Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός

GreenTech Challenge 2018 by ESU NTUA

greentechchallenge-skywalker.gr

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών, που διοργανώθηκε από τη Μονάδα Οικονομικής και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το τριήμερο 4-6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ε.Μ.Π. ο διαγωνισμός GreenTech Challenge by ESU NTUA με την παρουσία τόσο εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας σε θέσεις κριτών, όσο και με την πολύτιμη βοήθεια μεντόρων από τον ακαδημαϊκό τομέα, από τον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και το startup οικοσύστημα. Είκοσι δύο ομάδες δούλεψαν πάνω στις ιδέες τους με την καθοδήγηση των μεντόρων τους κατά τη διάρκεια των workshops που εξελίσσονταν σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Αν και η διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά, ο διαγωνισμός συγκέντρωσε ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό συμμετοχών από ερευνητικές ομάδες από τα εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και από startup εταιρίες που έχουν αναδειχθεί στο οικοσύστημα. Ο κ. Αραβώσης, αν. καθηγητής Ε.Μ.Π. και πρόεδρος Ο.Ε. του GreenTech Challenge, σήμανε την έναρξη του τριημέρου με την ομιλία του και διατύπωσε τους στόχους και το όραμα της πρωτοβουλίας αυτής.

Ο Χρήστος Νικολούδης, υπ. διδάκτωρ Ε.Μ.Π. και ιδρυτής της spin off startup του Ε.Μ.Π. Mantis Business Innovation, ανέλυσε το πρόγραμμα και τις διαδικασίες του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα παρουσίασε μεθόδους χρηματοοικονομικής ανάλυσης και αξιολόγησης των καινοτόμων ιδεών. Mέσα από τα workshops για το business model canvas και το value proposition canvas (Δημήτρης Γερογιάννης, Chainproof.ai), για συμβουλές παρουσίασης των ιδεών (Αθηνά Ντόβα, Owiwi) και την επιστήμη του marketing (Ηλίας Βαρθολομαίος, Owiwi) οι ιδέες των ομάδων υποστηρίχθηκαν ώστε να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να εξελιχθούν από καινοτόμες ιδέες σε ώριμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η τελική φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6-5-2018, με δώδεκα ομάδες να προκρίνονται και να καλούνται να παρουσιάσουν την ιδέα τους, καθώς και να απαντήσουν στις ερωτήσεις της επταμελούς κριτικής επιτροπής. Από αυτούς η νικήτρια ομάδα Blakbear (http://www.blakbear.com/) με μέλη τον Θεοδωράτο Θεμιστοκλή, τον Μιχαήλ Κασιμάτη, τον Max Grell και τον Giandrin Barandun παρουσίασαν την ιδέα τους, που αφορά στην εύκολη, φθηνή και αξιόπιστη καταγραφή και παροχή δεδομένων για την ατμοσφαιρική ρύπανση σε παγκόσμια κλίμακα με χρήση αισθητήρα σε μορφή αυτοκόλλητου και κέρδισε σημαντική υποστήριξη για την εξέλιξη του σχεδίου της μαζί με την πρόκριση στην τελική φάση αξιολόγησης στο RG Challenge στο Λονδίνο. Οικονομική υποστήριξη για ανάπτυξη της ιδέας, καθώς και την εξασφάλιση θέσης σε θερμοκοιτίδα, κέρδισε και η ομάδα Dogs’ Voice, στην οποία μέλη είναι οι Έλενα Δέδε, Ευδοκία Πεχλιβανίδη και Νικόλας Σαμλίδης (απόφοιτος πολιτικών μηχανικών Ε.Μ.Π.), που στηρίζει φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, ενώ σχεδιάζει και εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας και διαχείρισης αστικής πανίδας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με το τρίτο βραβείο να αποσπάται από την ομάδα Parity, που απαρτίζεται από τρεις φοιτητές του Ε.Μ.Π., τον Στεφανάτο Χρήστο, τη Μουσχουτζή Μαρία και τον Μοσχοβίτη Ανδρέα, που δημιουργεί μία διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα που επιτρέπει σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο της πράσινης ενέργειας, ολοκληρώθηκε η βράβευση.

Στη λήξη της διοργάνωσης ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας ανέδειξε τη συμβολή του Ε.Μ.Π. στην ανάπτυξη καινοτομίας που ενισχύει την κοινωνική ευμάρεια και βοηθά την περιβαλλοντική ανάπτυξη της χώρας, δείχνοντας την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του στο νέο εγχείρημα GreenTech Challenge by ESU NTUA.

Η οργανωτική επιτροπή του GreenTech Challenge by ESU NTUA.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework