7 δύσκολες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης και πώς να απαντηθούν

Συμβουλές επαγγελματικής επιτυχίας από τη ManpowerGroup Greece

Είναι γνωστό ότι για να πετύχετε σε μια συνέντευξη, χρειάζεται να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Οι απαιτητικές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης αναγκάζουν πολλές φορές τους υποψηφίους να σκεφτούν βιαστικά μια ιδανική απάντηση. Προκειμένου ο υποψήφιος να «επιβιώσει» στις δύσκολες ερωτήσεις μιας συνέντευξης, η συμμετοχή του σε εικονικές συνεντεύξεις (mock interviews) και η σωστή προετοιμασία τον βοηθούν. Η ManpowerGroup έχει καταγράψει το πλαίσιο απαντήσεων σε τέτοιου είδους ερωτήσεις:

1. Για ποιο λόγο θέλετε να μετακινηθείτε από την υπάρχουσα εργασία σας;

Ο συνεντευξιαστής προσπαθεί να κατανοήσει τα συναισθήματα του υποψηφίου, εάν είναι απογοητευμένος ή δυσαρεστημένος με την τρέχουσα εργασία του και αν υπάρχει η πιθανότητα να προκύψουν παρόμοια ζητήματα στην περίπτωση που θα προσληφθεί. Για όσους αναζητούν εργασία και είναι πρόσφατα άνεργοι, ο εργοδότης ενδιαφέρεται να μάθει τον λόγο που διεκόπη η τελευταία τους συνεργασία.

2. Τι σας ενδιαφέρει περισσότερο σε αυτή τη θέση / στην εταιρία μας;

Ο συνεντευξιαστής ενδιαφέρεται πραγματικά για την αξία που μπορείτε να προσδώσετε στην εταιρία και αν οι δεξιότητες σας μπορούν να εναρμονιστούν με τους στόχους του οργανισμού και με τη θέση εργασίας. Προσπαθεί επίσης να αντιληφθεί εάν ο υποψήφιος ενδιαφέρεται για τη θέση ή/και την εταιρία για τους σωστούς λόγους.

3. Τι είναι σημαντικό για εσάς σε ένα περιβάλλον εργασίας;

Όταν ο συνεντευξιαστής κάνει αυτή την ερώτηση, προσπαθεί να διαπιστώσει εάν ο υποψήφιος ταιριάζει με τη συγκεκριμένη θέση εργασίας και την κουλτούρα της εταιρίας. Προσπαθεί επίσης να καταλάβει τους τομείς στους οποίος ο υποψήφιος θα έδειχνε περισσότερο ενδιαφέρον και προτίμηση να ασχοληθεί εάν προσληφθεί.

4. Γιατί να σας προσλάβουμε; Τι σας κάνει τον ιδανικό υποψήφιο για αυτό τον ρόλο;

Με μια τέτοια ερώτηση ο συνεντευξιαστής θέλει να διαπιστώσει αν ο υποψήφιος έχει τα κατάλληλα προσόντα, τις απαιτούμενες γνώσεις και την εμπειρία που είναι απαραίτητα για τη θέση. Επιπλέον, αξιολογεί την αυτοπεποίθηση και την ικανότητά του να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο.

5. Περιγράψτε μας μια κατάσταση όπου αποτύχατε να φέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θέτοντας αυτή την ερώτηση ο συνεντευξιαστής θέλει να καταλάβει εάν ο υποψήφιος είναι ειλικρινής και εάν παραδέχεται μια αποτυχία του. Ακόμα τον οδηγεί στο να ανακαλύψει αν ο υποψήφιος μαθαίνει από τα λάθη του και αν παίρνει ρίσκα.

6. Πείτε μας ένα επίτευγμα για το οποίο είστε υπερήφανος.

Στόχος του συνεντευξιαστή σε αυτή την ερώτηση είναι να διαπιστώσει τι είναι σημαντικό και τι έχει αξία για τον υποψήφιο αλλά και σε ποιο εργασιακό περιβάλλον θα μπορούσε να εξελιχθεί.

7. Περιγράψτε μας πώς διαχειρίζεστε τις συγκρούσεις στον χώρο της εργασίας.

Εδώ ο συνεντευξιαστής προσπαθεί να διαπιστώσει αν ο υποψήφιος είναι συγκαταβατικός και αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη περιστατικά συγκρούσεων που έχουν συμβεί ή υπάρχει πιθανότητα να συμβούν στο εργασιακό του περιβάλλον. Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες στον χώρο εργασίας, επομένως ο εργοδότης θέλει να μάθει εάν μπορείτε να τις διαχειριστείτε με εποικοδομητικό τρόπο.

Όταν απαντάτε σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, θα πρέπει να δίνετε σύντομες απαντήσεις (που δεν υπερβαίνουν τα 2 λεπτά), να είστε θετικοί και ειλικρινείς. Κάθε υποψήφιος που προετοιμάζεται κατάλληλα απαντώντας αυτές τις 7 ερωτήσεις θα διαπιστώσει ότι οι συνεντεύξεις δεν θα είναι πλέον τόσο μεγάλη πρόκληση.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ, παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας - Manpower®, Experis® και Talent Solutions® - δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε 80 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία - ως μια από τις καλύτερες εταιρίες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, στην ισότητα και την αναπηρία. Το 2021 η ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για δωδέκατη φορά ως μία από τις πλέον Ηθικές Εταιρίες στον Κόσμο - “World’s Most Ethical Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρία στον κλάδο.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο 2 υποκαταστημάτων στην Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Ενώ, το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work® που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας.

Για εταιρείες: www.manpowergroup.gr

Για υποψήφιους: www.manpower.gr

Follow us ManpowerGroup Greece


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr