Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Digital Modern Shipping 2023 - «The future of shipping is digital!», ένα ψηφιακό event που διοργανώνεται για τρίτη φορά με την υπογραφή και την αξιοπιστία της Smartpress. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται εντελώς δωρεάν μέσω του digitalshipping.gr.

Στόχος του συγκεκριμένου ψηφιακού συνεδρίου είναι να δώσει βήμα σε όσους έχουν να παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις μέσω των οποίων θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης του τομέα της Ναυτιλίας, να προκαλέσει δημιουργικές συζητήσεις ώστε να ακολουθηθούν οι σωστές επιλογές και επιχειρηματικά «μονοπάτια», αλλά και να συνεισφέρει στον σχεδιασμό του οδικού χάρτη που θα βοηθήσει τη Ναυτιλία να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, προς το μέλλον!

Άλλωστε, το σύνθημα των τελευταίων ετών ήταν ένα: ψηφιακός μετασχηματισμός παντού! H 4η Βιομηχανική Επανάσταση οδηγεί σε ένα πλήρες digital transformation της λειτουργίας κάθε επιχείρησης. Αυτή η μετασχηματιστική διαδικασία «μεταμορφώνει» κάθε τομέα, από τη μεταποίηση μέχρι την υγειονομική περίθαλψη και από το εμπόριο μέχρι τις μεταφορές. Η βιομηχανία της Ναυτιλίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτό το πλαίσιο, καθώς έρχεται να συναντήσει το δικό της transformation μέσω του Maritime 4.0!

Σημεία-κλειδιά των συζητήσεων που θα πραγματοποιούν θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι νεότερες τεχνολογικές λύσεις και καινοτομίες, το ζήτημα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η τεχνητή νοημοσύνη και οι λύσεις αυτοματισμού, τα εναλλακτικά καύσιμα, οι λύσεις στο EGCS, οι νεότερες επιλογές σε σχέση με τα λιπαντικά, το ESG και οι βέλτιστες πρακτικές γύρω από αυτό, αλλά και η παρουσία των γυναικών στη Ναυτιλία.

Βρισκόμαστε άλλωστε σε ένα σημείο καμπής, με τις ναυτιλιακές να αναζητούν τρόπους για να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες, ώστε να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των επενδύσεων που πραγματοποιούν και να λάβουν ακόμα μεγαλύτερη αξία από τους στόλους τους. Για να συνεχίσει η Ναυτιλία να διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στο διεθνές εμπόριο, τόσο τα πλοία όσο και οι πόλεις-λιμάνια που αποτελούν ναυτιλιακούς «κόμβους» θα πρέπει να ενσωματώσουν νέες τεχνολογικές καινοτομίες στην υποδομή και στις δραστηριότητές τους.

Οι δυνατότητες που προσφέρει το 5G, η τεχνητή νοημοσύνη, τα big data, η ανάλυση δεδομένων, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, ο αυτοματισμός, το blockchain, το Augmented Reality, το 3D Printing, η ρομποτική και η μηχανική μάθηση, έρχονται να συνδυαστούν και να προσφέρουν τα οφέλη τους στο σύνολο της παγκόσμιας Ναυτιλίας: στα πληρώματα, στις ναυτιλιακές, στις λιμενικές Αρχές και στους τελικούς πελάτες. Οι εταιρίες του κλάδου καλούνται να προχωρήσουν τις διαδικασίες ψηφιοποίησης ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να πρωταγωνιστήσουν ως μέρος ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος!

Και είναι αλήθεια πως δεν μπορούν να μείνουν πίσω: ο ανταγωνισμός έχει αλλάξει το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν, μεταβάλλοντας τις συμπεριφορές και τις προσδοκίες των πελατών, με τους τελευταίους να απαιτούν αξιόπιστες, ευέλικτες, διαφανείς και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες μεταφοράς. Παράλληλα, η βιομηχανία αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις. Μεταξύ άλλων, πρέπει να συμπεριλάβει στη στρατηγική της το ζήτημα της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη διασφάλιση αποτελεσματικών και βιώσιμων λειτουργιών, την αύξηση της βραχυπρόθεσμης και της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας και τη συμμόρφωση με αυστηρότερες κανονιστικές απαιτήσεις.

Το συνέδριο απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε Ιδιοκτήτες και CEOs εταιριών, Chief Information Officers, Chief Operating Officers, Chief Technology Officers, Chief Financial Officers, IT Consultants, Λιμενικές Αρχές, startups, εμπειρογνώμονες, ελεγκτές, παρόχους και στελέχη επιχειρήσεων.

Το ψηφιακό συνέδριο Digital Modern Shipping 2023 έρχεται στις 15 Φεβρουαρίου 2023. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται - εντελώς δωρεάν - από εδώ. Ακολουθήστε όλες τις εξελίξεις μέσω του digitalshipping.gr!

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr