Διεθνής Διαγωνισμός για την επικοινωνία της επιστήμης FAMELAB 2017

Τα νέα πρόσωπα της επιστήμης

...

Το British Council σε συνεργασία με το Hub Science διοργανώνουν τον διεθνή διαγωνισμό «FameLab», θέλοντας να αναδείξουν για ενδέκατη συνεχή χρονιά τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης. Ο διαγωνισμός έχει δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες νέους να μοιραστούν το πάθος τους για τo άνοιγμα της επιστήμη στο ευρύ κοινό και να ξεχωρίσουν για την επικοινωνιακή τους δεινότητα. Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία!

Ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα 6 και την Τετάρτη 8 Μαρτίου στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα, πλησίον μετρό Κεραμεικού) και στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 7 Μαρτίου στο British Council (Τσιμισκή 43, 546 23 Θεσσαλονίκη). Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή, η οποία, όπως κάθε χρόνο, θα αποτελείται από διακεκριμένα άτομα από τον χώρο της επιστήμης και των Μ.Μ.Ε., θα επιλέξει αυτούς που θα περάσουν στον μεγάλο τελικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους μέχρι τη Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 μέσα από την ιστοσελίδα https://www.britishcouncil.gr/famelab. Όσοι επιθυμούν αλλά για κάποιο λόγο δεν θα μπορούν να παρευρεθούν σε κανέναν από τους προκριματικούς γύρους σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν υποβάλλοντας video. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100) στο πλαίσιο του «Athens Science Festival 2017».

Βραβεία:

Ο νικητής του τελικού θα μεταβεί στο «Cheltenham Festival» στη Βρετανία τον Ιούνιο με όλα τα έξοδα πληρωμένα, προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών στο «International FameLab 2017».

Οι 10 φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο masterclass στην επικοινωνία.

Οι τρεις finalists της κριτικής επιτροπής όσο και ο αγαπημένος του κοινού θα κερδίσουν μοναδικά δώρα τεχνολογίας.

Παράλληλα θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

H ιστορία του «FameLab»

Το «FameLab©» είναι σήμα κατατεθέν του «Cheltenham Festival», ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου, που διοργανώνει τέσσερα από τα κορυφαία φεστιβάλ της χώρας στους τομείς της jazz, της λογοτεχνίας, της μουσικής και των επιστημών.

Το «FameLab» δημιουργήθηκε το 2005 από το «Cheltenham Science Festival» σε συνεργασία με τη NESTA με τη χορηγία και την υποστήριξη των Pfizer, Silicon 19, Channel 4 και The Daily Telegraph. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία ο διαγωνισμός σε συνεργασία με το British Council άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ασία, στην Ωκεανία, στην Αφρική και στην Αμερική. Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Το British Council:

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939 παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων και τα γραφεία του βρίσκονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας (υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα). Η Βρετανία πρωτοπορεί στην επικοινωνία της επιστήμης και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να προωθηθεί η επιστήμη σε ένα μη επιστημονικό κοινό. Η επικοινωνία της επιστήμης έχει σκοπό να αλλάξει τα στερεότυπα σχετικά με τους ερευνητές, να καταδείξει στο κοινό τη χρησιμότητα ορισμένων επιστημονικών και τεχνολογικών ζητημάτων και να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει την ανάγκη επένδυσης στην έρευνα.

Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με το Hub Science και με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Openscience.gr.

Χορηγοί επικοινωνίας:

Athens Voice, Skywalker Education, ana-mpa.gr, art&life, debop.gr, diorismos.gr, eirinika.gr, επιχειρώ, forfree, openscience, QualityNet, Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Youth Platform.

Πληροφορίες:

British Council, Αθήνα – Βαγγέλης Κραββαρίτης, τηλ.: 210.36.92.361

Vangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr

British Council, Θεσσαλονίκη – Χρυσούλα Μελίδου τηλ.: 2310.37.8314 chrysoula.melidou@britishcouncil.gr

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και δήλωση συμμετοχής στο: https://www.britishcouncil.gr/famelab

Facebook: FameLab International\

Youtube: famelab

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework