...

300 συμμετέχοντες στο 10ο Διεθνή Διαγωνισμό
Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας

23 ερευνητικές ομάδες συμμετέχουν
για πρώτη φορά στο Research Stream

Για 10η συνεχή χρόνια διοργανώνεται ο Διεθνής Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας «Ennovation 2017» από ένα δίκτυο 18 πανεπιστημίων σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο διαγωνισμός καλεί νέους φοιτητές/απόφοιτους και ερευνητές να υποβάλλουν στα 2 ξεχωριστά streams: επιχειρηματικότητα και έρευνα. Με συμμετοχές από 98 ομάδες, με πάνω από 300 συμμετέχοντες από 41 ΑΕΙ/ΤΕΙ της Ελλάδος/ Κύπρου και του εξωτερικού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση κατά την οποία οι ομάδες έπρεπε να καταθέσουν μία σύντομη περιγραφή της ιδέας και τη σύνθεση της ομάδας τους.

Η δεύτερη φάση έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς η επιτροπή αξιολόγησης ανέδειξε τις 86 ομάδες που θα συνεχίσουν. Για πρώτη χρονιά φέτος το research stream του διαγωνισμού, το οποίο αφορά στην επιχειρηματική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων (π.χ. πατέντες, spin-offs) συμμετείχαν 23 ισχυρές ερευνητικές ομάδες, ενώ θα ακολουθήσει διακριτή διαδικασία, με βάση και τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές στο πεδίο μεταφοράς τεχνολογίας (technology transfer).

Την Τρίτη 11 Ιουλίου πραγματοποιηθήκαν δύο ξεχωριστά workshops τόσο για τις ομάδες που εντάσσονται στο entrepreneurship stream όσο και για τις ομάδες του research stream, με στόχο να δοθεί η απαραίτητη συμβουλευτική καθοδήγηση για τη συγγραφή επιχειρηματικών σχεδίων και προτάσεων. Τα workshops μεταδόθηκαν και με live streaming, καθώς ο διαγωνισμός φιλοξενεί ομάδες από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι ομάδες που θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους και την επιχειρηματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν περαιτέρω υποστήριξη στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και να αξιολογηθούν από τα νέα εξειδικευμένα (innovation-window) funds που θα λειτουργήσουν από 1/1/2018 στο πλαίσιο του EquiFund.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του διαγωνισμού σε ένα από τα 18 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια ή με το Athens Center for Entrepreneurship & Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Τηλ. 210-8203827, 210-8203829 και στον ιστότοπο www.acein.aueb.gr, http://ennovation.gr/. Επιστημονικός υπεύθυνος του «Ennovation 2017» είναι οι: Καθ. Γεώργιος Δουκίδης και Αν. Καθ. Κατερίνα Πραματάρη, Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), ΟΠΑ.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework