...

...

Για τα ημερήσια και κυριακάτικα φύλλα, τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης

1ο Ετήσιο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων

Παρασκευή 21, Σάββατο 22 Απριλίου, 9:30-20:00

Μουσική Βιβλιοθήκη

«Λίλιαν Βουδούρη»

του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 

To ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης Greek I.A.M.L. Branch και η Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» διοργανώνουν συνέδριο με θεματικούς άξονες: μουσική βιβλιοθηκονομία και επιστήμη της πληροφόρησης, αρχειακή έρευνα στη μουσική, εκπαιδευτικές εφαρμογές στη μουσική μέσω της τεχνολογίας, μουσική πληροφόρηση, ψηφιακές βάσεις και αποθετήρια, οργάνωση μουσικών βιβλιοθηκών.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας και στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο και η είσοδος είναι ελεύθερη με εγγραφή.

Κεντρικοί ομιλητές:

Φίλιππος Τσιμπόγλου, γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Νίκος Τσούχλος, αν. καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, πρόεδρος Ωδείου Αθηνών

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα: iamlgreece.teiep.gr

Λίγα λόγια για το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης Greek I.A.M.L. Branch

Το καλοκαίρι του 2016 δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το τοπικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης (iamlgreece.teiep.gr). Το ελληνικό παράρτημα συστάθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες μουσικών βιβλιοθηκονόμων, μουσικολόγων και βιβλιοθηκονόμων που εργάζονται σε μουσικές βιβλιοθήκες και αρχεία και ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το αντικείμενο της μουσικής βιβλιοθηκονομίας.

Την προσπάθεια αυτή έχουν ήδη αγκαλιάσει σηµαντικές βιβλιοθήκες και ιδρύµατα της Ελλάδας: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Μουσική Βιβλιοθήκη Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου, Ι.Ε.Μ.Α., Μουσική Βιβλιοθήκη Ιονίου Πανεπιστηµίου, Μουσικό Αρχείο Ωδείου Αθηνών, Σύλλογος «Μανώλης Καλοµοίρης», Φιλαρµονική Εταιρεία Κερκύρας, Βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Αρχείο και Μουσική Βιβλιοθήκη της ΕΡΤ, Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, Φίλοι του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων.

Το ελληνικό παράρτημα I.A.M.L. ευελπιστεί να καταγράψει και να χαρτογραφήσει το μουσικό υλικό που βρίσκεται στις βιβλιοθήκες, έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά όλες εκείνες τις βιβλιοθήκες που έχουν στη συλλογή τους μουσικά αρχεία, έστω και ως μέρος της κύριας συλλογής τους.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Cosmotetv, Tρίτο Πρόγραμμα, Αθήνα 9.84, in.gr, naftemporiki, monopoli.gr, in2life.gr, artamp;life.gr, skywalker.gr, daysofArt, ploigos.

Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα 115 21, Τ.:210 7282778, www.mmb.org.gr,library@megaron.gr

Πληροφορίες για το δελτίο αυτό: Μαριάννα Αναστασίου, 210 7282 771.

...

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr