...

Πρόσκληση συμμετοχής στο πλαίσιο του προγράμματος
«Live without bullying»

Ζητάμε να στηρίξετε τον 5ο φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης με την παρουσία εθελοντών, συμβάλλοντας στην προαγωγή των αξιών του εθελοντισμού και της συνεργατικότητας.

Το πρόγραμμα www.livewithoutbullying.com αποτελεί πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016, ενώ από τον Μάρτιο του 2016 έχει υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας για την ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού στα σχολεία. Μέσω της πλατφόρμας Live Without Bullying μαθητές (13 έως 18 ετών), γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης.

Σκοπός μας είναι να υποστηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα και να συμβάλλουμε στη δημιουργία ασφαλών σχολείων και την εκπαίδευση επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή με παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων, όπως ενημερωτικές και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία, φιλικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης, ιστιοπλοΐας κ.ά.

...

Μετά τους 4 φιλικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης που πραγματοποιήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια ως δράσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σκοπεύουμε για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 μεταξύ άλλων να πραγματοποιήσουμε τον μεγαλύτερο αγώνα με τίτλο «Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #5» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και τον Σύλλογο Βετεράνων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών και υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Αθλητισμού.

Ως αντίπαλη ομάδα των βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδας θα είναι η ομάδα των βετεράνων καλαθοσφαιριστών της Barcelona.

Ο αγώνας αυτός θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020, μέρα η οποία έχει οριστεί από το υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, χωρητικότητας 12.000 θεατών (έχουν συμπληρωθεί ήδη οι συμμετοχές).

Στόχος μας είναι κάθε φορά αθλητές, καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να δίνεται ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Πριν από την έναρξη του αγώνα μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό θα ενημερωθούν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του, δίνοντας στην εκδήλωση εκπαιδευτικό–ενημερωτικό χαρακτήρα. Θα ακολουθήσει ο φιλικός αγώνας, ενώ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου γνωστοί καλλιτέχνες θα μοιραστούν με τους μαθητές τα τραγούδια τους, αλλά και θετικά μηνύματα.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους, καθώς στο σύνολό της η εκδήλωση και ο αγώνας έχουν χαρακτήρα αποκλειστικά ενημερωτικό–εκπαιδευτικό και όχι κερδοσκοπικό.

Θα θέλαμε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί και με τη δική σας συμμετοχή, καθώς θα χρειαστούν εθελοντές, οι οποίοι λίγες μέρες νωρίτερα θα λάβουν δωρεάν τη βασική εκπαίδευση σχετικά με το φαινόμενο και τους τρόπους αντιμετώπισης, ενώ για την ημέρα του αγώνα 6 Μαρτίου 2020 θα πρέπει να βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 8 το πρωί έως τις 2 μεσημέρι. Στις υποχρεώσεις τους θα είναι να βρίσκονται στις θέσεις που θα οριστούν και να κατευθύνουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στις κερκίδες στις οποίες πρέπει να καθίσουν, ενώ σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των οποίων ένα μπλουζάκι με το λογότυπο του προγράμματος, το οποίο θα πρέπει και να φορούν την ημέρα του αγώνα ως διακριτικό.

Πληροφορίες: Σούρδα Κατερίνα, 698 2347465, kmop@kmop.gr

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr