...

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Τσαρούχα με τίτλο Ο συμπαντικός ηθοποιός πρώτη επίσημη παρουσίαση της καινοτόμου θεωρίας και μεθόδου: «Perceptual acting and directing».

Προλογίζει ο Παναγιώτης Φιλντίσης, Στέλεχος της Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ.

Ομιλητές:

Ευστράτιος Θεοδοσίου, Αστροφυσικός, Πρόεδρος της ΕΕΦ

Άγγελος Παπαδημητρίου, Ηθοποιός,

Ζέτα Δούκα, Ηθοποιός,

Βασίλης Κατσικονούρης, Συγγραφέας,

Χρήστος Δημόπουλος, Ερευνητής

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας.

Στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 12.00 π.μ.

Θα ακολουθήσει after party στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού Piree στις 9.00 μ.μ. Κάστορος 78, Πειραιάς, τηλ.: 210 4082700

Αν υπήρχε κβαντική επιστήμη του θεάτρου θα λέγαμε ότι το βιβλίο αυτό είναι το ζωτικό της εγχειρίδιο. Σε μια εποχή που τέχνες και επιστήμες συγκλίνουν περισσότερο από ποτέ, η Perceptual Acting and Directing θεωρία και μέθοδος (PAD) έρχεται να γεφυρώσει τις θεωρίες της κβαντικής φυσικής, του mindfulness και της μεθόδου του περίφημου Actors Studio, σε μια νέα αρμονία.

Αυτό το βιβλίο είναι το κλειδί της καλλιτεχνικής συνείδησης και της υπαρξιακής επιτυχίας σε όλα τα επίπεδα, ανοίγοντας ορίζοντες περαιτέρω μελέτης της ανθρώπινης εξέλιξης, μετατρέποντας τον φόβο σε δύναμη και εισάγοντας ένα νέο καλλιτεχνικό ήθος στην αισθητική εμπειρία, μέσα από τη μεταμόρφωση του ηθοποιού και του σκηνοθέτη

«"Ο συμπαντικός ηθοποιός”, της Μαρίας Τσαρούχα είναι ένα έργο που πρέπει να προωθηθεί. Προχωρώντας πέρα από τη μοντέρνα φυσική, ειδικά την κβαντομηχανική, η μέθοδος PAD ανοίγει καινούριους ορίζοντες για το θέατρο, τον ηθοποιό, τελικά τον τρόπο που αντιμετωπίζει κανείς τη ζωή».

Μηνάς Κ. Καφάτος, Κβαντικός φυσικός, Κοσμολόγος

«Η κα Τσαρούχα είναι μία αληθινή ερευνήτρια της ψυχής και του ανθρώπινου δυναμικού. Έχει αναγάγει την τέχνη της σε επιστήμη που θέτει ζητήματα και ερωτήσεις στον τομέα της επιστήμης που προωθούν την ανθρωπότητα ένα βήμα περαιτέρω και προκαλεί τη φαντασία των επιστημόνων. Προτείνει με έναν αξιοθαύμαστο μοναδικό τρόπο στον δυτικό κόσμο μια νέα θεωρία του “υπάρχω και γίνομαι”, η οποία είναι το μέλλον της υποκριτικής τέχνης.»

Ευστράτιος Θεοδοσίου, Αστροφυσικός, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

«Η PAD είναι μια θεωρία και μέθοδος κοινωνικής ενδυνάμωσης. Ένα εργαλείο για ένα άλμα στο συλλογικό συνειδητό που η ανθρωπότητα χρειάζεται σήμερα. Μια τέτοια καινοτόμα σύλληψη μπορεί μόνο να καθιερωθεί διεθνώς ως μία από τις κύριες μεθόδους υποκριτικής στον δυτικό κόσμο».

Δημήτρης Καρατζιάς ,Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Η Μαρία Τσαρούχα είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας.

Πρωτοπορεί ερευνώντας τα φιλοσοφικά συστήματα που μελετούν την ανθρώπινη φύση, την προσωπική ανάπτυξη και συνειδητότητα. Σπούδασε θέατρο στo «American Academy of Dramatic Arts» της Νέας Υόρκης (AADA) και κοινωνιολογία στο American College of Greece, (Deree College). Είναι μέλος της ομάδας ΝΑΜΑ του θεάτρου Επι Κολωνώ. Συστηματικά επί εφτά χρόνια συμμετείχε σε ομάδα δημιουργικής γραφής, λογοτεχνίας και θεωρίας της Φιλοσοφίας στο «Κέντρο δημιουργικής γραφής και θεάτρου για την επίλυση συγκρούσεων» της συγγραφέως και ακτιβίστριας Χριστιάνας Λαμπρινίδη. Σε ηλικία δεκατριών χρονών είχε εκδώσει το πρώτο της βιβλίο «Πρώτα βήματα, πρώτες σκέψεις». Bραβεύτηκε από τον Αντώνη Σαμαράκη και τον Κώστα Ταχτσή, ως η «νεότερη Ελληνίδα συγγραφέας». Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Διαυγές κενό κεφάλι» (Εκδόσεις Ηριδανός).

Δημιούργησε το Magic Room Theater, μια ομάδα καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί και ανεβάσει, τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις «αυτή είναι μια πάπια», «μια υποψία στη σκηνή», «Lola΄s Cabaret», «Reunion», «Maria in Abundance», « It’s a Wonder Full World» σε παραγωγή και σκηνοθεσία της ίδιας.

Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στις παραστάσεις «Τrainspotting», «Βug», «Sakura», «Το μεσημεριανό», «Mάλα, η μουσική του ανέμου», «Αδάμ και Χαλιμά» για την Εθνική λυρική σκηνή, «La nonna», «Ο θυρωρός της νύχτας», «Αγνοούμενοι, μια ενδιαφέρουσα ζωή». Διασκεύασε και σκηνοθέτησε το «Μέρες Εγκατάλειψης» της Elena Ferante με τίτλο παράστασης «Η Κακομοίρα της Νάπολι», σκηνοθέτησε το «ΙRAQ, 9 τόποι επιθυμίας» υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ιράκ, το «Α εις τη ν, όταν η ψυχή συναντάει το σύμπαν» και την παράσταση «Φαινόμενα» υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, το «Dorian Gray Frames» και την παρουσίαση των φακέλων «Acropolis of Athens File» για τον ερχομό των αρχαίων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, στο μουσείο Ακρόπολης. Συνεργάζεται με το Tango Acropolis Festival και με το προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Συμμετείχε στο TEDXAUEB με το performance «Knowing thyself, the eternal process». Εργάζεται ως acting coach επί είκοσι δύο χρόνια. Διδάσκει την PAD και Method Acting σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς και ερμηνευτές.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και συνεργάτης στην πλατφόρμα Επιστήμη και Τέχνη.

www.mariaolon.com

Tηλ. Επικοινωνίας: 6932 755511

Perceptual-acting-and-directing-maria-olon-eef-skywalker


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework