Mindspace University Program

Tο νέο online εκπαιδευτικό​ πρόγραμμα ​του Mindspace

To Mindspace επιστρέφει δυναμικά με ένα νέο πρόγραμμα, το Mindspace​ University,​ του οποίου ο 1ος κύκλος έχει θεματική:

 • Εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό στον ενεργειακό τομέα
 • Για φοιτητές που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το επιχειρηματικό οικοσύστημα χωρίς να απαιτείται να έχουν ήδη ιδέα για επιχείρηση ή διαμορφωμένη ομάδα

Διεκδικώντας βραβεία, ανάμεσα στα οποία είναι:

 • 10.000 ευρώ
 • 3 δωρεάν συμμετοχές στο εκπαιδευτικό ταξίδι Mindspace Trip 2021 στις ΗΠΑ
 • Απευθείας αποδοχή σε προγράμματα incubation και acceleration

Υποβολή αιτήσεων έως και τις 5 Νοεμβρίου ​​εδώ​

Το 2020 το ​Mindspace​, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των φοιτητών για ενδυνάμωση των επιχειρηματικών τους ικανοτήτων και την εξοικείωσή τους με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε διαφορετικούς κλάδους της αγοράς, ανανεώνεται και μας παρουσιάζει το νέο πρόγραμμά του, το ​Mindspace University​.

Έχοντας εντοπίσει την απουσία επιχειρηματικών ερεθισμάτων στη συντριπτική πλειονότητα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, καθώς και την ανάγκη σύνδεσης των γνώσεων και των ερευνητικών δεδομένων που παραμένουν αναξιοποίητα και των διαθέσιμων επιχειρηματικών προκλήσεων, επενδύει στην υποστήριξη των φοιτητών χωρίς προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία, υποστηρίζοντάς τους στη δημιουργία δικτύων και νέων ιδεών υπό την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων και καταξιωμένων επιχειρηματιών ​στην Αμερική και την Ευρώπη ​που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το ​Mindspace University περιλαμβάνει στοχευμένους κύκλους, οι οποίοι πραγματοποιούνται σε διαφορετικούς θεματικούς κύκλους στη διάρκεια του χρόνου, και ​για φέτος ​η θεματική είναι «Εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό στον ενεργειακό τομέα». ​Ο πρώτος αυτός κύκλος θα υλοποιηθεί ​από Έλληνες επιχειρηματίες της Silicon Valley και μέντορες από το ​Greek Energy Forum ​στην Αγγλία, έχοντας την υποστήριξη της ​Πρεσβείας ΗΠΑ​, του ​The People's Trust ​και του ​Ελληνικού Προξενείου στην Καλιφόρνια​.

Το Mindspace University απευθύνεται ​σε φοιτητές που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το επιχειρηματικό οικοσύστημα χωρίς να απαιτείται να έχουν ήδη ιδέα για επιχείρηση ή διαμορφωμένη ομάδα και ​αποτελεί ένα εντατικό ολοκληρωμένο course που συνδυάζει τη θεωρητική εκμάθηση (εκπαιδευτικό μέρος) και την πρακτική εξάσκηση με workshops και δημιουργία ιδεών (διαγωνιστικό μέρος)​.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο βασικά στάδια:

To πρώτο μέρος (εκπαιδευτικό) υλοποιείται μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων και εικονικών τάξεων, έχοντας ως στόχο να εισαχθούν οι φοιτητές σε μια επιχειρηματική νοοτροπία, να εξοικειωθούν με τους κοινούς όρους και μεθοδολογίες επιχειρηματικών προγραμμάτων, να κατανοήσουν τον κλάδο της ενεργειακής βιομηχανίας και τις θεμελιώδεις οικονομικές και τεχνολογικές έννοιες και να αποκτήσουν εικόνα για τις τεχνολογίες και τις στρατηγικές αντιμετώπισης σημαντικών προκλήσεων στον τομέα της ενέργειας. Επιπλέον, μαθαίνουν τη διαδικασία δημιουργίας μιας επιχειρηματικής ιδέας, εκπαιδεύονται στις αρχές του Business Model Canvas ώστε να δομήσουν την ιδέα τους υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων μεντόρων και υποβάλλουν έναν καμβά επιχειρηματικού μοντέλου. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει 24 μονόωρες παρουσιάσεις και διαδραστικά σεμινάρια και διαρκεί έναν μήνα.

Με τη λήξη του εκπαιδευτικού μέρους και την υποβολή των επιχειρηματικών ιδεών οι φοιτητές με τις 10 καλύτερες ιδέες εισέρχονται στο δεύτερο στάδιο του προγράμματος (διαγωνιστικό), όπου παίρνουν 1-1 συνεδρίες καθοδήγησης για να αλληλεπιδράσουν με τους μέντορές τους και να βελτιώσουν την ιδέα τους, να εμβαθύνουν σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με επιχειρηματικές στρατηγικές και να αξιοποιήσουν επιχειρηματικά εργαλεία για να ολοκληρώσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, δημιουργώντας τελικά ένα μικρό πρωτότυπο ή ένα βίντεο της ολοκληρωμένης ιδέας τους. ​Οι καλύτερες από αυτές τις ομάδες, που θα συμμετάσχουν στον τελικό, θα διεκδικήσουν σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων είναι:

 • 10.000 ευρώ
 • 3 δωρεάν συμμετοχές στο εκπαιδευτικό ταξίδι Mindspace Trip 2021 στις ΗΠΑ
 • Απευθείας αποδοχή σε προγράμματα incubation και acceleration

Οι μέντορες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι:

 • Angelos Gkanoutas Leventis​: Associate Originator, Integrated Gas & Power at BP, President at Greek Energy Forum (GEF)
 • Konstantinos Kalligeros​: EDHEC Business School, GEF
 • Yannis Perakis​: Principal, Digital Innovation & Engineering at BP Oil & Energy Company, GEF
 • Natalia Paraskevopoulou​: Senior Bid Manager at Lightsource BP, GEF
 • Anastasios Koumparos​: Principal Energy Insights Manager, Vodafone, GEF
 • Antonios Panagiotopoulos: ​VP, ESG Research, MSCI Inc, GEF
 • Marily Nika​: Voice AI Product Manager Google
 • Marios Anapliotis​: Investor, Advisor, co-Founder, Chief Operating Officer, Bouquet.ai
 • Cheryl Edison​: GoToMarket Strategy & Executive Advisory, Edison International
 • Michael Petychakis​: Chief Technology Officer at Orfium
 • Kouris Kalligas​: Head of Digital Transformation Sappi Europe
 • Daniel McCormac: ​Head of Communication Department, Deree College
 • Evgenia Leivadarou: ​Engineer for New Technologies and Innovation, Department of Strategic Planning and New Activities, HELPE

Υποβολή αιτήσεων έως 5 Νοεμβρίου ​​εδώ​.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Mindspace University μπορείτε να βρείτε ​εδώ​, ενώ οι αιτήσεις για τον συγκεκριμένο κύκλο θα είναι ανοιχτές από τις ​7 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου​ μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Mindspace επισκεφθείτε την ​ιστοσελίδα​, κάντε like στη σελίδα μας στο ​Facebook​ ή βρείτε μας στο ​LinkedIn​.

Σχετικά με το Mindspace

To Mindspace είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε το 2012 αναπτύσσοντας ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών και συνεργατών σε εθνικό, βαλκανικό και διεθνές επίπεδο. Στόχος του είναι να καλλιεργήσει την επιχειρηματική νοοτροπία στους νεαρούς ενήλικες και φοιτητές κάτω των 35 ετών, να τους κινητοποιήσει και να τους ενδυναμώσει ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή, καθώς και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη υπό το πλαίσιο του εθελοντισμού και του επιχειρείν. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ώστε να εξοικειωθούν με την επιχειρηματικότητα σε άτυπο πλαίσιο (εισαγωγή στην επιχειρηματική νοοτροπία μέσω βιωματικών διαδικασιών, χρήσιμων εργαλείων και ανάπτυξης διαφορετικού τρόπου σκέψης) και σε δομημένες ομάδες για την εξέλιξη μιας επιχειρηματικής ιδέας. Όραμά του είναι η εκμάθηση και η επαφή των νέων με καλές πρακτικές επιχειρηματικότητας σε ένα πλαίσιο απρόσκοπτης συνεργασίας, επιδιώκοντας παράλληλα τη δημιουργία δικτύων φοιτητών που θα εμπνέουν και θα μεταδίδουν εθελοντικά τις γνώσεις στους συνομηλίκους τους υπό την απαραίτητη στήριξη και καθοδήγηση. Συνοψίζοντας, προωθεί την ενεργή συμμετοχή των νέων σε πρωτοβουλίες με επιχειρηματική και εκπαιδευτική αξία που θα λειτουργούν καταλυτικά στην ενδυνάμωσή τους και την ανάπτυξη της κοινωνίας.

Συνεργάτες

Greek Energy Forum

The People’s Trust

U.S. Embassy Athens

Eurobank

Greek Consulate San Francisco

Meet And Code


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework