«Λέω ΟΧΙ και οριοθετώ τους άλλους»: Βιωματικό σεμινάριο Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού στη Θεσσαλονίκη

Το δεύτερο σεμινάριο του κύκλου βιωματικών σεμιναρίων του Believe in You στη Θεσσαλονίκη, έρχεται την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021. Θα υλοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και έχει τίτλο «Λέω όχι και οριοθετώ τους άλλους αποτελεσματικά».

Ένα σεμινάριο που θα σας βοηθήσει να αφήνετε πίσω σας χρόνια καταπίεσης, όπου θέλατε να πείτε «όχι», αλλά λέγατε «ναι» στους άλλους και όπου δεν εκφράζατε τα πραγματικά σας συναισθήματα στις παντός είδους προκλήσεις.

Όποιος έχει νιώσει στη ζωή του ότι «Αρκετά, μέχρι εδώ ήταν!», ήρθε η ώρα να μάθει να αντιμετωπίζει τους άλλους με θάρρος και πειθώ και να τους οριοθετεί αποτελεσματικά.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Πρόκειται για το δεύτερο σεμινάριο του κύκλου «Ενδυναμώνω τον εαυτό μου και οριοθετώ τους άλλους αποτελεσματικά και θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης, Ερμού 21 & Βενιζέλου στις 14 Δεκεμβρίου.

Με το πρώτο σεμινάριο, μαθαίνουμε πώς να αλλάξουμε τις λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ώστε να ενδυναμώσουμε τον εαυτό μας.

Στο δεύτερο σεμινάριο πάμε ένα βήμα παραπέρα και μαθαίνουμε τη δύναμη του «ΟΧΙ». Δεν είναι τυχαίο που το «ΟΧΙ» είναι εθνική επέτειος στη χώρα μας.

Η δύναμη του «ΟΧΙ»!

Το «όχι» είναι από μόνο του ολόκληρη πρόταση. Δεν χρειάζεται προσθήκες. Όταν του βάζουμε λέξεις όπως «αλλά», το εξουδετερώνουμε. Είναι σαν το φαγητό που δεν χρειάζεται μπαχάρια για να γίνει νόστιμο.

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε τη δύναμη αυτής της λέξης, για αυτό και διστάζουμε να το πούμε. Δεν γνωρίζουμε, όμως, ότι όσο πιο συχνά λέμε «όχι», τόσο συχνότερα λέμε «ναι» στον εαυτό μας. Μέσα από το σεμινάριο αυτό μαθαίνουμε να λέμε το «όχι» μας με θάρρος και πίστη στον εαυτό μας.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που χρειάζεται να πούμε «όχι», ώστε να προασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Μέσα από αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε και να απαντάμε με χιούμορ όταν μας μειώνουν ή κάνουν αδιάκριτες ερωτήσεις, βάζοντας όμως ταυτόχρονα τους άλλους στη θέση τους.

Το «όχι» μας μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, οι οποίοι έχουν έναν κοινό σκοπό: να μας βοηθήσουν να θέσουμε τα όριά μας. Μαζί με το «όχι», μαθαίνουμε τελικά τη δεξιότητα της διεκδικητικότητας.

Πώς τα μαθαίνουμε αυτά;

Λόγω της φύσης του σεμιναρίου, ως βιωματικού, γίνεται ακόμα ευκολότερη η πρακτική εξάσκηση, ώστε η γνώση να γίνει κτήμα για όλους τους συμμετέχοντες. Επειδή τελικά η δυσκολία έγκειται ακριβώς στην πρακτική εφαρμογή, σε αυτό το τρίωρο σεμινάριο θα υπάρχει εξάσκηση σε δεκάδες πραγματικά παραδείγματα ζωής, όπου απαιτείται να οριοθετήσουμε τους άλλους. Είστε έτοιμοι να δουλέψουμε και με τα δικά σας παραδείγματα;

Επιπλέον, οι παρουσιάσεις Powerpoint συμπληρώνουν τη θεωρία, τα podcasts και το βιβλίο της εισηγήτριας Εύης Ξυραφά με τίτλο «Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ :Τα 3 κλειδιά της ζωής» που αποτελούν μέρος του πακέτου, καθιστούν τον κύκλο σεμιναρίων ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα προσφέρει όλα τα εργαλεία στους συμμετέχοντες για να πετύχουν τη ριζική μεταμόρφωση που ονειρεύονται.

Κύριος άξονας των σεμιναρίων είναι ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός, μέσα από τον οποίο μαθαίνουμε πώς το «όχι» να έχει τη δύναμη που του αρμόζει και να μην έχει την έννοια του «ίσως».

Εισηγήτρια των σεμιναρίωνείναι η καΕύη Ξυραφά, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου «Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ- Τα 3 κλειδιά της ζωής», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Τα θέματα του σεμιναρίου «Λέω ΟΧΙ και οριοθετώ τους άλλους»

  • Πότε είναι απαραίτητο να λέω όχι;
  • Ξεπερνώ τα ψυχολογικά εμπόδια και μαθαίνω να λέω όχι με θάρρος και σιγουριά
  • Δείχνω ότι το «όχι» είναι ΟΧΙ και όχι ίσως.
  • Οριοθετώ τους άλλους αποτελεσματικά.
  • Μαθαίνω να απαντώ έξυπνα και γρήγορα, όταν με προσβάλλουν ή με μειώνουν.
  • Δέχομαι με χιούμορ την αρνητική κριτική, χωρίς να μου χαλάει τη διάθεση και χωρίς να συγχύζομαι.

Τα οφέλη από το σεμινάριο

Παύουμε να φοβόμαστε το «όχι» που λέμε εμείς κα το πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι. Το «όχι» είναι μέσο οριοθέτησης και αποτελεί απάντηση σε ένα αίτημα.

Το «όχι» δεν ακυρώνει αυτόν που ζητάει κάτι ως προσωπικότητα. Έχοντας αυτή τη γνώση, μαθαίνουμε να λέμε και να δεχόμαστε το «όχι» με αυτοπεποίθηση.

Μαθαίνουμε επίσης να οριοθετούμε τους άλλους, σε κάθε περίπτωση που βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα από τη συμπεριφορά τους, ώστε να προστατεύουμε τον εαυτό μας, τα δικαιώματά μας και τον πολύτιμο χρόνο μας. Θα θέλατε αυτά τα πλεονεκτήματα να γίνουν δικά σας;

Προσφορά έως τις 03/12/21 για τον πλήρη κύκλο

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Όσοι γραφτείτε στα δύο σεμινάρια του κύκλου μέχρι τις 03/12/21 θα κερδίσετε την τιμή προσφοράς 97 ευρώ (από 120 ευρώ αρχική), με όλα τα bonus- δώρα.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:Για την είσοδο στο χώρο χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test 48 ωρών.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr