Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 η ομάδα του Skywalker.gr είχε την τιμή να συμμετάσχει στην Ημέρα Καριέρας: Career4all στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) αλλά και η Ομάδα Εργασίας για την εργασιακή ένταξη μεταναστών και προσφύγων οργάνωσαν αυτή την ξεχωριστή ημερίδα, που απευθυνόταν κυρίως σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο οι οποίοι αναζητούν εργασία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωποι 18 τοπικών επιχειρήσεων παρουσίασαν τη φύση των εργασιών τους και τις δεξιότητες που απαιτούνται στους κλάδους που εκπροσωπούν, ενώ εξειδικευμένοι σύμβουλοι εργασίας ενημέρωσαν τους υποψήφιους σχετικά με πρακτικά ζητήματα που αφορούν την πρόσβαση στην τοπική αγορά εργασίας.

Παράλληλα, υπήρχαν εκπρόσωποι εταιριών, με τους οποίους οι παρευρισκόμενοι που αναζητούν εργασία και επιθυμούν να απασχοληθούν στις προσφερόμενες από τις εταιρίες θέσεις ήρθαν σε επαφή.

Στις δράσεις της εκδήλωσης υπήρχε παράλληλη διερμηνεία στα αγγλικά, στα αραβικά, στα γαλλικά, στα φαρσί και στα ουρντού.

 

 

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, σε μια ειδική συνεδρία για επιχειρήσεις, η κα Μαίρη Ασβεστά, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Απασχόλησης Β. Ελλάδος της Solidarity Now, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη διαφορετικότητα στον χώρο εργασίας αλλά και τις προοπτικές ένταξης των προσφύγων στην τοπική αγορά εργασίας.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας ο κ. Χριστόδουλος Τόλης, Διευθυντής Λειτουργιών, και η κα Μαρία-Αγγελική Τόλη, Αρχιτέκτων Μηχανικός της εταιρίας ΑΡΚΕΤΙΠΟ, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις ευκαιρίες απασχόλησης στον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ στη συνέχεια η κα Φωτεινή Κουπατσιάρη, εκπρόσωπος της εταιρίας Job Trust, μίλησε για το πώς μπορεί κάποιος να βρει απασχόληση μέσα από τα γραφεία εύρεσης εργασίας.

Στο τρίτο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκαν στους παρευρισκόμενους βασικές δεξιότητες και πληροφορίες για τη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας στην Ελλάδα, ξεκινώντας με την κα Μαρία Κουφοπούλου, νομικό της ΙΝΕ ΓΣΕΕ, που έδωσε πολύ σημαντικές πληροφορίες για τις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.

Η ομάδα του Skywalker.gr δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια διοργάνωση, όπου στο πρώτο εργαστήριο της ημερίδας ενημέρωσε τον κοινό για τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, με τη συνέχεια η κα Μαρία Γραμματικοπούλου, συντονίστρια των προγραμμάτων απασχόλησης της ActionAid Hellas, να ακολουθεί στη συνέχεια, η οποία έδωσε στους παρευρισκόμενους σημαντικές πληροφορίες για την προετοιμασία για τη συνέντευξη.

Η ημερίδα έκλεισε με μια ειδική συνεδρία, όπου πρόσφυγες μοιράστηκαν τις εμπειρίες σταδιοδρομίας τους στην ελληνική αγορά εργασίας.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και η εμπειρία που αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας ήταν πολύ θετική.

Φορείς και προγράμματα που συμμετείχαν στην ημερίδα: Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Νεάπολης-Συκεών, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, HELIOS Project (IOM Greece), UNHCR GREECE, ARSIS-Association for the Social Support of Youth, ActionAid Hellas, IsraAID, NAOMI Workshop Thessaloniki.

Ευχαριστούμε πολύ τη διοργάνωση για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία. Η ομάδα του Skywalker.gr εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους παρευρισκόμενους!

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr