...

2ο Workshop // Video installation art με τη χρήση έξυπνων κινητών / augmented reality και QR codes στο δημόσιο χώρο

Σάββατο και Κυριακή: 1 και 2 Απριλίου στη Σύρο: 12-4 μ.μ. και 10-2 μ.μ. αντίστοιχα

Εισηγητής:

Αλίκη Αρναούτη: Video artist, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, φωτογράφος. Master of Arts in Scenography, Central School of Speech and Drama, University of London.

Σκοπός:

Η γνωριμία και εξοικείωση με την έννοια του video art installation στον δημόσιο χώρο με τη χρήση εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), μέσω της χρήσης smartphone (Android ή iOS).Tο μέσο προσφέρει μεγάλες δυνατότητες στον δημιουργό αλλά και στο κοινό/θεατή, στην επικοινωνία και στην πρόσβαση, καθώς μπορεί εύκολα, χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος και με μειωμένο τον κίνδυνο της φθοράς να χρησιμοποιηθεί στον δημόσιο χώρο, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντάς τον.

Κοινό:

Φοιτητές, επαγγελματίες σε κάθε επιχειρηματικό και τουριστικό κλάδο, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, designers. Κάθε ενδιαφερόμενος. Η γνώση αυτή δεν διδάσκεται πουθενά αλλού ζωντανά! Σε αυτό το workshop ναι!

Πράξη:

  • Ατομική εργασία

Δημιουργία video art installation στον δημόσιο χώρο της Ερμούπολης μέσω έξυπνων κινητών (augmented reality & QR codes).

  • Ομαδική εργασία

Δημιουργία σε ομάδες video art installations στον δημόσιο χώρο της περιοχής, οι οποίες θα παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη αφήγηση.

Ανάρτηση και των δύο εργασιών στο επίσημο site του Eye’s Walk Digital με προαιρετική αναφορά των συμμετεχόντων/δημιουργών.

Επιθυμητές προϋποθέσεις: Κατοχή smartphone

Κόστος: 80 ευρώ – Φοιτητές:40 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.eyeswalk.gr

Facebook: www.facebook.com/eyeswalk

E-mail: info@eyeswalk.gr

Στόχοι προγράμματος:

  • Η μετάδοση της πρακτικής κυρίως γνώσης και της χρήσης των νέων τεχνολογιών, έτσι ώστε ο κάθε συμμετέχων να εξοικειωθεί με την εφαρμογή της σε ποικίλα περιβάλλοντα (εσωτερικά και εξωτερικά). Ο στόχος είναι η άμεση εξοικείωση του συμμετέχοντος με πρακτικές όπως το video mapping, 3d installation, augmented reality, που θα ενισχύσουν την τόλμη και τον πειραματισμό του σε πεδία που μέχρι τώρα φαίνονταν κλειστά και μόνο για τους ειδικούς.
  • Δημιουργία μιας κοινότητας ανοιχτού πειραματισμού και αλληλεπίδρασης καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος μεταξύ συμμετεχόντων και εκπαιδευτών. Οι εκπαιδευτές θα καθοδηγούν και θα εξοικειώνουν τους συμμετέχοντες σε πρακτικά θέματα με το video mapping. Θα μοιράζονται μαζί τους τα μυστικά, αυτά που οι ίδιοι ως καλλιτέχνες έχουν κατακτήσει.

Το πρόγραμμα θα καλύψει όλες τις σημαντικές θεματικές με κύρια έμφαση στην πρακτική γνώση που αφορά στο video installation art.

Ενδιαφερόμαστε για την προώθηση της τέχνης του video installation προς κάθε ενδιαφερόμενο. Είναι καλοδεχούμενοι: καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, προγραμματιστές, διαφημιστές, event organizers, αλλά και οποιοσδήποτε έχει ένα προσωπικό ενδιαφέρον. Η γνώση του video mapping έχει εφαρμογή σε όλα τα κομμάτια της επιστήμης και της τέχνης.

Χορηγός επικοινωνίας:

...

Μια πρωτοβουλία του Eye’s Walk Digital Festival με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου (τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων – Σύρος) και της Blue Star Ferries

Art in public space is a live experience.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2019 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework