7ο HIGGS Donors Speed Dating Event

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά το HIGGS Donors Speed-dating Event, η εκδήλωση-θεσμός για κοινωφελείς οργανώσεις και δωρητές/χρηματοδότες από όλη την Ελλάδα. Λόγω της τεράστιας συμμετοχής η εκδήλωση επεκτάθηκε φέτος σε 4 ημέρες (27 & 28 Ιουνίου και 6 & 7 Ιουλίου) προκειμένου να καλύψει το ενδιαφέρον. Στο μεγαλύτερο event δικτύωσης και γνωριμίας μη κερδοσκοπικών πρωτοβουλιών και δυνητικών χρηματοδοτών 149 Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (Ο.Κοι.Π.) από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν διαδικτυακά με 33 εκπροσώπους από επιχειρήσεις, κοινωφελή ιδρύματα, πρεσβείες και δήμους σε ένα speed-dating για καλό σκοπό!

Η ομάδα του HIGGS φιλοξένησε 347 ραντεβού (Speed Dates) σε 45 διαδικτυακές «αίθουσες» για 12 ώρες. Οι οργανώσεις παρουσίασαν το έργο τους και οι δωρητές/χρηματοδότες τη στρατηγική τους, διερευνώντας δυνητικές συνεργασίες σε σημαντικά πεδία δραστηριοποίησης, όπως: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Εκπαίδευση, Κοινωνική Πρόνοια, Διαφορετικότητα / Ισότητα / Ένταξη, Γυναικεία ενδυνάμωση/υποστήριξη, Οικονομική Ανάπτυξη, Κυκλική Οικονομία, Περιβάλλον / Κλιματική Αλλαγή, Μεταναστευτικό/Προσφυγικό, Πολιτισμός, Υγεία και Τρίτη Ηλικία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους οι: Bayer Ελλάς, CSR HELLAS, Mytilineos SA, OTE Group, P&G, PwC, US Embassy Athens, ΑΒ Βασιλόπουλος, Δήμος Αθηναίων και Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Ίδρυμα Vodafone, Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, Τράπεζα Πειραιώς.

Ο συνιδρυτής του HIGGS κ. Σωτήρης Πετρόπουλος δήλωσε: «Η φετινή συμμετοχή των οργανώσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά, με παραπάνω από 175 δηλώσεις συμμετοχών, σε μια εκδήλωση που φέρνει σε επαφή Ο.Κοι.Π. και πιθανούς δωρητές/χρηματοδότες. Μέσα από ένα πολύ ξεχωριστό event δίνεται μια μοναδική ευκαιρία και στα δύο μέρη να γνωριστούν και να εξετάσουν το πλαίσιο δυνητικής συνεργασίας, κάτι πολύ σημαντικό για το οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών. Ως HIGGS είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την αποδοχή και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου θεσμού, συνεχίζοντας να προσφέρουμε στο οικοσύστημα δράσεις ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των συνεργασιών».

Ευχαριστούμε θερμά τον δωρητή της εκδήλωσης, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Λίγα λόγια για το HIGGS

Το HIGGS είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το HIGGS είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος (hub) υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Σε μόλις 7 χρόνια λειτουργίας (2015-2022) η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 204 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.000.000 €, να δημιουργήσουν 861 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελούμενους.

Μέσα από καλά δομημένα προγράμματα (Incubator, Accelerator, Green & Social Entrepreneurship Incubator) προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε ΜΚΟ πανελλαδικά. Ως κόμβος ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεργασίας προωθούμε τη δικτύωση όλων των stakeholders του οικοσυστήματος. Παρακολουθώντας στενά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις ανάγκες του, συντάσσουμε σχετικές μελέτες, δημιουργούμε εργαλεία ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building) και μέτρησης κοινωνικού αντικτύπου και διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σκοπό τη διάχυση τεχνογνωσίας και το άνοιγμα του διαλόγου.

Βίκτωρος Ουγκώ 15, 104 37, Μεταξουργείο / 2114116300/ www.higgs3.org / info@higgs3.org

Λέξεις κλειδιά: 

εκδήλωσηχρηματοδότες
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr