...

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής

Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«…κι εμείς καλύτερα!»

Ομάδα Ντουθ

Μουσικοθεατρική παράσταση

για παιδιά 3-9 ετών

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Μια νέα μουσικοθεατρική παράσταση με μυστήριο, ανατροπές και χιούμορ ανεβαίνει από τον Οκτώβριο στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε πρωτότυπο κείμενο της ταλαντούχας ομάδας Ντουθ! Το έργο, που λέγεται «…κι εμείς καλύτερα!» και είναι ειδική παραγγελία της βιβλιοθήκης, στόχο έχει, μέσα από ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα και με όχημα ένα άλυτο μυστήριο που τα παιδιά καλούνται να λύσουν, να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας.

Το έργο μάς μιλάει για την αναζήτηση του νέου και του διαφορετικού, την καθημερινή εξέλιξη, τη διαφορετικότητα αλλά και την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων που συμπληρώνουν τις γνώσεις μας και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Μας δείχνει επίσης ότι το βιβλίο μπορεί να γίνει σύντροφος και σύμμαχός μας στο πιο συναρπαστικό ταξίδι: την ίδια τη ζωή!

Η σκηνοθεσία της Βάσιας Ατταριάν και της Μυρτώς Μακρίδη είναι γεμάτη φαντασία. Η πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Τάσαινα παρουσιάζεται με πιάνο, κιθάρα, μπάσο, γιουκαλίλι, φυσαρμόνικα και διάφορα μικρά κρουστά επί σκηνής από τον μουσικό Δημήτρη Αποστολακίδη, που συμμετέχει ενεργά στην παράσταση. Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Γωγώ Παπαϊωάννου και Γιάννης Λατουσάκης εντυπωσιάζουν με γοητευτικές χορογραφίες και ζωντανά τραγούδια, σε μια παράσταση με κέφι και απρόοπτα αστεία!

Περίληψη:

Κάπου μακριά, πέρα απ’ τα βουνά, βρίσκεται η καλύτερη πολιτεία του κόσμου! Οι κάτοικοί της ζουν απομονωμένοι, αλλά απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι κρατούν κάθε μέρα σχολαστικά τις συνήθειές τους! Ο νεαρός Τζιμ όμως που γεννήθηκε σε αυτήν την πόλη δεν θέλει να κάνει τα ίδια κάθε μέρα. Θέλει να γίνει εξερευνητής και να γνωρίσει νέα πράγματα! Οι ενήλικες δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, αλλά ούτε και η συμμαθήτριά του, η μικρή Λίνα. Ένας παράξενος ταξιδιώτης θα «αναποδογυρίσει» τις συνήθειες των κατοίκων... και όλα θα αλλάξουν όταν η βιβλιοθηκάριος θα του εκμυστηρευτεί ένα μεγάλο μυστικό: σχεδόν 100 χρόνια πριν χάθηκε από τη βιβλιοθήκη ένα σπουδαίο βιβλίο με όλες τις γνώσεις του κόσμου! Το βιβλίο ίσως ξαναβρεθεί αν κάποιος θαρραλέος μπορέσει να λύσει έναν παράξενο γρίφο και προλάβει να το κάνει πριν συμπληρωθούν τα 100 χρόνια. Ο Τζιμ αποφασίζει να λύσει τον γρίφο και η Λίνα πείθεται να τον βοηθήσει. Τι θα συμβεί όμως όταν οι κάτοικοι και ο πρόεδρος μάθουν και αυτοί για το βιβλίο; Ποιος θα το βρει πρώτος;

Κείμενο - Δραματουργία: Ομάδα Ντουθ

Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν - Μυρτώ Μακρίδη

Πρωτότυπη μουσική - Στίχοι: Δημήτρης Τάσαινας

Επιμέλεια κίνησης - Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου

Σκηνικά - Κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Φωτογραφίες παράστασης: Ευτυχία Βλάχου

Αφίσα: Δήμητρα Αδαμοπούλου

Παίζουν: Γιάννης Λατουσάκης, Γωγώ Παπαϊωάννου. Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Αποστολακίδης

Αίθουσα Διδασκαλίας, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Για παιδιά 3-9 ετών.

Κάθε Κυριακή στις 11:30, διάρκεια: 70 λεπτά

Εισιτήρια: € 8 (παιδικό), € 10

Εισιτήρια-Πληροφορίες:

Ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δε-Πα, 9:00 με 17:00, Σα 10:00 με 14:00

Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, Δε-Πα και Κυ, 10:00 με 16:00

Ηλεκτρονικές αγορές: www.ticketservices.gr. Τηλεφωνικές αγορές στο τηλ. 210 72 34 567

Πληροφορίες την ημέρα των προγραμμάτων στο 210 72 82 554

Ομαδικές κρατήσεις για επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές: Πληροφορίες στα τηλ.

210 86 65 144 ή 210 86 74 657 (εισιτήριο 5 ευρώ).

Ομάδα Ντουθ. Η ομάδα «βαφτίστηκε» Ντουθ τον Νοέμβρη του 2012. «Βαφτίστηκε», γιατί η ίδρυσή της δεν ήταν μια απόφαση, αλλά ένα φυσικό επακόλουθο αφότου ξεκίνησε η διαδικασία δημιουργίας της παιδικής παράστασης «ΠΑΤΑΤΑΤΙ». Σ’ αυτή λοιπόν την προσπάθεια, συνέβαλαν πολλοί άνθρωποι που ταίριαξαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποκτήσουν κοινούς στόχους για το μέλλον αυτής της συνεργασίας. Έτσι, και χωρίς καν να το καταλάβει κανείς, φτιάχτηκε η ομάδα Ντουθ. Το όνομα, τα πέντε αυτά τυχαία γράμματα, κρύβουν την προσπάθεια μερικών φίλων να φτιάξουν πράγματα όμορφα και προσεγμένα με κύριο μέλημα τον σεβασμό σε αυτό που ο καθένας μας μπορεί και θέλει να προσφέρει. Αυτό που τους ένωσε καταρχάς ήταν η ανάγκη όσων απαρτίζουν την ομάδα Ντουθ να απευθυνθούν στα παιδιά. Η απλότητα, η φαντασία και ο μη ρεαλισμός ενός παραμυθιού, καθώς και η ακρίβεια του νοήματος είναι πράγματα που τους εμπνέουν και τους συγκινούν, χωρίς προσπάθεια και χωρίς πολλή σκέψη. Θεωρούν επίσης ότι ένα παιδί είναι ο ιδανικότερος θεατής σε μια θεατρική παράσταση, αφού είναι πάντα πρόθυμο να συμμετάσχει σε μια φανταστική ιστορία με όλες τις αισθήσεις. Και ωθεί κι εμάς να μπαίνουμε με την ίδια χαρά σ’ αυτό τον φανταστικό κόσμο. Και την ώρα της παράστασης, αποκτά πραγματικό νόημα όλη η προσπάθεια που έχουμε κάνει.

Γωγώ Παπαϊωάννου. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2013). Έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου («Το γελοίο σκότος», σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου), το Φεστιβάλ Αθηνών («Ιnferno», σκηνοθεσία Romeo Castellucci και «Μέδουσα: Σχέδια και αυτοσχεδιασμοί για σχεδίες και ναυάγια», σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου), καθώς επίσης και με τους Ιώ Βουλγαράκη, Αργύρη Ξάφη, Κώστα Γάκη και τη θεατρική ομάδα Ubuntu.

Γιάννης Λατουσάκης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή», Νέλλη Καρρά (2016). Έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Xenia» του Πάνου Κούτρα (2014) και «The Republic» του Δημήτρη Τζέτζα (2015) και έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Μέχρι τώρα» της Κατερίνας Μαυρογεώργη, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μαρίας Φιλίνη (2015). Έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο σωματικής έκφρασης «Η Τεχνική της Πλατφόρμας» με τη Σοφία Πάσχου (2014) και το σεμινάριο «Τραγούδια και γράμματα: Το μοντάζ μιας παράστασης» με τη Μαρία Φιλίνη (2017). Συμμετείχε στην παράσταση «Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου (2016). Παράλληλα συνεργάζεται με το «Skrow Theater» στην οργάνωση διαφόρων παραγωγών. Ασχολείται με τη μουσική από το 2004, είναι μέλος δύο συγκροτημάτων (2 Κάπα Μι, Mosquito) και έχει δημιουργήσει το προσωπικό του μουσικό project με τίτλο «Athrellion Falak». Παίζει κιθάρα, ντραμς και φυσαρμόνικα.

Δημήτρης Αποστολακίδης. Είναι μουσικός (πτυχίο Κλασικής Κιθάρας και Αρμονίας, Ωδείο Ραζή), συνθέτης και ηχολήπτης/σχεδιαστής ήχου (SAE Athens), ενώ παράλληλα έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί ως συνθέτης, μείκτης και sound designer για διαφημιστικά, φεστιβάλ, video games, ταινίες, θέατρο και χορό και ως παραγωγός και ενορχηστρωτής για μουσικά σχήματα και συνθέτες. Είναι ένα από τα βασικά μέλη του συγκροτήματος «Melt Mountain», το οποίο είναι δισκογραφικά ενεργό από το 2014 (Inner Ear Records). Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων ως κιθαριστής στην ηχογράφηση «100 Κιθάρες» του Βαγγέλη Μπουντούνη (Μέγαρο Μουσικής, 2015), έχει συνθέσει -μεταξύ άλλων- τα ηχητικά έργα για την ομαδική έκθεση «Θραύσματα του Παρόντος» (Λαογραφικό Μουσείο Σερίφου, 2015) και την ομαδική έκθεση «Souvenirs from» (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, 2016), καθώς και τη μουσική για την ταινία Splendid Butterflies (2017).

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Cosmotetv, Tρίτο πρόγραμμα, Αθήνα 9.84, naftemporiki.gr, clickatlife.gr, monopoli.gr, art&life.gr, skywalker.gr, ploigos,, infokids.gr, talk, elamazi.gr

...

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework