2o Digital Business Cloud, Data Centers & Digital Transformation

Τρίτη 31 Μαΐου

Online παρακολούθηση

 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μια έννοια που έχει εισέλθει πλέον σε εξαιρετικό βαθμό στην καθημερινότητά μας. Από πολύ μικρές επιχειρήσεις μέχρι παγκόσμιους κολοσσούς και από ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών, όλοι αναζητούν τον τρόπο πουθα εκμεταλλευτούν τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού, τη θέση τους σε αυτό το περιβάλλον και το πώς τους επηρεάζει.

Και αυτό γιατί η ανάγκη ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλους τους τομείς μιας επιχείρησης αποτελεί μια δραστηριότηταπου αλλάζει θεμελιωδώςτον τρόπο λειτουργίας και παροχής αξίας στους πελάτες. Αποτελεί, επίσης, μια αλλαγή που απαιτεί από τους οργανισμούς να αμφισβητούν συνεχώς το «κατεστημένο», να πειραματίζονται και να είναι έτοιμοι να ανακαλύψουν νέες ιδέες και προτάσεις προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μια διαδικασίαπου βασίζεται κυρίως στα δεδομένα, τα οποία αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, καθώς βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε μοντέρνας επιχειρηματικής λειτουργίας, πυροδοτώντας την καινοτομία και τη δημιουργία αξίας. Σύνολα δεδομένων που, αφού συγκεντρωθούν και μετά από επεξεργασία, μπορούν να ανοίξουν καινούργιους «δρόμους», λύσεις και ευκαιρίες.

Τα δεδομένα φέρνουν με τη σειρά τους στο επίκεντροτοCloudComputingκαι τα DataCenters. Ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί ανακαλύπτουν τα οφέλη των υπηρεσιών και των τεχνολογιών που περιστρέφονται γύρω από το υπολογιστικό «σύννεφο», ενώ τα κέντρα δεδομένων εξελίσσονται σε μια παγκόσμια αγοράπολλών δισεκατομμυρίων, στην οποία εισέρχονται ολοένα και περισσότεροι «παίκτες», σε συνδυασμό με τα «παραδοσιακά» brands.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς των κέντρων δεδομένων αποτιμήθηκεσε 215,8 δισεκατομμύρια δολάριατο 2021 και εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 288,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027. Όπως αναφέρει η Arizton, αναμένεται τεράστια ανάπτυξη σε ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ινδία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, αλλά και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Την περασμένη χρονιά στην αγορά των Data Centers αναπτύχθηκαν περισσότερα από 515 έργα, με την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού να ηγείται με 161, ακολουθούμενη από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η αυξανόμενη ψηφιοποίηση λόγω του Covid-19, η υιοθέτηση του cloud και προηγμένων τεχνολογιών όπως το AI, το IoT και τα μεγάλα δεδομένα, αλλά και η ανάπτυξη του 5G, είναι μερικοίσημαντικοί παράγοντεςπου οδηγούν την αγορά των data centers.

Όσον αφορά στο cloud, εκεί οι υποδομές συνεχίζουν να αναπτύσσονται με τρομερούς ρυθμούς. Κατά το τελευταίο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Synergy Research,προστέθηκαν σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάριασε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, παρουσιάζοντας αύξηση από τα 129 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 178 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Παρόμοια στατιστικά στοιχεία έχει δώσει στη δημοσιότητα και η Canalys.

Αναμενόμενα, η ανάπτυξη σε Cloud Computing και Data Centersέχει πλέον φτάσει και στη χώρα μας. Αν και απέχουμε αρκετά από το να χαρακτηριστούμε Cloud Nation οι περασμένοι μήνες αποτέλεσαν σημείο καμπής, με ολοένα και περισσότερους παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα και να ανακοινώνουν σημαντικές επενδύσεις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη γεωγραφική σημασία της περιοχής. Ενδιαφέρον που αναμένεται να επεκταθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, αυξάνονται οι προσγειαλώσεις και οι διασυνδέσεις υποβρυχίων καλωδίων που διασυνδέουν τη χώρα μας με άλλες χώρες, καθιστώντας την κόμβο για τα Βαλκάνια.

Οι εξελίξεις στον χώρο του Cloud και των Data Centers αλλά και ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα είναι ο κεντρικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί το συνέδριο Digital Business – Data Centers & Digital Transformation, που διοργανώνει η Smart Press.

Σε ποιους απευθύνεται

Το DigitalBusiness: Cloud– DataCenters& DigitalTransformationαπευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τις τάσεις, να αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες ανάπτυξης του Digital Business, όπως:

 • Επιχειρηματίες, CEO και CIO
 • Στελέχη Πληροφορικής και Λειτουργιών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
 • Πάροχοι υπηρεσιών και εξοπλισμού Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής
 • Εταιρείες Υλοποίησης λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού – Integrators
 • Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιων Οργανισμών
 • Στελέχη Εταιριών Κοινής Ωφέλειας
 • Ρυθμιστικές Αρχές και Κυβερνητικούς Αξιωματούχους
 • Συμβούλους Επιχειρήσεων
 • Καθηγητές Ανωτάτων Σχολών
 • Φοιτητές
 • Καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τις πιο πάνω τεχνολογίες

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr