...

Ρεσιτάλ πιάνου με τη Hideyo Harada

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 | 19:30

Ίδρυμα Αττικού Ωδείου: Ερατοσθένους 8, Παγκράτι

Ίσως μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του 21ου αιώνα στον χώρο της κλασικής μουσικής, μαθήτρια του θρυλικού Victor Karpovich Merzhanov, η Hideyo Harada χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό «Gramophone» ως μία από τις κορυφαίες πιανίστες του αιώνα και η δισκογραφία της ως μέρος της παγκόσμιας καλλιτεχνικής και ιστορικής κληρονομιάς του ρεπερτορίου του πιάνου ανάμεσα σε εκείνες του Maurizio Pollini και της Martha Argerich (Bryce Morrison). Η Harada είναι νικήτρια μερικών εκ των μεγαλύτερων διεθνών διαγωνισμών πιάνου, όπως ο διεθνής διαγωνισμός της Γενεύρης (CIEM), ο Rachamninoff της Μόσχας και ο Schubert στο Ντόρτμουντ.

Μεγάλες στιγμές σε διεθνείς σκηνές στην καρίερα της Harada περιλαμβάνουν το Moscow Tchaikovsky Conservatory, το Vienna Musikverein, το Berlin Konzerthaus, το Leipzig Gewandhaus, την Alte Opera στη Φρανκφούρτη, το Geneva Victoria Hall, το Prague Rudolfinum και το Suntory Hall στο Τόκιο.

Έχει στο ενεργητικό της δεκάδες πολυβραβευμένες ηχογραφήσεις με την εταιρία Audite, καθώς και με διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα. To άλμπουμ της με έργα Grieg αναγνωρίστηκε διεθνώς και κέρδισε ειδικά βραβεία και διεθνή αναγνώριση για την ιδιαίτερη αισθητική της προσωπικής της ερμηνείας. Το 2008 η Hideyo Harada ηχογράφησε έργα Tchaikovsky και Rachmaninoff. Ο δίσκος βραβεύτηκε από το περιοδικό «Gramophone» (Απρίλιος 2009). Η τελευταία της ηχογράφηση με έργα Schumann και Schubert κέρδισε το Αστέρι του Μήνα από το γερμανικό μουσικό ίδρυμα «Fono Forum» και το Supersonic Award του περιοδικού του Λουξεμβούργου «Supersonic Award».

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ της στην Αθήνα περιλαμβάνει έργα Beethoven, Schumann, Medtner και Rachmaninoff. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη pre-concert talk σχετικά με τα έργα της συναυλίας.

Γενική είσοδος: 10€. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν σε υποτροφίες σπουδαστών πιάνου κατά τη θερινή περίοδο 2018 στο εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της συναυλίας μπορείτε να βρείτε στο www.pianoplusfestival.gr.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework