...

5ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών
Υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID–UNESCO)

Αθήνα 7-9 Ιουλίου 2017

Σάββατο – Κυριακή 2 μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο «Δόρα Στράτου»

Ανατολή και Δύση, δύο φαινομενικά μακρινοί κόσμοι, βρίσκουν μια μαγική σύνδεση στο ιστορικό θέατρο «Δόρα Στράτου» στο κέντρο της Αθήνας με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου 2017.

Τρεις ημέρες «κατάδυσης» στον πολιτισμό γεμάτες μυστήριο, γοητεία, μουσική, χορό και απέραντη αισθητική.

Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη βόρεια Αφρική και τη λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και στις τέχνες. Το φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην τέχνη του χορού και της μουσικής, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.

Στo πλαίσιο του φεστιβάλ θα συμμετάσχουν χορευτές, μουσικοί και άνθρωποι των γραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον θα λάβουν χώρα σεμινάρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

13 Σεμινάρια – 2 Μοναδικές παραστάσεις

Όσον αφορά στην εκπαιδευτική πλευρά του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 13 διαφορετικά σεμινάρια από κορυφαίους δασκάλους με τεχνικές και χορογραφίες: bollywood, classical Indian dances (kathak, bharata natyam, odissi), bellydance, tribal fusion bellydance, drum solo και Iraqi (oriental dance), Tahitian dances, ελληνικούς χορούς και άλλα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και bollywood dance master training του προγράμματος «Γίνε πιστοποιημένος δάσκαλος bollywood dance».

Θα είναι όλοι μαζί μας. H ιδρύτρια της 1ης ακαδημίας bollywood στην Ελλάδα, δασκάλα, χορογράφος και performer Άννα Δημητράτου, η προσκεκλημένη μας Ινδή δασκάλα, χορεύτρια και χορογράφος dr. Tina Tambe, η Prasanti Jena με ρίζες στον παραδοσιακό ινδικό (odissi) αλλά και στον μοντέρνο χορό bollywood, η Anna Kuharenko, o Sumon Rudra, o Φιλανδός χορευτής και δάσκαλος Daniel Paul, οι αγαπημένοι μας Κλεονίκη Καραχάλιου, Ελισάβετ Δακουτρού, Καλυψώ, Μαρία Τράκα, Ειρήνη Γεωργίου κ.ά.

Στις 2 παραστάσεις του φεστιβάλ (Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουλίου 2017) θα εμφανιστούν μεγάλοι δάσκαλοι, εκπαιδευτές, χορευτές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι σε μοναδικούς χορευτικούς συνδυασμούς και σύνολα.

Ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance

Το φεστιβάλ φιλοξενεί επίσης και τον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού Bollywood στην Ελλάδα, που διοργανώνει το Oriental Expression Awards. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του θεάτρου το Σάββατο 8 Ιουλίου ενώπιον οχταμελούς κριτικής επιτροπής και θα είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό, και σε δύο κατηγορίες, ατομικό και ομαδικό. Οι νικητές θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα.

To Opening Party

Πρόκειται για το πανηγυρικό πάρτι καλωσορίσματος, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ. Θα είναι γεμάτο χορευτικές εκπλήξεις, όπου όλοι οι φίλοι και προσκεκλημένοι του φεστιβάλ θα είναι εκεί! Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 (21:00) στο Artistic Studio Oriental Expression.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.) υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, τον διαγωνισμό, τα σεμινάρια και τα εισιτήρια θα βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

Επίσημο site:

www.bollywoodfestival.gr

Event στο Facebook:

https://www.facebook.com/events/328462294194154/

Promo video:

https://youtu.be/Rh50osQVSzA

Οι διοργανωτές

Για το Artistic Studio Oriental Expression
Άννα Δημητράτου (πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια)
Αντιόπης 31, Άγιος Δημήτριος (μετρό Δάφνη)
Τηλ. / Fax 210 9735 888 – Κιν. 699 7116407 – 699 2553320

www.orientalexpression.grinfo@orientalexpression.gr
www.bollywoodfestival.grwww.bollywoodacademy.gr

Για την Ελληνο-ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (NPO)
Δρ. Δημήτρης Βασιλειάδης (πρόεδρος)
Ν. Φλώρου 15, 115 24 Αθήνα
Τηλ. / Fax: 210 384 6757
web: www.elinepa.org, e-mail: info@elinepa.org


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework