Prometheus Team NTUA


Prometheus-Team-NTUA

 

Η ομάδα μας απαρτίζεται από σπουδαστές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ιδρύθηκε το 2008 από φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, υπό την αιγίδα των μελών του εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος και κατασκευάζει πρωτότυπα αγωνιστικά ηλεκτρικά οχήματα με σκοπό να συμμετέχει κάθε χρόνο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Eco-Marathon που διοργανώνεται από την Shell.

Η δράση μας ξεκίνησε το 2009 και ανάμεσα στους ιδρυτές ήταν και ο Κωστής Λάσκαρης, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρία Tesla Motors. Έκτοτε έχουμε αποσπάσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μας μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα μας.

Σχετικά με το όχημά μας

Το μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα, είναι κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Στο ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα του οχήματος δεν περιλαμβάνεται κανένα εμπορικό τμήμα, αλλά έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από μέλη της ομάδας, αξιοποιώντας τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος της Σχολής.

Τι είναι ο Eco-Marathon;

Ο διαγωνισμός Shell Eco Marathon είναι ένας ετήσιος, παγκόσμιος διαγωνισμός, στον οποίο νέοι επιστήμονες σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οχήματα με στόχο τη λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και μικρότερη έλκυση CO2. Ο διαγωνισμός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά projects στην Ευρώπη, ενώ έχει ενεργή συμβολή στην αντιμετώπιση του ζητήματος της βιώσιμης κινητικότητας, διερευνώντας νέες τεχνολογικές δυνατότητες για τα αυτοκίνητα του αύριο.

Στόχοι για το 2019

Η κατάκτηση ανταγωνιστικής θέσης στην κατάταξη του διαγωνισμού και η απόκτηση επιπλέον βραβείων είναι οι προφανείς στόχοι της ομάδας. Ωστόσο, επιθυμούμε η προσπάθειά μας να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές μηχανικών και να δείξουμε ότι υπάρχει δυνατότητα διάκρισης ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε στην παραμονή των Ελλήνων επιστημόνων στη χώρα.

Η συνεχής βελτίωση της ομάδας μας, η δυνατότητα να ξεπερνάμε τεχνικά και υλικά εμπόδια και τελικά να βγαίνουμε δυνατότεροι μέσα από κάθε δυσκολία, είναι εφικτό μόνο μέσω της υποστήριξης του κόσμου και των χορηγών μας! Δεδομένου ότι ο χαρακτήρας της ομάδας είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός κάθε εγχείρημά μας βασίζεται σε αυτούς!

Φέτος ο διαγωνισμός Shell Eco-Marathon θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στο διάστημα 2-5 Ιουλίου. Αν θες να μας υποστηρίξεις ή σε ενδιαφέρει ο τομέας της ηλεκτροκίνησης και η βιώσιμη κινητικότητα μπορείς να μαθαίνεις νέα μας μέσω των σελίδων μας στα social media!

 

Facebook | Instagram | LinkedIn

e-mail επικοινωνίας: heleniboukouvala@gmail.com

 

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework