...

6ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα 490 χλμ.

Προκήρυξη

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό ΑθλητικόΟρειβατικόΣύνδεσμο (ΦΑΟΣ, προκηρύσσει τη διεξαγωγή του αγώνα 6ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα 490 χλμ. 20-24/11/2020 υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για Όλους UESpT, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

...

Διακήρυξη για έναν πράσινο αγώνα δρόμου

Το αθλητικό αυτό γεγονός του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα 490 χλμ. κινείται σε ένα τρίπτυχο συμβολίζοντας το ευ αγωνίζεσθαι, την ιστορικής σημασίας πορεία του Φειδιππίδη και την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Η ΖΟΤΕΝ, σε συνεργασία με τον ΑΠΣ «Αθηναίοι Δρομείς» και τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (ΦΑΟΣ), θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και την υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος. Η βασική μας δέσμευση είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και να είμαστε υπεύθυνοι για τα απόβλητα που παράγονται από αυτό το αθλητικό γεγονός.

Διάρκεια αγώνα: 104 ώρες (εκκίνηση και τερματισμός στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών)

Εκκίνηση: 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 π.μ.

Τερματισμός τελευταίου δρομέα: 24 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 14:00

Διαδρομή:

Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα προς Ελευσίνα, Μέγαρα, Αρχαία Κόρινθο και μετά προς Άγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά, θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη και θα περάσει από Τεγέα για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα στο Στάδιο της Σπάρτης. Έτσι, θα διασφαλιστεί η πιστότερη διαδρομή που διέτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης.

Επιστροφή από τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Συνολική διαδρομή: 490 χλμ.

Σταθμοί ελέγχου – κεντρικοί σταθμοί:

Αρχαία Αγορά-Σπάρτη (245 χλμ., 43 ώρες):

 • Αρχαία Αγορά-Μέγαρα (41 χλμ.), 5:30 ώρες (μόνο σταθμός ελέγχου)
 • ΚΑΠΗ Κινέτας (55ο χλμ.), κεντρικός σταθμός – σταθμός ξεκούρασης
 • Mέγαρα-Εξαμίλια (46,1 χλμ.), 7:00 ώρες
 • Εξαμίλια-Νεμέα (31,1 χλμ.), 5:30 ώρες
 • Νεμέα-Νεστάνη (51,5 χλμ.), 11:00 ώρες
 • Νεστάνη-Τεγέα (22,5 χλμ.), 4:00 ώρες
 • Τεγέα-Σπάρτη (52,8 χλμ.), 10:00 ώρες

(θα υπάρχει δυνατότητα ξεκούρασης στους Βουτιάνους)

Σπάρτη-Αρχαία Αγορά (245 χλμ., 61 ώρες):

 • Σπάρτη-Tεγέα (52,8 χλμ.), 16:30ώρες

(θα υπάρχει δυνατότητα ξεκούρασης στους Βουτιάνους)

 • Τεγέα-Νεστάνη (22,5 χλμ.), 6:00 ώρες
 • Νεστάνη-Νεμέα (51,5 χλμ.), 13:00 ώρες
 • Νεμέα-Εξαμίλια (31,1 χλμ.), 8:15 ώρες
 • Εξαμίλια-Mέγαρα (46,1 χλμ.), 9:30 ώρες (μόνο σταθμός ελέγχου)
 • ΚΑΠΗ Κινέτας (435ο χλμ.), κεντρικός σταθμός – σταθμός ξεκούρασης
 • Μέγαρα-Αρχαία Αγορά (41 χλμ.), 7:45 ώρες

Χρονομέτρηση: Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Επιπλέον:

Η οργανωτική επιτροπή του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points), καθώς και έλεγχος από επόπτες κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια, ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή του αγώνα.

Παράλληλα θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω συσκευής από την GPS events tracking, που θα φέρουν οι αθλητές. Το σύστημα θα έχει i-map link και η συσκευή θα έχει κουμπί SOS.Ακολουθήστε το link: http://authenticphidippidesrun.legendstracking.com/?fbclid=IwAR1AnVN0FW9nVTfXxYWUTRUEDFXS9Var75feVwQdB6-FmRIVqnoydWBO5yo

Τροφοδοσία:

Στη διαδρομή θα υπάρχουν 63 τραπεζάκια τροφοδοσίας κατά τη μετάβαση Αθήνα- Σπάρτη και τα ίδια στην επιστροφή, δηλαδή συνολικά 126 τραπεζάκια με νερά, ισοτονικά, snack. Θα ακολουθήσει αναλυτική κατάσταση. Στους κεντρικούς σταθμούς θα υπάρχει φαγητό.

Για όποιον το επιθυμεί και δεν έχει συνοδό θα μπορούν να παραδοθούν προσωπικά υλικά τροφοδοσίας (υγρά, φαφώσιμα) σε συγκεκριμένα τραπεζάκια τροφοδοσίας. Θα πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία τo BIB Νο του αθλητή, καθώς και το νούμερο του τραπεζιού. Τα υλικά αυτά, όπως και τα υλικά τροφοδοσίας που βρίσκονται στα αυτοκίνητα των συνοδών, υπόκεινται σε έλεγχο από τη διοργάνωση.

Προσοχή: Σε περίπτωση που υπάρχουν συνοδοί, θα επιτρέπεται να υποστηρίξουν τον αθλητή μόνο στα τραπεζάκια της διοργάνωσης. Οποιαδήποτε βοήθεια προσφέρεται στον αθλητή μεταξύ των σταθμών (μακριά από τα τραπεζάκια τροφοδοσίας) θα επιφέρει ακύρωση του αθλητή.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

 • Αγωνιστικές προϋποθέσεις

Προσοχή: Ισχύς 3 έτη από την επίτευξη της επίδοσης μέχρι την εκκίνηση του αγώνα

 1. Ο έγκυρος τερματισμός με όριο τις 12 ώρες και 30 λεπτά στον Ευχίδειο Άθλο
 2. Ο έγκυρος τερματισμός σε οποιονδήποτε αγώνα απόστασης πάνω από 160 χλμ. (Rodopi Advendurun, Αέθλιος, διπλός Ευχίδειος Άθλος, Δόλιχος, Σπάρταθλο και άλλοι αγώνες εσωτερικού ή εξωτερικού με επίσημα αποτελέσματα)
 3. Επιδόσεις ή ενδιάμεσα περάσματα (splits):
  • Πάνω από 160 χλμ. σε 24ωρο
  • Πάνω από 250 χλμ. σε 48ωρο
  • Πάνω από 300 χλμ. σε 72ωρο
  • Πάνω από 350 χλμ. ανεξαρτήτως ώρας (6ήμερο, 1.000 χλμ., 1.000 μίλια)
 4. Τερματισμός σε προηγούμενο Φειδιππίδειο Δρόμο
 5. Έλευση στα μισά της διαδρομής (Σπάρτη) εντός ορίων αποκλεισμού σε προηγούμενο Φειδιππίδειο Δρόμο
 • Άλλες προϋποθέσεις
 1. Προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης με ημερομηνία προγενέστερη το ανώτερο έξι μηνών από την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα που να βεβαιώνει την καλή υγεία του συμμετέχοντος.
 2. Καταβολή του κόστους συμμετοχής εντός ενός μηνός από τη δήλωση συμμετοχής και πάντως όχι αργότερα από τις 20/10/2020.

Αντίτιμο συμμετοχής:

Το αντίτιμο συμμετοχής των Ελλήνων αθλητών που διαμένουν μονίμως στην Ελλάδα (50% έκπτωση) ανέρχεται στα 250 ευρώ και καταβάλλεται με κατάθεση:

Τράπεζα Πειραιώς

Λογαριασμός: 5091 – 082936 – 584
IBAN: GR61 0172 0910 0050 9108 2936 584

BIC PIRBGRAA

Δικαιούχος: Αθηναίοι Δρομείς

Πληρωτέο εντός ενός μηνός από τη δήλωση συμμετοχής και πάντως όχι αργότερα από τις 20/10/2020.

Το ανωτέρω αντίτιμο καλύπτει:

 • Αριθμό συμμετοχής
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές που θα τερματίσουν
 • Δίπλωμα τερματισμού
 • Μεταφορά ατομικών εφοδίων σε τραπεζάκια που θα υποδειχτούν από τον συμμετέχοντα
 • Παροχή ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του αγώνα
 • Μεταφορά των αθλητών που δεν θα καταφέρουν να τερματίσουν
 • Παροχή νερού, ενεργειακών ποτών, ενεργειακών μπαρών, φρούτων, μικρογευμάτων (snack, πατατάκια, σταφίδες, αλμυρά, σοκολατάκια, φρυγανιές, μέλι κ.λπ.) σε περίπου 126 τραπεζάκια τροφοδοσίας
 • Παροχή ζεστού φαγητού σε 11 κεντρικούς σταθμούς (μακαρόνια, ρύζι, σούπες)
 • Παροχή υπηρεσιών ξεκούρασης σε 11 κεντρικούς σταθμούς + 2 r/p
 • GPS events tracking με κουμπί SOS

Προσοχή: Δεν καλύπτονται ξενοδοχεία. Επίσης δεν καλύπτονται τα γεύματα συνοδών και έξοδα μεταφοράς τους, καθώς και τα γεύματα αθλητών πέρα από το menu που έχει ορίσει η διοργάνωση.

Αιτήσεις συμμετοχής:

Παρακαλούμε να καταχωρίσετε τις αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 20/10/2020 στο ακόλουθο link: https://www.athenianrunnersclub.gr/register/#1581423466861-1b31ac46-fad0 Προσοχή: Γράψτε αναλυτικά τις επιδόσεις σας ώστε να είναι εύκολος ο έλεγχος.

Πολιτική ακυρώσεων

Ο συμμετέχων μπορεί να ακυρώσει τη συμμετοχή του με επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε (αφαιρουμένων των τραπεζικών εξόδων) μέχρι τις 20/9/2020. Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας καμία ακύρωση δεν θα γίνεται δεκτή με επιστροφή χρημάτων.

Μετάλλια, κύπελλα:

Ειδικά βραβεία θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα. Ο πρώτος και η πρώτη θα λάβουν παπούτσια, ενώ όλοι όσοι θα τερματίσουν θα πάρουν τεχνικό μπλουζάκι, προσφορά της εταιρίας Skechers. Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές θα πάρουν αναμνηστικό μπλουζάκι από την εταιρία Elpen, που είναι αποκλειστικός προμηθευτής του Almora Plus.

Ιατρική κάλυψη:

Θα υπάρχει σε όλη τη διαδρομή επαρκής ιατρική κάλυψη από ιατρούς, διασώστες και το ΕΚΑΒ. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας Ν. Μ. Άργους, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» και το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης θα είναι σε ετοιμότητα υπό το επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΕΠΥ.

Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων: Θα υπάρχει μέριμνα για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων.

Ενημέρωση αθλητών:

Η ενημέρωση των αθλητών, η παραλαβή αριθμών και η παράδοση ιδίων εφοδίων θα γίνουν στις 19/11/2020, στις 17:00, στην πανέμορφη αίθουσα «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα» του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα, Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, Τ.Κ. 118 51,στάση μετρό Κεραμεικός.

Τελετή λήξης:

Η τελετή λήξης και βράβευσης των τριών πρώτων αθλητών και των τριών πρώτων αθλητριών θα γίνει στις 24/11/2020, στις 18:00, στην ίδια αίθουσα.

Υπό την αιγίδα

 • Περιφέρεια Αττικής
 • Υπουργείο Τουρισμού
 • Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)
 • Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
 • Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)
 • Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθληση για Όλους UESpT

Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός έλειπε από τον χώρο των υπεραποστάσεων, ενώ το κατόρθωμα του ημεροδρόμου Φειδιππίδη είναι δεμένο με την ιστορία της Ελλάδας. Πιστεύουμε πως, αφού ξεκίνησε, θα μείνει. Από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διεξαχθεί με τους καλύτερους όρους και να μας αφήσει όλους με το αίσθημα της ικανοποίησης, όπως και την προηγούμενη χρονιά.

Η Οργανωτική Επιτροπή

http://www.athenianrunnersclub.gr/long-races/

Πρόεδρος: Βαγγέλης Λεμπέσης, 6977 212169

Αντιπρόεδρος: Τάσος Βασιλείου, 6970 146147

Αλυτάρχης: Τάκης Σκουλής, 6939 523356

Αλυτάρχης Β’: Γιώργος Διαμαντής, 6977 360245

https://www.athenianrunnersclub.gr/long-races/

info@athenianrunnersclub.gr

Facebook: ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς

YouTube: Athenian Runners Club

FB: Authentic Phidippides Run - Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος

...

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr