Διεθνής διαγωνισμός για την επικοινωνία της επιστήμης

«FAMELAB 2017: Τα νέα πρόσωπα της επιστήμης»

Δέκα νέοι επιστήμονες και ερευνητές ανοίγουν τη δική τους αυλαία και διεκδικούν τη νίκη στον ελληνικό τελικό του «FameLab 2017 #FameLabGreece»

Το British Council σε συνεργασία με το Hub Science διοργανώνουν τον μεγάλο τελικό του «FameLab Competition 2017», γιορτάζοντας παράλληλα τα δέκα χρόνια του διεθνούς τελικού!

Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στις 21:00 στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Κεραμεικός) και εντάσσεται στο πλαίσιο του «Athens Science Festival #ASF17». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο στόχος; Να αναδείξουν νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, να ενθαρρύνουν τους νέους επιστήμονες να έχουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με το ευρύ κοινό μέσα από έναν διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο. Οι δέκα υποψήφιοι που έφτασαν στον τελικό μετά τους προκριματικούς γύρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα κριθούν με βάση το περιεχόμενο, τη σαφήνεια και την ευρηματικότητα της παρουσίασής τους. Οι παρουσιάσεις τους θα πρέπει να είναι συγχρόνως τεκμηριωμένες, ενδιαφέρουσες και κατανοητές στο ευρύ κοινό. Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο Κώστας Καρπούζης (διευθυντής ερευνών ΕΠΙΣΕΥ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), η Αντιγόνη Δήμα (ερευνήτρια, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ») και ο Νίκος Ανδρίτσος (δημοσιογράφος, ΣΚΑΪ).

Βραβεία με την ευγενική χορηγία της ΑstraZeneca

Ο νικητής του τελικού θα διαγωνιστεί μαζί με τους φιναλίστ των άλλων χωρών τον Ιούνιο στο Cheltenham Festival στη Βρετανία στο «International FameLab 2017».

Tόσο οι συμμετέχοντες που θα βρεθούν στην τελική τριάδα όσο και ο αγαπημένος του κοινού θα κερδίσουν μοναδικά δώρα τεχνολογίας προσφορά της εταιρίας AstraZeneca.

Παράλληλα θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

...

...

H Ιστορία του FameLab:

Το FameLab© είναι σήμα κατατεθέν του Cheltenham Festival, ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου, που διοργανώνει τέσσερα από τα κορυφαία φεστιβάλ της χώρας στους τομείς της jazz, της λογοτεχνίας, της μουσικής και των επιστημών.

Το FameLab δημιουργήθηκε το 2005 από το Cheltenham Science Festival σε συνεργασία με τη NESTA με τη χορηγία και την υποστήριξη από τους Pfizer, Silicon 19, Channel 4 και The Daily Telegraph. Ο διαγωνισμός, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία και σε συνεργασία με το British Council, άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ασία, στην Ωκεανία, στην Αφρική και στην Αμερική. Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε 30 χώρες!

Σχετικά με το British Council

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939 παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων και τα γραφεία του βρίσκονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας, υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Η Βρετανία πρωτοπορεί στην επικοινωνία της επιστήμης και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να προωθηθεί η επιστήμη σε ένα μη-επιστημονικό κοινό. Η επικοινωνία της επιστήμης έχει σκοπό να αλλάξει τα στερεότυπα σχετικά με τους ερευνητές, να καταδείξει στο κοινό τη χρησιμότητα ορισμένων επιστημονικών και τεχνολογικών ζητημάτων και να δικαιολογήσει την ανάγκη επένδυσης στην έρευνα.

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μια παγκόσμια, βασιζόμενη στην καινοτομία βιοφαρμακευτική εταιρία, η οποία επικεντρώνεται στην ανακάλυψη, στην ανάπτυξη και στην εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων κυρίως στον τομέα των καρδιαγγειακών, μεταβολικών, αναπνευστικών, φλεγμονωδών, αυτοάνοσων, ογκολογικών, λοιμωδών και νευροψυχιατρικών παθήσεων (νευροεπιστημών). Η AstraZeneca δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα φάρμακά της χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενών παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.astrazeneca.gr.

Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με το Hub Science και την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Openscience.gr και των εκδόσεων Τραυλός.

Χορηγός διαγωνισμού:

AstraZeneca

Χορηγοί επικοινωνίας:

Athens Voice, Skywalker Education, ana-mpa.gr, art&life, debop.gr, diorismos.gr, eirinika.gr, επιχειρώ, forfree, openscience, QualityNet, Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Youth Platform

Πληροφορίες:

British Council, Αθήνα – Βαγγέλης Κραββαρίτης, τηλ.: 210 3692 361, Vangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.britishcouncil.gr/famelab

Πληροφορίες για το «Athens Science Festival» στο: http://www.athens-science-festival.gr/

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework