Έναρξη πρώτου κύκλου pre-seed επενδύσεων έως €200Κ για τη Metavallon VC

Η Metavallon VC ξεκινά τον πρώτο κύκλο τεχνολογικών επενδύσεων pre-seed (προ σποράς) για το 2018 και αναζητά εταιρίες ή/και ομάδες από την Ελλάδα και την Ευρώπη με εφαρμογές τεχνολογίας σε αρχικό στάδιο δραστηριοποίησης στην αγορά με έμφαση στο στοιχείο της καινοτομίας.

Οι επιχειρηματικές προτάσεις που θα υποβληθούν πρέπει να:

  • Περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον μία σημαντική τεχνολογική καινοτομία που να έχει ήδη αναπτυχθεί και εφαρμοστεί
  • Στοχεύουν στη διεθνή αγορά με επικέντρωση σε αναπτυσσόμενους τομείς
  • Προέρχονται από μία ταλαντούχο και αφοσιωμένη στο εγχείρημα ομάδα

To επενδυτικό σχήμα αναζητά επιχειρηματικές προτάσεις που επικεντρώνονται σε εφαρμογές νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των big data, internet of things (AR & VR), της τεχνητής νοημοσύνης (Machine Learning & AI) και σε μία σειρά από τομείς όπως της ενέργειας, της ναυτιλίας, των τηλεπικοινωνιών και των δικτύων, των μεταφορών και της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

Οι ομάδες στις οποίες η Metavallon VC θα επενδύσει λαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Επένδυση έως €200.000 με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας
  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα επιτάχυνσης της Metavallon VC, το οποίο περιλαμβάνει 10 εβδομάδες υποστήριξης σε εφαρμογές του επιχειρηματικού μοντέλου στην αγορά και 3 εβδομάδες αποστολή στο Σαν Φρανσίσκο και στη Silicon Valley
  • Δωρεάν υπηρεσίες αξίας έως €100K στην αρχή της σύστασης της εταιρίας από το δίκτυο συνεργατών της
  • Συνεργασίες με εταιρίες-ηγέτες στους τομείς και στις τεχνολογίες στόχους για πιλοτικές εφαρμογές
  • Πρόσβαση στη διεθνή αγορά και στο δίκτυο πελατών και επενδυτών της Metavallon VC σε Ευρώπη και Η.Π.Α.
  • Υποστήριξη HR για τη γρήγορη στελέχωση των εταιριών
  • Συμμετοχή σε επόμενους γύρους χρηματοδότησης με επενδύσεις έως €2,5 εκατομμυρίων

Ο πρώτος αυτός επενδυτικός κύκλος, πέραν της αξιοσημείωτης ευκαιρίας για στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, σημαίνει και την απαρχή της εισροής σημαντικών πλέον κεφαλαίων προς τον τομέα της καινοτόμου επιχειρηματικότητας πολύ αρχικών σταδίων, που μπορεί να αποτελέσει στοιχείο ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα είναι ανοικτή έως τις 15 Απριλίου 2018, ενώ η αξιολόγηση και η επενδυτική απόφαση θα γίνει τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2018. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την πρότασή τους μέσω της ιστοσελίδας της Metavallon VC.

Ποιοι είμαστε:

H Metavallon VC είναι ένα νέο επενδυτικό σχήμα επιχειρηματικών κεφαλαίων ύψους 32 εκατ. ευρώ που εξειδικεύεται σε χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας. Το σχήμα επενδύει στα πολύ αρχικά στάδια επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμες αγορές και τεχνολογίες αιχμής. Ο σκοπός της Metavallon VC είναι να επενδύει σε και να υποστηρίζει φιλόδοξους και ταλαντούχους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν πρωτοπόρες εταιρίες και να εξελιχθούνσε γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κανάλια κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.facebook.com/metavallon

https://twitter.com/metavallon

https://www.linkedin.com/company/metavallon-vc

https://www.instagram.com/metavallon/

Επικοινωνία:

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Metavallon VC επικοινωνήστε στο contactus@metavallon.vc και στο margarita@metavallon.vc, κ. Μαργαρίτα Ασημακοπούλου, Υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework