ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Κυριακές του Μαΐου για τα παιδιά

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Μουσική Βιβλιοθήκη

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες της για να υποδεχτεί τα παιδιά στο καλοκαιρινό της καλλιτεχνικό camp «Βουτιές στην Τέχνη», η Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής κλείνει τη σεζόν τις Κυριακές του Μαΐου με τις τελευταίες συναντήσεις για παιδιά.

Έτσι τις τέσσερις Κυριακές του Μαΐου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις τελευταίες παραστάσεις των επιτυχημένων θεατρικών έργων «Χίλιες και μία… σελίδες» και «Μίλα και Σουτ» και να συμμετάσχουν στα διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα «Μουσικές των Λουλουδιών» και «Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τους συνθέτες».

Δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των προγραμμάτων:

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Χίλιες και μία... σελίδες

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά 3-9 ετών.

Το πρωτότυπο μουσικό έργο, που παρακολούθησαν ήδη 20.000 θεατές, ολοκληρώνει τις παραστάσεις του.

Ποια απίστευτη περιπέτεια θα ξεκινήσει όταν ο μικρός Ζαν σπάσει με την μπάλα του το τζάμι της Βιβλιοθήκης; Πώς θα καταφέρουν η ωραία κοιμωμένη, η χελώνα του Αισώπου και ο βιβλιοφάγος σκύλος με το όνομα Λούση θα τον βοηθήσουν να νικήσει τον κακότροπο γίγαντα με το μουσικό πριόνι;

Πρόκειται για μια περιπέτεια γεμάτη απρόοπτες καταστάσεις και χιούμορ, που εξελίσσεται σε ένα ευρηματικό σκηνικό, που διεγείρει τη φαντασία των παιδιών. Η παράσταση ξεκινάει μέσα σε μια Βιβλιοθήκη με διαδραστικά λεκτικά παιχνίδια με τα παιδιά, αλλά στη συνέχεια μας μεταφέρει με γοητευτικό τρόπο στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών μαζί με χορό (ακόμα και κλακέτες) και ζωντανά τραγούδια! Το έργο ενθαρρύνει τη φιλαναγνωσία και καλλιεργεί τη δημιουργικότητα. Παράλληλα προβάλλει την αξία της επιμονής, της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης. Μια παράσταση με εντυπωσιακή κινησιολογία και με νέα τραγούδια ειδικά γραμμένα γι’ αυτή, που ερμηνεύονται σε ζωντανές εκτελέσεις, αλλά και αποσπάσματα από κλασικές μελωδίες διασκευασμένες και προσαρμοσμένες στην πλοκή. Οι πολυτάλαντοι ηθοποιοί παίζουν με δεξιότητα πιάνο, ακορντεόν, κρουστά αλλά και… μουσικό πριόνι!

Κείμενο – σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος
Παίζουν: Χριστέλα Γκιζέλη, Σωτηρία Ρουβολή, Μιχάλης Κοιλάκος

Παραστάσεις Μαΐου:
Κυριακή 7 Μαΐου στις 11:30 και εκτάκτως και στις 15:00
Κυριακή 14 Μαΐου στις 11:30

Αίθουσα Διδασκαλίας
Διάρκεια: 70 λεπτά

Εισιτήρια: 8 € (παιδικό), 10 €

Μίλα και Σουτ

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά 4-10 ετών.

Η Βιβλιοθήκη ανανέωσε τη συνεργασία της με την ομάδα «Κοπέρνικος», που μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις της “Τα Μεγάλα Ψέματα του μικρού Ερμή” (2013-15) και “Απαγορεύεται η Μουσική!” (2014-16), επανήλθε φέτος με τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση «Μίλα και Σουτ».

Με τα υπέροχα τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά με τη χρήση διάφορων μουσικών οργάνων, η ομάδα «Κοπέρνικος» υπόσχεται ένα ακόμα απολαυστικό, ποιοτικό θέαμα, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει για πρώτη φορά τα θεατρικά της μέσα, που τόσο αγαπήσαμε, χρησιμοποιώντας μικρές και μεγάλες κούκλες διαφορετικών τεχνικών και χειρισμών, που συνυπάρχουν με τους ηθοποιούς επί σκηνής συνθέτοντας ένα μοναδικό φαντασιακό περιβάλλον!

Το έργο περιστρέφεται γύρω από τις έννοιες της αυτογνωσίας και του θάρρους να υπερασπιστεί κανείς την αξία του όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν, ενώ πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά ωφελείται από αυτή. Παράλληλα μέσα από τα ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια τα παιδιά μαθαίνουν για τις νότες, για τις παύσεις και για την αξία τους στη μουσική.

Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Μιχάλης Πανάδης, Σωτηρία Ρουβολή

Παραστάσεις Μαΐου:
Κυριακή 14 Μαΐου στις 15:00

Αίθουσα Διδασκαλίας
Διάρκεια: 70 λεπτά
Εισιτήρια: 8 € (παιδικό), 10 €

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μουσικές των Λουλουδιών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 3-7 ετών και τους γονείς τους.

Η ομάδα «Λόγου Παίγνιον» ολοκληρώνει τη σειρά των επιτυχημένων φετινών της μουσικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Μουσική Βιβλιοθήκη, την οποία εμπνεύστηκε από τις εποχές του χρόνου. Το τρίτο βιωματικό πρόγραμμα «Μουσικές των Λουλουδιών» για παιδιά 3 ως 7 ετών και τους γονείς τους έχει ως αφορμή κλασικά και σύγχρονα μουσικά έργα και επιφυλάσσει σε μικρούς και μεγάλους παιχνίδια της άνοιξης με άρωμα τέχνης.

Η άνοιξη ίσως να είναι η πιο αγαπημένη εποχή για τους συνθέτες και τους δημιουργούς, αλλά και για όλους μας. Δύο από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της, η ανθοφορία και η επιστροφή των αποδημητικών πουλιών, γίνονται ο πυρήνας του εκπαιδευτικού προγράμματος, που αντλεί υλικό από την παραδοσιακή, την κλασική και τη σύγχρονη δημιουργία, για να διαμορφώσει καλλιτεχνικές δράσεις γεμάτες μουσική, χορό, αφηγήσεις παραμυθιών και θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από αυτές παιδιά και γονείς έρχονται πιο κοντά στην καλλιτεχνική έκφραση αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους να συνεργάζονται με τους άλλους μέσω της τέχνης.

Συναντήσεις Μαΐου:
Κυριακή 7, 14 & 28 Μαΐου στις 15:00
Κυριακή 21 Μαΐου στις 12:00 και 13.30

Παραγωγή: Ομάδα «Λόγου Παίγνιον», Σχεδιασμός προγράμματος: Παναγιώτης Τσιρίδης
Πολυχώρος Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής
Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα
Τιμές εισιτηρίων: 8 € (παιδικό), 12 € (ενιαίο με 1 συνοδό), 15 € (ενιαίο με 2 συνοδούς)

Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τους συνθέτες

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών.

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης προσφέρει τον Μάιο στα παιδιά τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον μουσικό κόσμο τριών σπουδαίων συνθετών: των αγαπημένων μας Μπετόβεν και Τσαϊκόφσκι, αλλά και του νεότερου Κλωντ Ντεμπυσσί, ο οποίος μπορεί να μην μας είναι το ίδιο γνωστός, αλλά σίγουρα θα μαγέψει τα παιδιά με τις μοναδικές μελωδίες του.

Η περιπέτεια ξεκινάει με κυνήγι θησαυρού στα ράφια της Βιβλιοθήκης, συνεχίζεται με ζωγραφική, δημιουργική ανάγνωση και κινητικά παιχνίδια και ολοκληρώνεται με προβολές και ζωντανή μουσική.

Συναντήσεις Μαΐου:
Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Ludwig van Beethoven, 07.05.2017
Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Πίοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, 14.05.2017
Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Claude Debussy, 28.05.2017

Σχεδιασμός και επιμέλεια: Gabriella Spanò, Παρουσίαση και συντονισμός: Gabriella Spanò, Μαρία Θεοφίλη
Πολυχώρος Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής
Διάρκεια προγράμματος: 90’
Τιμή εισιτηρίου: 8 €

Εισιτήρια – Πληροφορίες:

Ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου): Δε-Πα 9:00-17:00, Σα 10:00-14:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής: Δε-Πα & Κυ 10:00-16:00
Ηλεκτρονικές αγορές: www.ticketservices.gr Τηλεφωνικές αγορές: 210 72 34 567
Πληροφορίες την ημέρα των προγραμμάτων στο 210 72 82 554.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Cosmotetv, Tρίτο πρόγραμμα, Αθήνα 9.84, in.gr, naftemporiki, monopoli.gr, in2life.gr, artamp;life.gr, skywalker.gr, daysofArt, ploigos, ΣΕΟ (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού), infokids.gr, mama365.gr, talk, elamazi.gr

Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 115 21, Τ.: 210 7282778, www.mmb.org.gr, library@megaron.gr

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr