Το Humanity Greece ιδρύει το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο στην Ελλάδα

Το Humanity Greece ιδρύει το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο στην Ελλάδα. Έναν πρότυπο κόμβο συνεργασίας, συντονισμού, συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης για όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Οργανισμό προς όφελος της κοινωνίας.

Αναλαμβάνοντας κάθε έκτακτο αίτημα πολιτών για ανθρωπιστική βοήθεια, θα καλύπτει σοβαρές ελλείψεις αναφορικά με τη διαχείριση κρίσεων και την επανένταξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Σε σταθερή βάση θα ασχολείται και θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα που δέχεται ο οργανισμός για την εξυπηρέτηση αναγκών σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο θα λειτουργεί για αποθήκευση και διαλογή των αγαθών πριν από την αποστολή τους σε οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται απαραίτητη. Σε εβδομαδιαία βάση θα στηρίζει ολιστικά συνδέοντας τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν με τα άτομα που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Την πολύτιμη στήριξη του στο Συντονιστικό Κέντρο προσφέρει ο Όμιλος Fidirikos Group, που θα καλύψει το σύνολο των λειτουργικών εξόδων για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Το Κέντρο θα δέχεται τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, ζωοτροφές, βρεφικά είδη, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα. Για τη διαλογή των αγαθών κάθε προσφορά είναι πολύτιμη.

Έχοντας ως γνώμονα τους17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, τοHumanity Greece, έχει συνάψεισυνεργασίεςμε ανακυκλωτικές εταιρείες, κοινωνικές επιχειρήσεις και περιβαλλοντικούς οργανισμούς, ώστε να αποφευχθεί η απόρριψη των υλών και να επιτευχθεί η διατήρηση ενόςμειωμένου περιβαλλοντικά αποτυπώματος.

Designers, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί ενώνονται για τον σχεδιασμό του χώρου.

Εθελοντές – designers, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί θα εργαστούν συλλογικά σε εθελοντική βάση για να δημιουργήσουν 2 διαφορετικά 3D σχέδια που θα πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ενώ το κοινό θα είναι αυτό που θα επιλέξει την τελική μορφή του σύγχρονου χώρου στο Μεταξουργείο μέσα από δημόσια ψηφοφορία.

Θέτει τα πλαίσια ενός νέου διαλόγου για τον εθελοντισμό με σκοπό την απαλοιφή των αγκυλώσεων, την αξιοποίηση και ανάδειξη κάθε θετικού που έχει επιτευχθεί έως σήμερα. Το σύνολο των υπηρεσιών του Πρότυπου Συντονιστικού Κέντρου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2022.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr