Asxolisou.gr: Εθελοντισμός και ιδιωτική πρωτοβουλία

Ζούμε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Κόσμος και ολόκληρες οικογένειες παλεύουν καθημερινά για τα προς το ζην, ενώ αυξάνονται oλοένα και περισσότερο, και με ταχύτατους ρυθμούς δυστυχώς, αυτοί που δεν μπορούν να έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό στο σπιτικό τους. Τα δημοτικά συσσίτια και τα συσσίτια της Εκκλησίας καθημερινά προσπαθούν να αυξήσουν τις ποσότητες των μερίδων που παρέχουν στον κόσμο, χωρίς όμως και αυτό να είναι πάντα εύκολο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα διάφορα ιδρύματα της χώρας, τα οποία τα περισσότερα είναι ξεχασμένα από το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους, το οποίο όλο και περισσότερο μειώνει όπου δίνει τη χρηματοδότησή του. Αποτέλεσμα οι συνεχόμενες εκκλήσεις για βοήθεια και συγκέντρωση αγαθών και τροφίμων από πλευράς ιδρυμάτων. Και καλά αυτά που έχουν την πρόσβαση στα διάφορα media και έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια. Μπορεί να σκεφτεί κανείς όμως πόσα ακόμα υπάρχουν που δεν μπορούν να παρουσιάσουν τα προβλήματά τους;

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Αφού το κράτος δεν φροντίζει, θα αφήσουμε στο έλεος του Θεού τόσες χιλιάδες ανθρώπους και μικρά παιδιά που βρίσκουν στέγη και φιλοξενούνται σε κάποιο από τα εκατοντάδες ιδρύματα; Φυσικά και όχι!

Τι μπορούμε να κάνουμε; Να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να ενεργοποιήσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται να ασχοληθεί ενεργά με το ζήτημα αυτό. Αλήθεια, πόσοι από εσάς έχετε πάει έστω και μία φορά σε κάποιο ίδρυμα να δείτε πώς περνούν οι συνάνθρωποί μας εκεί; Μία ολιγόλεπτη επίσκεψη σε ένα ίδρυμα μπορεί να μας κάνει να καταλάβουμε ότι είμαστε πολλοί τυχεροί όσοι από εμάς έχουμε π.χ. την οικογένειά μας δίπλα μας, τα παιδιά μας έχουν εμάς, τους γονείς τους, εν ζωή, έχουν ένα πιάτο φαγητό, έχουν όμορφα ρούχα και παιχνίδια.

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησα και εγώ την ασχολία μου στον χώρο του εθελοντισμού μετά από μία επίσκεψη σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα (δεν έχει σημασία σε ποιο) που φιλοξενούσε παιδάκια που είτε δεν είχαν τους γονείς τους λόγω θανάτου είτε ήταν εγκαταλελειμμένα από αυτούς. Έβλεπα στα μάτια αυτών των παιδιών την έλλειψη τρυφερότητας (όχι από τους ανθρώπους του ιδρύματος, οι οποίοι ήταν ήρωες και πρόσφεραν ό,τι μπορούσαν), που είχαν χάσει ή δεν γνώρισαν ποτέ, και το στομάχι μου δέθηκε στο δευτερόλεπτο κόμπος. Φεύγοντας από εκεί και παίρνοντας μαζί μου αγκαλιές και χαμόγελα για τα ελάχιστα πράγματα που είχα προσφέρει (μπισκότα, κρουασάν, γάλατα), αποφάσισα ότι ήταν καιρός να δράσω όπως μπορώ κι εγώ.

Η οικονομική μου κατάσταση δεν επέτρεπε πολλά, έτσι σκέφτηκα τι άλλο θα μπορούσα να κάνω και αποφάσισα να δημιουργήσω μία ομάδα ανθρώπων που θα ενώναμε τις δυνάμεις μας και τις γνωριμίες μας ώστε να μπορούμε να συγκεντρώνουμε αγαθά και να τα προσφέρουμε σε διάφορα ιδρύματα και έτσι να χαρίζουμε έστω ένα μικρό χαμόγελο κυρίως σε παιδιά, αλλά και σε οικογένειες, που έχουν ανάγκη.

Αμέσως μίλησα με τον αδελφικό φίλο μου για την ιδέα μου και αυτός χωρίς να περάσει ούτε ένα δευτερόλεπτο είπε «πάμε δυνατά να αφυπνίσουμε κόσμο». Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ομάδα Asxolisou.gr. Σιγά σιγά αρχίσαμε τη συλλογή αγαθών και την ενημέρωση του κόσμου για το τι κάνουμε, πώς το κάνουμε και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα διάφορα ιδρύματα.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί δεν γνώριζαν, ούτε πήγαινε το μυαλό τους στις δυσκολίες που υπήρχαν, καθώς πίστευαν ότι για όλα αυτά φρόντιζε το κράτος μέσω χρηματοδοτήσεων κ.λπ., άλλοι πάλι είχαν ακούσει, αλλά δεν έκαναν κάτι γιατί δεν υπήρχε κάποιος να τους «τραβήξει» να ενεργοποιηθούν. Το καλό είναι ότι τόσο οι πρώτοι όσο και οι δεύτεροι ανταποκρίθηκαν άμεσα και έτσι η ομάδα μας σιγά σιγά μεγάλωνε και αρχίσαμε να πραγματοποιούμε μικρές αλλά και μεγάλες «εκδηλώσεις αγάπης», όπως τις ονομάσαμε, συγκεντρώνοντας πράγματα προς διάθεση σε διάφορα ιδρύματα.

Ένα σύντομο βιογραφικό μας για το ποιοι είμαστε στο Asxolisou.gr

Είμαστε λοιπόν μία νέα ομάδα ανθρώπων, που δημιουργήθηκε το 2010 με σκοπό να αφυπνίσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, ώστε αυτός να ασχοληθεί ενεργά για το καλό των συνανθρώπων μας και κυρίως των παιδιών. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε από δύο απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας, οι οποίοι έχουν όρεξη και μεράκι να ενημερώσουν, αλλά και να προσφέρουν.

Ο σκοπός μας είναι να γίνουμε αυτοί που θα βοηθήσουμε στη βελτίωση της ζωής όσων την έχουν πραγματικά ανάγκη με ό,τι μέσα έχουμε.

Από το 2010, που ιδρύθηκε η φιλανθρωπική μας ομάδαAsxolisou.gr,με πολύ κόπο και προσπάθεια, αλλά με δύναμη που πηγάζει από την αγάπη μας κυρίως προς τα παιδιά, καταφέραμε αρκετά. Κερδίσαμε πολλά παιδικά χαμόγελα και αγκαλιές.

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε μικρές ή μεγάλες εκδηλώσεις συγκέντρωσης αγαθών και στήριξης φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Από το 2010 έχουν πραγματοποιηθεί 15 μεγάλες εκδηλώσεις και αμέτρητες μικρές, καθώς και επισκέψεις σε διάφορα ιδρύματα.

Φέτος ως αναγνώριση των προσπαθειών μας είχαμε την τιμή να βραβευτούμε στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2017, στην κατηγορία Οικογένεια & Παιδί, από το Skywalker.gr. Μία βράβευση που μας «φορτώνει» με ακόμα περισσότερες ευθύνες, αλλά μας δίνει και μεγαλύτερη ώθηση, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Έτσι, πιστοί στο ραντεβού μας, για όγδοη χρονιά η ομάδα μας διοργανώνει ένα πάρτι συλλογής αγαθών, που θα δοθούν σε δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα, την Κιβωτό του Κόσμου και το κέντρο ειδικών ατόμων «Χαρά».

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 23:00 σε έναν χώρο από τους πιο καλαίσθητους, βραβευμένο για την αρχιτεκτονική του, στον πολυχώρο DaVinci (Αγ. Ιωάννου 23, Αγία Παρασκευή), θα μαζευτούμε, όπως κάνουμε πάντα με πολύ κέφι για προσφορά, να γνωριστούμε με τα νέα μέλη μας, αλλά και να διασκεδάσουμε με τα παλιά. Αυτή τη φορά η εκδήλωσή μας θα έχει ως θέμα τη μουσική των 80s και των 90s.

Βασικοί χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Skywalker.gr, το Voluntarywork.gr και ο XFM 94,3.

Φέτος θα μας στηρίξει στην καμπάνια μας ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής.

Θα συλλέξουμε αγαθά (όχι χρήματα), όπως τρόφιμα, ρουχισμό, λευκά είδη, παιχνίδια, βιβλία, αλλά και ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας. Θα σας παρακαλέσουμε τα είδη που θα προσκομίσετε να είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας καλέσουμε στην εκδήλωση – πάρτι μας, ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί να φωτιστούν τα παιδικά προσωπάκια με χαμόγελα.

Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για εμάς ή να έρθετε στην παρέα μας μπορείτε να μπείτε στο www.asxolisou.gr.

Αυτό που κάναμε και συνεχίζουμε φυσικά να κάνουμε και δεν είναι... πυρηνική φυσική. Είναι το αυτονόητο.

Αλέξανδρος Κρεμέζης.

Λέξεις κλειδιά: 

EthelontismosidiotikiprotovouliaAsxolisou
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework