Με 1.600 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) έναντι 1.494 πέρυσι, συμμετοχές 18 χωρών, τιμώμενη χώρα την Ινδία και έμφαση στο τρίπτυχο επιχειρηματικότητα-καινοτομία-εξωστρέφεια η 84η ΔΕΘ ξεκίνησε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και επί 9 μέρες θα δίνει από τη Θεσσαλονίκη τον παλμό των οικονομικών και των πολιτικών εξελίξεων.

Η τιμώμενη χώρα, η Ινδία, θα συστηθεί στους επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ στο περίπτερο 13, σε σχεδόν 3.000 τ.μ., μέσω περίπου 80 επιχειρήσεων-εκθετών, οι οποίες προέρχονται από διάφορους κλάδους της ινδικής βιομηχανίας, της υψηλής τεχνολογίας και της πρωτογενούς παραγωγής.

Την έκθεση θα επισκεφθεί επιχειρηματική αποστολή 15 ινδικών επιχειρήσεων-κολοσσών από τομείς όπως τα πετροχημικά, η ναυπηγική, η ενέργεια, οι υποδομές (αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι), η διαστημική, τα φάρμακα, οι αερομεταφορές και η αγροδιατροφή, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με μεγάλες ελληνικές εταιρίες και φορείς. Μεταξύ των ινδικών επιχειρήσεων της αποστολής συγκαταλέγονται η Reliance Industries Limited (πετροχημικά, ενέργεια και πολυμερή με έσοδα πάνω από 60 δισ. δολάρια), το GMR Group (αεροδρόμια, ενέργεια και υποδομές), η UPL Limited (γεωργία) και η Larsen & Toubro (ναυπηγεία). Επίσης στο πλαίσιο της ινδικής συμμετοχής θα δώσουν το «παρών» τα υπουργεία Τουρισμού, Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής, αλλά και Επικοινωνίας και Τύπου.

Πέραν της Ινδίας συμμετέχουν στην 84η ΔΕΘ 18 χώρες (Κύπρος, Ουρουγουάη, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Πολωνία, Ινδονησία, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Σερβία, Ρωσία, Νεπάλ, Ιράν, Ιταλία, Αίγυπτος, Κίνα και Βουλγαρία).

Σημαντική είναι φέτος και η εκπροσώπηση του ελληνικού επιχειρείν, που για μία ακόμα χρονιά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη διοργάνωση. Επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην έκθεση υπό την ομπρέλα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Ειδικότερα, στα περίπτερα 2 και 3 θα βρίσκονται 43 επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 308 επιχειρήσεις. Ξεχωριστές παρουσίες θα έχουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Επιμελητήριο Σερρών.

Εκδηλώσεις και αφιερώματα

Στην 84η ΔΕΘ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της καινοτομίας και των νέων ιδεών, την Digital Greece. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα-πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 12. Εκεί start-ups και δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης θα αναδείξουν τις τάσεις και τις ευκαιρίες στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Η 84η ΔΕΘ γίνεται η πρώτη έκθεση όπου θα παρουσιαστεί πιλοτικά το δίκτυο 5G με τη συνδρομή της Wind και της Huawei, επιβεβαιώνοντας τον διαχρονικό ρόλο της ΔΕΘ ως εφαλτηρίου προβολής νέων τεχνολογιών. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G συσκευών (τηλεφώνων) στην Ελλάδα μέσα από το πιλοτικό δίκτυο 5G της Wind.

Η φετινή ΔΕΘ καλύπτει, πέραν του επιχειρηματικού σκέλους, και μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων. Μηχανοκίνηση (Automotion-Electricity-Mobility), ενέργεια (Energia), εκπαίδευση (Akademia), γαστρονομία (Γωνιά Γαστρονομίας) είναι μερικά μόνο από τα θεματικά αφιερώματα της έκθεσης.

Φέτος για πρώτη φορά τις τελευταίες 4 ημέρες της ΔΕΘ θα φιλοξενηθεί στον πρώτο όροφο του περιπτέρου 2 η Salonica Cannabis Expo 2019.

Όσον αφορά το κομμάτι της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης, των παράλληλων εκδηλώσεων και των συνεδρίων, στο πλαίσιο της τιμώμενης χώρας διοργανώνεται πληθώρα events τόσο εντός, όσο και εκτός του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου (εικαστική έκθεση Ινδών καλλιτεχνών στο MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, επιδείξεις ινδικού χορού / Bollywood dance από την Kaly Stasinou, αφιέρωμα στον κινηματογράφο της Ινδίας στην Αποθήκη 1 στο λιμάνι, παράσταση χορού Kathakali κ.ά.).

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της ΔΕΘ το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (7-11 Σεπτεμβρίου).

Με περισσότερους από 80 καλλιτέχνες και επιμελητές, η Cheapart, για 6η συνεχή χρονιά θα φέρει κοντά το κοινό με τους δημιουργούς. Σε καθημερινή βάση γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες θα δίνουν τον μουσικό τόνο στη μεγάλη σκηνή, στο Τόξο της ΧΑΝΘ.

Στη φετινή έκθεση θα βρεθεί και το παγκοσμίου φήμης Circo Medrano, που έρχεται ξανά έπειτα από πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι και φέτος η ΔΕΘ είναι smoke free.

Η συνέντευξη Τύπου

Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας χαρακτήρισε πολύ σημαντική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη τη συμμετοχή της Ινδίας στη φετινή διοργάνωση. Τόνισε πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, με παρακαταθήκη την εκθεσιακή τεχνογνωσία και εμπειρία του, έχει ξεκινήσει την πορεία του προς 3 κατευθύνσεις: την αναγέννηση και την επέκτασή του σε νέες δραστηριότητες, τη διεθνοποίησή του και την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε πως η ΔΕΘ, 93 χρόνια μετά τη γέννησή της, αποτελεί καμάρι της Βόρειας Ελλάδας. Τόνισε πως η συμμετοχή της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την περιοχή μας. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ θα είναι αναρτημένη στο Διοικητήριο σε ειδικό ιστό η σημαία της Ινδίας, ενώ στην είσοδό του θα τοποθετηθεί κατασκευή με θέμα τους ελέφαντες που κοσμούν την πόλη.

«Επενδύουμε πολλά στη ΔΕΘ και στον χαρακτήρα που έδωσε η παρούσα διοίκηση στον αναπτυξιακό αυτό πυλώνα», τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Σημείωσε πως σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo η περιφέρεια θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την παρουσία της Ινδίας στη ΔΕΘ προς όφελος των επιχειρήσεων της περιοχής.

Ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο χαρακτήρισε τη ΔΕΘ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας την επιθυμία του το παράθυρο αυτό να διευρύνεται συνεχώς. Έκανε δε γνωστό ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo προχώρησε στην ανάπλαση 100 στάσεων αστικών λεωφορείων με εικόνες από το αρχείο της ΔΕΘ και του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Χαιρετισμούς από 1,3 δισ. Ινδούς μετέφερε στη Θεσσαλονίκη η πρέσβης της Ινδίας κα Shamma Jain, που υπογράμμισε τις διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με την ασιατική χώρα, σημειώνοντας όμως πως υπάρχει ανάγκη αυτές οι σχέσεις να υποστηριχθούν με ισχυρότερο οικονομικό περιεχόμενο. Η κα Jain αναφέρθηκε στις εταιρίες-κολοσσούς που βρίσκονται στη ΔΕΘ και εξέφρασε την ευχή να αποτελέσει η έκθεση πλατφόρμα για να έρθουν οι βιομηχανίες της Ινδίας πιο κοντά με τις ελληνικές ομολόγους τους.

Με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της διοργάνωσης, έκανε γνωστό ότι επίσημος καλεσμένος της ΔΕΘ είναι ο Ινδός μεγιστάνας κ. Prakash Hinduja, ο οποίος ηγείται του Hinduja Group, ενός πολυσχιδούς πολυεθνικού ομίλου με παγκόσμια εμβέλεια, που απασχολεί πάνω από 150.000 εργαζομένους.

Στην πρωτοβουλία Smoke Free αναφέρθηκε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της «Παπαστράτος» κ. Ιάκωβος Καργαρώτος, σημειώνοντας πως σε κάθε μικρή επανάσταση η αφετηρία πρέπει να είναι ο καθένας μας ξεχωριστά.

Σημαντική ευκαιρία για να προβληθούν οι δυνατότητες της επαναστατικής 5G τεχνολογίας χαρακτήρισε τη ΔΕΘ ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Wind Ελλάς κ. Γιώργος Τσαπρούνης, τονίζοντας πως Wind και ΔΕΘ γυρίζουν μια ψηφιακή σελίδα στην ιστορία της χώρας.

Μακράν το μεγαλύτερο γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είναι η ΔΕΘ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή κ. Αλέξη Τσαξιρλή, ο οποίος τόνισε πως εκατοντάδες άνθρωποι εργάζονται για την εύρυθμη λειτουργία της έκθεσης.

Τέλος, ο συνιδρυτής της εταιρίας Industry Distruptors-Game Changers κ. Μιχάλης Στάγκος ανέφερε πως, πέραν των 300 επιχειρήσεων που θα φιλοξενηθούν στο Digital Greece στα περίπτερα 12 και 6, θα υπάρχουν και 4 σκηνές, απ’ όπου θα περάσουν περισσότεροι από 150 ομιλητές.

Η γενική είσοδος στην 84η ΔΕΘ είναι 7 ευρώ, αλλά έχουν προβλεφθεί και μειωμένες τιμές (5 ευρώ) για προσέλευση τις καθημερινές 16:00-18:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), για πολυτέκνους / τριτέκνους και για τα παιδιά (4-10 ετών). Τα παιδιά έως 4 ετών επισκέπτονται την έκθεση δωρεάν. Ειδικά για την 84η ΔΕΘ το παιδικό εισιτήριο περιλαμβάνει και είσοδο στο Circo Medrano. Το οικογενειακό εισιτήριο των 4 ατόμων είναι 20 ευρώ.

Το εισιτήριο για το Circo Medrano είναι είτε ενιαίο για την 84η ΔΕΘ και το Circo στα 10 ευρώ είτε ξεχωριστό στο ταμείο του τσίρκου, αφού εισέλθετε στην έκθεση, στα 5 ευρώ.

Η βιομηχανία Παπαστράτος υποστηρίζει την πρωτοβουλία Smoke Free ΔΕΘ, επίσημο ποτό της 84ης ΔΕΘ είναι η Coca-Cola, επίσημος αερομεταφορέας η Qatar Airways, επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος η Wind, επίσημη τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, επίσημος πάροχος ενέργειας η ΔΕΗ, μπίρα της 84ης ΔΕΘ η Νύμφη Θεσσαλονίκης και ιατρικός υποστηρικτής το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Επίσημα ξενοδοχεία των music events είναι τα Capsis και Capsis Bristol. Στα music events χορηγός catering είναι η εταιρία Σαμιωτάκης, ενώ VIP transfers sponsor είναι ο όμιλος Παχούμη και η θυγατρική του Limousines Greece.

Η 84η ΔΕΘ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Το ωράριο της ΔΕΘ έχει ως εξής: καθημερινές 16:00-22:00 και Σαββατοκύριακα 10:00-22:00.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework