Ολοκλήρωση 1st Bootcamp Training

GreenTech Challenge 2018 by ESU NTUA

...

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1st Bootcamp Training στο πλαίσιο του διαγωνισμού καινοτόμων ιδεών GreenTech Challenge by ESU NTUA.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Στόχος του 1st Bootcamp Training ήταν να γνωριστούν οι συμμετέχοντες τόσο μεταξύ τους όσο και με τους μέντορές τους, αλλά και να έρθουν σε επαφή μέσα από παρουσιάσεις, με τις πραγματικές προκλήσεις στους κλάδους του περιβάλλοντος και της ενέργειας, των έξυπνων πόλεων και των πράσινων προϊόντων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, αν. καθηγητής Ε.Μ.Π. και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού εγκαινίασε την πρώτη δράση GreenTech Challenge by ESU NTUA και αποτύπωσε το πλαίσιο του διαγωνισμού και των σχετικών διαδικασιών, καθώς και τη σημασία των Bootcamp Trainings, ενώ ο κ. Χρήστος Νικολούδης, υπ. διδάκτωρ Ε.Μ.Π. (startup Mantis Business Innovation) παρουσίασε την τεχνική του Business Model Canvas και έδωσε το βήμα σε startuppers να παρουσιάσουν σε λιγότερο από ένα λεπτό τις δικές τους υφιστάμενες επιχειρήσεις, προκειμένου να δώσουν το παράδειγμα στους συμμετέχοντες.

Εξαιρετικής σημασίας ήταν η συμμετοχή επιχειρήσεων όπως ΤΙΤΑΝ, ΤΕΡΝΑ, Καυκάς και Green, οι οποίες διά των εκπροσώπων τους (ο κ. Τασούλας, διευθυντής τεχνικής διεύθυνσης ομίλου ΤΙΤΑΝ, ο κ. Καρυωτάκης, project manager ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Πλατής, IT director στην εταιρία Καυκάς και ο κ. Μανιάτης, project manager της Green) ανέλυσαν στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού τις προκλήσεις του κάθε κλάδου και τους κάλεσαν να προβληματιστούν και να σκεφτούν δικές τους ιδέες αλλά και βιώσιμές λύσεις στα προβλήματα αυτά. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια των μεντόρων είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω στο Business Model Canvas, ένα πρότυπο στρατηγικής διαχείρισης για την ανάπτυξη νέων ή την τεκμηρίωση υφιστάμενων επιχειρηματικών μοντέλων.

Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε με παρουσίαση της δουλειάς που είχε γίνει από την κάθε ομάδα.

Οι δράσεις του GreenTech Challenge 2018 συνεχίζονται με το 2nd Bootcamp Training να είναι προγραμματισμένο για τις 20/4/2018 στην αίθουσα πολυμέσων της βιβλιοθήκης Ε.Μ.Π., ενώ δεν απαιτείται να έχει συμμετάσχει κάποιος στο 1st Bootcamp Training για να μπορεί να συμμετέχει και στο 2nd.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον διαγωνισμό, τις επόμενες δράσεις του, καθώς και τη διαδικασία υποβολής των προτάσεων, επισκεφθείτε το σχετικό website, καθώς και τα social media που έχουν δημιουργηθεί για τη διοργάνωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή του GreenTech Challenge by ESU NTUA.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework