για τη χορηγία στολών, την εταιρία Citysightseeing-Athens για τη χορηγία δωρεάν εισιτηρίων στα τουριστικά της λεωφορεία, την εταιρία Skywalker ως χορηγό επικοινωνίας και όλους τους υποστηρικτές και συνεργάτες της επιχείρησης και ιδιαίτερα τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, τον Δήμο Ν. Ιωνίας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου, τον Παντοκαφενέ, την εταιρία Metlife, το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος ΚΕΜΕΛ και την Hecata Life and Business Coaching. Ευχαριστούμε επίσης, τους εθελοντές επιχειρησιακούς συμβούλους κα Ελένη Σκόνδρα και τον κ. Δημήτρη Μαντάκο για την πολύτιμη συνεργασία τους, το ΙΕΚ Ακμή και ιδιαίτερα τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο για το μοντάζ και τους οπερατέρ κ. Δημήτρη Λέκκο, κ. Γιάννη Φαφουτάκη και κ. Κωνσταντίνο Πριόβολο για την επιμέλεια παραγωγής του βίντεο προώθησης της επιχείρησης.

...

 

...

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework