Μαθητική Επιχείρηση: 3S School Synergy Snacks

Μαθητές και μαθήτριες του εργαστήριου μαγειρικής του E.E.E.E.K. Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ Λυκείου του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας ιδρύουν και λειτουργούν τη μαθητική τους επιχείρηση με την επωνυμία «3S School Synergy Snacks» στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece (Σ.Ε.Ν./J.A. Greece).

Είναι ένα πρόγραμμα συνεκπαίδευσης – συνεργασίας, το οποίο στοχεύει κατά κύριο λόγο στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργοποίηση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της γειτονιάς, γονέων, εθελοντών και επιχειρήσεων. Σκοπός του προγράμματος είναι οι εμπλεκόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων είναι πολυδιάστατες και όχι επιφανειακές ή μονοσήμαντες, να μάθουν να αποδέχονται και να διαχειρίζονται τη διαφορετικότητα, ώστε να ενσωματώνονται όλοι ομαλά και ισότιμα στην κοινωνία και να εξασφαλίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δομές συνεργασίας και σύνδεσης με την αγορά εργασίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων συνεργάζονται και λειτουργούν τη μαθητική τους επιχείρηση με στόχο την παραγωγή και την πώληση ενός καινοτόμου υγιεινού σνακ. Το προϊόν είναι μια μπάρα δημητριακών, η οποία συνδυάζει τις πιο χαρακτηριστικές, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, γεύσεις της Αττικής: μέλι, σύκα, καρύδια και ελιά. Είναι ένα προϊόν που προβάλλει και διαφημίζει τη χώρα μας μέσα και από ένα βίντεο που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή του προϊόντος υλοποιείται με τη συνεργασία του αρτοποιού κ. Νίκου Δασκαλάκη και του διάσημου σεφ Ηλία Μαμαλάκη. Το ποσό των κερδών θα διατεθεί για την υποστήριξη ευπαθών οικογενειών των σχολείων.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους και να προωθήσουν το προϊόν τους στο περίπτερο 1, στην 11η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Σ.Ε.Ν.)/Junior Achievement Greece, στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens στο Μαρούσι την Παρασκευή στις 10/2/2017 από τις 9:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework